Valve toont specificaties Steam Machine prototypes

Gebruikers kunnen zelf componenten verwisselen.

Valve heeft de specificaties bekendgemaakt van de Steam Machine prototypes, waarvan er 300 verscheept worden naar verschillende Steam-gebruikers. Niet iedere Steam Machine heeft dezelfde componenten. Zo is de ene Steam Machine krachtiger dan de ander.

Qua videokaarten bezitten sommige units de NVidia Titan, sommige de GTX780, de GTX760, of de GTX660. Processoren zijn gevarieerd tussen de Intel i7-4770, de i5-4570, en de i3. In alle gevallen beschikken de prototypes over 16GB DDR3-1600 RAM-geheugen voor de CPU en 3GB GDDR5 voor de GPU, plus een 1TB/8GB Hybrid SSHD-harde schijf.

Met deze configuraties hoopt Valve pc-games naar de woonkamer te brengen. Consumenten hoeven zich dan niet langer te verdiepen in allerlei hardware en systeemconfiguraties, om de nieuwste pc-games te spelen. Toch zijn Steam Machines volledig te upgraden als een gewone pc, door de componenten te verwisselen met nieuwe hardware. Doordat de Steam Machines bestaan uit losse hardware die je ook gewoon in de winkel koopt, is het mogelijk om zo je eigen Steam Machine na te bouwen.

Hoe de Steam Machine er uit ziet is nog niet bekend, maar Valve heeft de controller wel al getoond. Deze biedt evenveel precisie als een muis, en daarom zijn alle Steam-games er mee te spelen. Zelfs games die van zichzelf geen controller-ondersteuning hebben, zoals bijvoorbeeld de meeste strategiegames.

valve

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Fortnite Chapter 3 Season 1 onthuld

Spider-Man slingert in beeld.

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

De 5 best verkochte games deze week

Week 47 (22 t/m 28 november 2021).

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread