Steam Greenlight-uitverkoop: de verborgen schatten

Meer dan vijftig games in de aanbieding, maar welke verdienen wat extra aandacht?

Steam Greenlight bestaat vandaag een jaar, en om dat te vieren is Valve een uitverkoopactie gestart. Tot en met maandag 2 september zijn meer dan vijftig Greenlight-games afgeprijsd.

Sommige daarvan heb je vast van gehoord: games als Surgeon Simulator 2013, Rogue Legacy, Euro Truck Simulator en Papers, Please hebben al veel aandacht gekregen. Maar welke minder bekende spellen moet je ook zeker checken?

La-Mulana

Het uitdagende La-Mulana van Nigoro start in 2005 als een freeware-game voor de pc. Later wordt deze retro-ode aan de MSX-spelcomputer met allerlei aanpassingen en verbeterde graphics overgezet naar de Wii. Het is die laatste versie die je nu ook op Steam kan kopen.

Deze titel is voornamelijk weggelegd voor gamers die wel tegen een stootje kunnen. De game past in het 'Metroidvania-' straatje, waarin je à la Indiana Jones eeuwenoude ruïnes onderzoekt. De moeilijkheidsgraad wordt vaak vergeleken met Dark Souls, maar doet dankzij de 16-bit graphics vooral terugdenken aan pittige klassiekers als Super Ghouls 'n Ghosts.

mulana

Anodyne

Anodyne is de 2D Legend of Zelda-game die Nintendo zelf nooit zou maken. Grafisch doet de game dan ook denken aan de GBC-games Link's Awakening en Oracle of Ages/Seasons, maar dan een stuk meer bizar en duister. Ook Anodyne is een liefdesbrief aan een verloren tijdperk, die ingrediënten gebruikt uit klassiekers van weleer en daar vervolgens een eigen draai aan geeft.

De tweede helft van de game wordt veelal bekritiseerd vanwege de grotere focussen op platformen dan op puzzelen, waarbij de controls nog wel eens tot frustrerende game-overs leiden. Maar voor minder dan drie euro is dat best door de vingers te zien.

Op de volgende pagina vind je nog drie games, waaronder Game Dev Tycoon en iets met een eenogig, veel-benig buitenaards wezen.

Advertentie

Ga naar comments (5)

Gerelateerde games

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

Verder op de site...

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

De 5 best verkochte games deze week

Week 47 (22 t/m 28 november 2021).

Reacties (5)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread