Bethesda knokt voor verwijdering Xbox Live-kosten bij Elder Scrolls Online

Zodat Xbox One-gamers niet dubbel betalen.

Uitgever Bethesda Softworks geeft aan Microsoft te pushen om een Xbox Live Gold-abonnement niet verplicht te stellen voor The Elder Scrolls Online. Dat zegt marketingbaas Pete Hines tegenover het Official Xbox Magazine.

Eerder werd bekend dat The Elder Scrolls Online maandelijkse kosten van zijn spelers vraagt. Zoals het er nu voorstaat dienen Xbox One-gamers daar nog een extra abonnement bij af te sluiten: voor online gaming op Microsoft's console is immers een Xbox Live Gold-abonnement vereist.

"Dat is hoe het er nu voorstaat," aldus Hines, "maar we blijven bij Microsoft aankloppen om te kijken of het niet anders kan. Gamers die al betalen voor The Elder Scrolls online, zadelen we liever niet op met dubbele kosten."

Overigens geldt hetzelfde voor de PlayStation 4-versie van de game, waarbij een PlayStation Plus-abonnement verplicht is.

In het verleden hebben MMO-ontwikkelaars vaker aangegeven niet voor de Xbox 360 te willen ontwikkelen wegens de Xbox Live Gold-vereiste. Dat is tevens een van de redenen waarom Final Fantasy XIV: A Realm Reborn wel lanceert op de PlayStation 3, maar niet op de Xbox 360.

The Elder Scrolls Online lanceert in 2014 voor de pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

De 5 best verkochte games deze week

Week 47 (22 t/m 28 november 2021).

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread