Serverproblemen treffen Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Vroege vogels komen het spel niet in.

Square Enix' vernieuwde MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn komt morgen officieel uit, maar kampt al enkele dagen met hardnekkige serverproblemen. Square Enix biedt excuus aan.

Een van de bonussen van de pre-order campagne liet kopers het afgelopen weekend alvast spelen, als onderdeel van een 'early access-'periode. Maar die gaat niet volgens planning: spelers kunnen moeilijk inloggen en servers worden regelmatig tijdelijk offline getrokken voor spoedonderhoud. Van spelen is weinig sprake.

De log-in problemen worden veroorzaakt door Square Enix zelf. Het bedrijf laat slechts mondjesmaat spelers toe om de servers weer stabiel te krijgen en bestand te houden tegen de grote drukte. Daardoor ontstaan lange virtuele rijen van spelers die telkens opnieuw proberen in te loggen, wat de problemen alleen maar erger maakt.

Square Enix: "Mogelijk heb je nog steeds moeite met inloggen de komende tijd. We zijn van de kwestie op de hoogte en brengen binnenkort updates en meer informatie naar buiten. Excuses voor het ongemak."

De game lanceert morgen voor iedereen op pc en PlayStation 3.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

De 5 best verkochte games deze week

Week 47 (22 t/m 28 november 2021).

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread