John Carmack's Virtual Reality headset krijgt Kickstarter

En zelfs Gabe Newell is enthousiast! 

Twee maanden geleden liep John Carmack al rond met zijn zelfgemaakte Virtual Reality bril op de E3-beurs. Alhoewel de onderdelen van het ding slechts met tape en kauwgom aan elkaar hingen (zie onderstaande afbeeldingen), waren de selecte testpersonen danig onder de indruk van het effect dat de headset had op het spel dat ze ermee konden spelen. En die interesse was voor Carmack en zijn achterban genoeg om het product los te laten op de wereld via een Kickstarter.

De Kickstarter rond de Oculus Rift headset (het kind moest een naam krijgen) die gisteren werd gelanceerd, heeft zijn vooropgestelde 250.000 dollar al ruimschoots behaald. Met meer dan 3200 mensen die het project (financieel) steunen en een dikke 800.000 dollar in kas, kan deze Kickstarter nu al een groot succes worden genoemd.

De verworven fondsen zullen vooral worden gebruikt voor de ontwikkeling van een development kit zodat toekomstige games makkelijk(er) gebruik kunnen maken van de technologie van de bril. Voor 300 dollar krijg je een protoype van de bril toegestuurd met de eerste game die je erop kan spelen: Doom 3 BFG edition. Hopelijk wordt dit project een groot succes en kunnen we binnen een aantal jaar al onze games op deze manier spelen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

De 5 best verkochte games deze week

Week 47 (22 t/m 28 november 2021).

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread