Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zweedse school maakt Minecraft onderdeel van lespakket

Verplicht gamen. Is goed voor je.

De Zweedse Viktor Rydberg-school heeft Minecraft een verplicht onderdeel gemaakt van het lespakket. De 13-jarige studenten leren daardoor op nieuwe manieren hun brein te gebruiken door werelden te bouwen.

Het idee ontstond na een competitie waarbij scholen initiatieven mochten aandragen voor het verbeteren van het onderwijs. Ongeveer 180 studenten doen aan de lessen mee. Ze leren hoe steden worden gebouwd, over milieu, elektriciteits- en waternetwerken, om te plannen en zaken gedaan te krijgen.

De meeste jongens kenden de game al, maar Minecraft blijkt ook aan te slaan bij de meiden. "Je leert hoe dingen werken omdat je ze zelf bouwt," zei één van de meisjes in een televisie-interview. Volgens lerares Monica Ekman verschilt Minecraft daarin niet van andere creatieve vakken, een uitspraak waarmee ze tevens ietwat bezorgde ouders gerust stelde. Dat vertelde ze aan de Zweedse krant The Local.

Het ongekende succes van Minecraft is onlangs gedocumenteerd in de film Minecraft: The Story of Mojang. Hierin was al eerder te zien hoe gemakkelijk jonge kinderen de game oppikken en wat de voordelen daarvan zijn.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties