Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zune HD krijgt dit jaar nog spellen

Zoals Project Gotham Racing en Audiosurf.

Misschien weet je het niet eens, maar in Amerika heeft Microsoft gisteren de Zune HD op de markt gebracht. Dit is een apparaat uitgerust met een touchscreen, media player functionaliteit én de mogelijkheid om spellen volledig in 3D weer te geven. Inderdaad, The Big M stort zich stilaan weer op de markt van de handhelds, al doen ze dat duidelijk wat subtieler dan Nintendo en Sony.

Toch wil Microsoft vandaag graag aan de hele wereld laten weten dat er voor het einde van het jaar nog spellen voor de Zune HD zullen verschijnen. Zo mogen kersverse eigenaars van het dingetje zich onder andere opmaken voor een draagbare versie van Project Gotham Racing, genaamd 'Ferrari Edition'.

Daar stopt het toekomstige aanbod echter niet, want ook Vans Sk8: Pool Service en Audiosurf: Tilt komen naar de Zune HD. Al deze spellen zullen in de toekomst samen met gratis applicaties als Twitter, Facebook en MSN Weather te downloaden zijn via Zune Marketplace. Deze online winkel is toegankelijk via wi-fi of door gebruik te maken van Zune software op je PC.

Het slechte nieuws is dat de Europese campagne rond de nieuwe Zune nog op poten gezet moet worden. Momenteel is het apparaat enkel in Amerika verkrijgbaar, en dat voor een prijs van USD 219.99 voor de 16GB-versie, of USD 289.99 voor de 32GB-versie. Microsoft zou het merk naar onze contreien brengen eens er video content via Xbox Live Video Marketplace beschikbaar is.

Zal de Zune HD een concurrent worden van de DS en de PSP, of mikt Microsoft eerder op een confrontatie met de iPhone van Apple?

Getagged als

Reacties