Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zo ziet het Xbox Series X dashboard eruit

Dash snel!

Microsoft onthult via een filmpje hoe het Xbox Series X dashboard eruit ziet en hoe het zal werken bij de release in november. Hetzelfde beginscherm komt bovendien ook naar de Xbox One, alle mobiele Xbox apps en de Game Pass voor pc.

Als je het huidige dashboard van de Xbox One vergelijkt met dat van de Xbox Series X, dan zie je dat er qua design weinig verandert. Dat komt omdat Microsoft zich vooral focust op de snelheid van het nieuwe dashboard.

Volgens Microsoft verhoogt die enorm dankzij de Xbox Velocity Architecture en Quick Resume-technologie. Daardoor laadt het Home-scherm 15% sneller wanneer je de console opstart en kun je 30% sneller vanuit een game terugkeren naar het beginscherm. Dat alles vraagt bovendien 40% minder geheugen.

Daarnaast werkt het bedrijf ook aan een mobiele app die nauw verweven is met de console. Als je een update deelt of een video opneemt, dan wordt dat automatisch verzonden naar de mobiele app. Van daaruit kun je alles makkelijker delen op de verschillende sociale media.

Wil je meer weten over de nieuwe console van Microsoft? Hier lees je alles over de Xbox Series X specs.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties