Skip to main content

Zo werken Arena rankings in Halo 5: Guardians

343 Industries praat over rangorde, bans en matchmaking.

Ontwikkelaar 343 Industries geeft nieuwe informatie over Halo 5: Guardians. Het gaat hierbij over het stijgen in rang binnen de Arena-modus, bans en matchmaking.

De studio meldt dat de Arena-modus gebruik maakt van een Competitive Skill Rating-systeem. Met dit CSR-systeem word je ingedeeld met spelers van gelijke klasse. Na tien matches krijg je een rang die bepaalt in welke van de zeven CSR-rangorders je strijdt. De zeven niveau's zijn Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Onyx en Champion. Door veel te winnen stijg je naar het volgende niveau.

Spelers die vroegtijdig stoppen ontvangen een straf. Ze verliezen hun XP, REQ-punten en kunnen tijdelijk niet meer deelnemen in de Arena.

343 Industries blijft waakzaam voor hackers en andere vervelende gamers. De studio let specifiek op mensen die vroegtijdig vertrekken uit potjes, gamers die teamgenoten doden, non-actieve spelers, opzettelijke zelfmoorden en verbroken internetverbindingen. Spelers die zich hier veelvuldig aan schuldig maken, kunnen een ban krijgen.

De game komt op 27 oktober uit voor de Xbox One. 343 Industries hoopt dat Halo 5: Guardians de beste Halo-game wordt.

Bekijk op YouTube

Read this next