Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zo volg je de Dota 2 The International-livestreams

Valve introduceert Dota Newcomers Broadcast.

Valve biedt drie verschillende soorten livestreams aan om het International-toernooi van Dota 2 via internet te volgen. Een daarvan is de Dota Newcomers Broadcast, die er speciaal is voor kijkers die niet zo bekend zijn met het MOBA-fenoneem.

Tijdens deze livestream wordt commentaar verzorgt op de wedstrijden, terwijl je tegelijkertijd bijleert over het multiplayer online battle arena-genre. "Zo begrijp je gemakkelijker de spannende wereld van BKBs, tri-lanes en counter-picks," aldus Valve.

Naast de livestream voor nieuwkomers is er ook de International Multicast. Deze stream is er voor de momenten waarop vier verschillende wedstrijden tegelijk worden gespeeld. Ook hierbij wordt live commentaar verzorgd. Valve: "De Multicast is de beste manier om alle games tegelijk te kijken. Zo mis je geen moment van de actie."

Tot slot kondigt het bedrijf ook de Spoiler-Free DVR Broadcast aan, waarmee je gemiste wedstrijden terug kunt kijken. Je bent hierbij vrij de video te pauzeren of vooruit en achteruit te spoelen.

De streams bekijk je vanuit Dota 2 zelf of via de officiële website van de game. De prijzenpot staat inmiddels op 10,4 miljoen dollar, die verdeeld wordt onder de winnaars. De eerste plaats krijgt zo 4,8 miljoen dollar en de tweede plaats 1,4 miljoen. De derde verdient 993 duizend dollar.

De prijzenpot wordt nog altijd aangevuld door Dota 2-spelers die de Compendium aanschaffen. Het toernooi zelf vindt plaats van 18 juli t/m 21 juli in Seattle.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties