Skip to main content

Zo trotseer je de kou in Zelda Tears of the Kingdom

Afgedragen schoeisel and pikante Drankjes.

Koudebestendigheid is een essentieel deel van overleven in Zelda: Tears of the Kingdom, en een waar je al heel vroeg in het spel mee te maken krijgt.

Of je nu nog op het Hemeleiland der Wederopstanding bent of de sneeuwstorm rond het Rito-dorp trotseert, je wilt goed voorbereid door Hyrule reizen. Als je een koud gebied betreedt zonder beschermende warmte, verliest Link snel hartjes.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om Link koudebestendigheid te geven, waaronder speciale maaltijden en drankjes voor koudebestendigheid.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Wanneer heb je koudebestendigheid nodig?

Gelukkig is het vrij eenvoudig om te zien wanneer Link last heeft van de weersomstandigheden - Zelda: Tears of the Kingdom windt er geen doekjes om en vertelt je wanneer je Link laat lijden. Niet alleen zwaait de thermometer rechtsonder in het hoofdscherm tot het uiterste, maar je ziet Link ook rillen in het pauze-scherm.

Een andere handige tip is om gewoon naar de omgeving te kijken. Sneeuwt het? Dan is het waarschijnlijk koud.

Pikante maaltijden in Zelda Tears of the Kingdom

Extreme kou is een van de eerste natuurlijke gevaren die je tegenkomt in Zelda: Tears of the Kingdom - vlak na tot jouw dood vallen en verdrinken. Niemand heeft gezegd dat Hyrule geen gevaarlijke plek is...

Rechts (ten oosten) van het Hemeleiland der Wederopstanding ligt een bergachtig gebied waar je de Tempel van Gutanbac vindt. Om daar te komen, moet je de kneepjes van het maken van pikante maaltijden leren.

Gelukkig zijn er op het Hemeleiland der Wederopstanding genoeg pepers te vinden. Verzamel er gewoon een paar en gooi ze in een kookpot. Het spel maakt automatisch een gerecht voor Link om van te genieten!

Er zijn vele manieren om een peper te eten. Eerst en vooral kun je er vijf samen in een pan stoppen voor maar liefst 12:30 minuten bescherming. Maar je kan er ook meer experimenteren door ze bijvoorbeeld te mengen met appels of rauw vlees.

Pikante drankjes in Zelda Tears of the Kingdom

Je kan drankjes maken door bepaalde materialen te mixen met monster-materialen. Op het Hemeleiland der Wederopstanding mis je het juiste insect om pikante drankjes te maken, je zal die later pas tegenkomen.

Je kunt vlinders in het wild vinden, als je het geduld hebt om ze te besluipen, of je kunt ze gewoon kopen van Beedle bij Tabantha-stal.

Zodra je Vlamvlinders (Eldin-kloof of Gerudo-hoogvlakte) of Vuurlibellen (Akkala-hoogvlakte of Faron-weide) hebt, kan je het mixen met monster-materialen om een pikant drankje te maken.

Beste koudebestendige pantsers in Zelda Tears of the Kingdom

De reis naar de de Tempel van Gutanbac op het Hemeleiland der Wederopstanding is je eerste test om de kou te trotseren. In deze Tempel leer je Plafondduiken - er staat toevallig een uitgeholde boom recht voor je als je de Tempel verlaat. Raad eens waarvoor die daar is neergezet?

Als je 'een kans om Plafondduiken te testen' hebt geraden, proficiat! Ga naar boven en pak het Afgedragen schoeisel, dat twee punten bescherming en één punt (van de twee) koudebestendigheid biedt.

Hoewel je met het afgedragen schoeisel het grootste deel van de weg door Tears of the Kingdom kunt afleggen, zul je uiteindelijk merken dat sommige plekken ijskoud zijn en Link meer bescherming nodig heeft.

Gelukkig kun je deze vinden waar de Hyrule het koudst is: het Rito-dorp, dat de nadelige gevolgen van de klimaatverandering ondervindt: een plotselinge en aanhoudende sneeuwstorm.

De beste koudebestendige pantsers vind je in de kledingwinkel in het Rito-dorp. Daar vind je de Rito set voor 2150 Rupees in totaal - de set bestaat uit de Rito-veren, het Rito-hemd en de Rito-broek. Je hebt maar twee kledingstukken nodig, dus als je dit niet kunt betalen, kan je enkel het Rito-hemd meenemen.

Als je rijk bent, kan je ook je geld verspillen aan de Diadeem met robijn in het Gerudo-fort. De Diadeem doet precies hetzelfde als de Rito-veren, maar kost twee keer zoveel - namelijk 1300 Rupees.

Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next