Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zo speel je Multiplayer in Palworld

Zo speel je samen met vrienden!

Three sheep looking Pal creatures firing guns at sand bags in Palworld.
Image credit: Pocketpair

Palworld is een nieuw spel waar je in een open wereld moet overleven door wezens te bevechten en te vangen. Je kan jouw avontuur zelfs samen met vrienden beleven in multiplayer en je kan servers aanmaken.

Op dit moment melden veel mensen dat ze niet kunnen spelen wanneer ze proberen een multiplayer-sessie te starten, dus hebben we hieronder enkele oplossingen voor multiplayer- en serverfouten op een rijtje gezet, samen met een korte uitleg over Crossplay, hoe je met vrienden kunt spelen, en wat je kunt doen in multiplayer.

Voor meer hulp kun je onze pagina's bekijken over hoe je een toegewijde server instelt, de Paldeck-lijst, en de beste Pals voor je base.

Op deze pagina:

Palworld Multiplayer- en serverfoutoplossingen

Als je probeert een Palworld-spel te starten, of terug te keren naar een spel met multiplayer aan, kun je een foutmelding tegenkomen zoals deze: OnCreateSessionCompleteDelegate bWasSuccessful == false.

Server error message for Palworld that reads "OnCreateSessionCompleteDelegate bWasSuccessful == false"
Image credit: Eurogamer

Deze melding verschijnt door Palworld-serverproblemen als gevolg van het grote aantal mensen dat tegelijkertijd het spel probeert te spelen. We moesten multiplayer uitschakelen en een spel voor één speler starten om het zwarte scherm te laten verdwijnen.

Het officiële Palworld X (voorheen Twitter) account heeft ook voorgesteld om 2-3 keer te opnieuw verbinding te maken of te wachten na het starten van het spel om verbinding te maken met multiplayer om het probleem van het zwarte scherm op te lossen. Dat betekent dat je een spel moet starten in de singleplayer-modus, en vervolgens multiplayer opnieuw moet inschakelen wanneer je je wereld opnieuw start vanuit het hoofdmenu.

Is Palworld Crossplay?

Ja, je kunt Palworld spelen in multiplayer op zowel Xbox als PC Game Pass. De Steam-versie ondersteunt momenteel geen crossplay, maar toekomstige crossplay tussen Xbox en Steam is gepland, zoals beschreven in de Early Access roadmap hieronder.

Early access roadmap infograph for Palworld.
Image credit: Pocketpair

Hoe multiplayer te spelen in Palworld

Om Palworld met vrienden te spelen, moet je de invite code van een vriend invoeren op het hoofdmenu.

The invite code enter screen in Palworld.
Image credit: Pocketpair

Zo krijg je een invite code in Palworld:

 1. Schakel multiplayer in bij het maken van een wereld, of schakel het in vanuit 'World Settings' als je een oude Wereld opnieuw opstart.
 2. Terwijl je Palworld speelt met multiplayer ingeschakeld, ga je naar het options-tabblad in het pauzemenu.
 3. Onthul de invite code en stuur deze naar je vrienden!
 4. Je moet elke keer dat je met vrienden wilt spelen bij het verlaten en opnieuw betreden van een Wereld een nieuwe invite code genereren.

Xbox- en Game Pass-eigenaars zijn momenteel beperkt tot de coöp-modus voor vier spelers, terwijl Steam-spelers servers kunnen maken met maximaal 32 spelers tegelijk.

Hoe werkt multiplayer in Palworld

Palworld heeft verschillende soorten multiplayer-modi:

 • Online coöp-spelen - tot vier spelers kunnen samen spelen.
 • Dedicated servers - tot 32 spelers kunnen samen spelen.

Dedicated servers zijn alleen beschikbaar als jij en je vrienden op Steam spelen. Xbox- en Game Pass-eigenaars zijn momenteel beperkt tot de coöp-modus voor vier spelers.

Dus, wat kun je doen in deze multiplayer-modi? Je kunt het rustig aan doen en samenwerken om Pals te vangen en te ruilen met je vriend, en samen met hen avonturen beleven. Of je kunt een andere route nemen en de Pals en items van je vrienden stelen.

In de toekomst kun je ook deelnemen aan Pal-gevechten, waarbij je Pals tegen elkaar strijden.

Als je een base en werkende Pals met vrienden wilt delen, moet je lid worden van hun Guild. Om lid te worden van dezelfde Guild als je vriend, benader je een andere speler en vraag je om lid te worden van hun Guild wanneer het verzoek verschijnt.

Turtorial for how to join a guild in Palworld.
Image credit: Pocketpair

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat Palworld early access game is, wat betekent dat sommige multiplayer-functies alleen worden toegevoegd in toekomstige updates, en bugfixes en serverproblemen waarschijnlijk zullen worden opgelost voor een soepelere multiplayer-ervaring in de toekomst.

Dit is wat we weten dat zal worden toegevoegd aan de multiplayer van Palworld in toekomstige updates:

 • Steam/Xbox crossplay.
 • PvP (speler-tegen-speler).
 • PvP Pal arena (Pal-tegen-Pal).
 • Het maximale aantal spelers dat op dezelfde server kan spelen, zal worden verhoogd.
 • Veel plezier met je vrienden in Palworld!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Palworld

Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties