Skip to main content

Zo krijg je de Barbarenset in Zelda Tears of the Kingdom

Hier vind je één van de beste pantsers in Zelda: Tears of the Kingdom.

Link skydiving while wearing the Barbarian Armor in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De Barbarenset is een van de beste kledingsets om Links aanvalskracht te vergroten in Zelda: Tears of the Kingdom.

Terwijl je de gevaren van Hyrule trotseert, moet je op alle mogelijke situaties voorbereid zijn. De beste manier om dat te doen is om een goede uitrusting te hebben die Link sterker maakt.

Als je deze set wil, lees dan verder om de exact locatie te ontdekken en om alles te weten te komen over hoe je de Barbarenset kunt bemachtigen in Zelda: Tears of the Kingdom.

Op deze pagina:

Barbarenharnas

Barbarenhelm

Barbarenbroek

Als je meer wil leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Barbarenharnas locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Het Barbarenharnas ligt in de Crenel-rotsen Grot (0488, 0730, 0041), ten noordoosten van het Uitkijkkamp. De gemakkelijkste route om de Grot te bereiken is door de weg te volgen die je ten noordoosten van het Uitkijkkamp vindt. Zodra je de brug bent overgestoken, blijf je gewoon het noorden volgen. Het gebied is vrij gemakkelijk te verkennen, dus je kunt de locatie gemakkelijk bereiken aan het begin van het spel.

Map showing the location of the Barbarian Armor in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Link standing by the Crenel Hills Cave, which is where players can find the Barbarian Armor.
Image credit: Nintendo

Een van de manieren om meer te weten te komen over deze plek is door te praten met Meeshy (1293, -0831, 0070), een NPC die je vindt bij de Uitkijktoren van de Sahasra-weide. Ze markeert op je kaart de locatie van drie schatten die toebehoorden aan Misko, een beroemde bandiet. Door haar tips op te volgen, kun je de Klimhandschoen en het Barbarenharnas vinden.

Link talking to Meeshy, a character who helps players find the Barbarian Armor in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Hoe krijg je het Barbarenharnas in Zelda Tears of the Kingdom

Omdat de grot waar het Barbarenharnas ligt vrij rechtlijnig is, is het vrij eenvoudig om het te krijgen. Ten eerste, zodra je de grot binnengaat, ga je rechtdoor totdat je twee speren ziet aan de rand van het pad waarop je je bevindt.

Link in the Crenel Hills Cave, with an arrow pointing in the direction players need to head to find the Barbarian Armor.
Image credit: Nintendo

Loop in de richting van de speren, daal af naar het lagere gedeelte van de grot, maar blijf naar links gaan, dicht bij de muur. Als je in de kleine vijver in het midden van de grot komt, maak je een Steen-Talus wakker, wat een moeilijke vijand is als je net aan je avontuur begint.

Blijf naar links gaan totdat je lichtgevende rotsen ziet die boven de rest van de muur uitsteken. Nu hoef je alleen nog maar deze rotsen te vernietigen. Een optie is om een Bombloen aan een pijl te hechten en op de rotsen te schieten. Er zijn een paar van deze bloemen vlakbij de muur waar de rotsen zich bevinden.

An arrow pointing at rocks players need to destroy in the Crenel Hills Cave so Link can find the Barbarian Armor.
Image credit: Nintendo

Als de doorgang open is, hoef je alleen maar over de muur te klimmen en er doorheen te gaan. Binnen vind je de kist met het Barbarenharnas.

Barbarenhelm locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je vindt de Barbarenhelm in de Robred-hoogvlakte Grot (2493, - 1479, 0014), ten zuidoosten van Kakariko. Je kan er geraken door vanuit Kakariko naar het oosten te gaan en dan naar het zuiden van de Phalian-hoogvlakte.

Map showing the location of the Barbarian Helm in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Link approaching the Robred Dropoff Cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De ingang van de grot ligt in aan lager gebied. Je weet dat je de juiste plek hebt gevonden als je veel kleine standbeeldjes in het gebied ziet.

Hoe krijg je de Barbarenhelm in Zelda Tears of the Kingdom

Om de Barbarenhelm te vinden, moet je een puzzel oplossen in de Robred-hoogvlakte Grot. De grot bevat veel verschillende paden en jij moet het juiste pad vinden door de regels te volgen. Als je een tip wilt die de grot niet voor je verpest: let op de standbeelden.

Hierna lees je hoe je de puzzel in de Robred-hoogvlakte Grot oplost. Bij de ingang van de grot staat een boodschap op een steen: 'Er wacht een schat voorbij het pad dat door de stenen beelden wordt aangeduid’.

Link in the Robred Dropoff Cave, with an arrow pointing in the direction players need to head to find the Barbarian Helm.
Image credit: Nintendo

Blijf doorlopen en je zult een groot gebied vinden waar een paar paden zijn waaruit je kunt kiezen en drie standbeelden in het midden ervan. De juiste keuze in deze kamer is het laatste pad aan de rechterkant van de grot waar de standbeelden op gericht zijn.

De volgende kamer herhaalt dezelfde structuur, maar nu is er een cirkel van standbeelden en een paar geblokkeerde paden die je kunt openen door de rotsen te vernietigen. Ook hier is de juiste keuze om het pad te volgen naar waar de drie gegroepeerde standbeelden gericht zijn. In dit geval, met de klok mee, is dat het tweede pad - het eerste geblokkeerde pad van links naar rechts.

Link in a room with statues in the Robred Dropoff Cave, and an arrow pointing at rocks players need to destroy to head towards the Barbarian Helm.
Image credit: Nintendo

Je kunt de rotsen gemakkelijk vernietigen met een Bombloem, maar je kunt je ook een weg naar boven banen met een wapen waar een steen aan gehecht is. Hoe dan ook, nadat je genoeg ruimte hebt vrijgemaakt om te passeren, ga je door naar het volgende gebied.

Je volgende uitdaging is om eerst af te rekenen met een groep Bokoblins. Om het proces te versnellen kun je op het vat naast hen schieten. Als je geen sterke uitrusting of nog niet zoveel hartjes hebt, blijf je beter op de hoger gelegen grond vanwaar je pijlen kunt schieten of één voor één de overgebleven vijanden daarheen kunt lokken zodat je ze gemakkelijker kunt aanpakken.

Link exploring the Robred Dropoff Cave as he tries to find the location of the Barbarian Helm in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Nadat de kamer leeg is, hoef je alleen nog maar de rotsen te vernietigen die een gat in de grond dichten. En ja, je moet erin springen. Maar let er eerst op dat er twee standbeelden staan tegenover een doorgang met een rooster. Je doel is om aan de andere kant binnen te komen. Nu kun je in het gat springen.

Link almost at the location of the Barbarian Helm in the Robred Dropoff Cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Er is slechts één pad dat je vanaf hier kunt volgen en het leidt je naar een kamer met drie sets standbeelden voor elk een stenen platform. Ga naar degene rechts waar een groep van drie standbeelden staat en gebruik Plafondduiken. Je komt uit in de kamer met de kist, dus ga gewoon en pak je nieuwe Helm!

Barbarenbroek locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je vindt de Barbarenbroek in de Walnot-berg Grot (3931, -2066, 0129). Deze grot ligt in het zuidoosten van het Retsam-woud. Als je Kakariko al hebt gevonden, ga dan vandaar naar het zuidoosten tot je Hateno vindt. De grot ligt ten oosten van Hateno, naast een klein meer ten zuiden van Retsam-woud.

Map showing the location of the Barbarian Leg Wraps in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Link approaching the Walnot Mountain Cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De Walnot-berg Grot is verreweg de meest uitdagende grot die je moet doorzoeken, door de sterke vijanden die er op de loer liggen. Sommige kunnen je gemakkelijk doden met één zwaai van hun wapens. Daarom is het een optie, als je niet sterk genoeg bent om het tegen ze op te nemen, om je al rennend een weg door de grot te banen en hun aanvallen te ontwijken.

Hoe krijg je de Barbarenbroek in Zelda Tears of the Kingdom

Eenmaal in de grot kun je niet veel doen. Direct bij de ingang zie je dat het pad zich splitst in een pad links - dat naar een lager gebied gaat - en een pad rechts - dat omhoog blijft lopen.

Link in the Walnot Mountain Cave with an arrow pointing in the direction players need to head to find the Barbarian Leg Wraps.
Image credit: Nintendo

Je wilt het pad aan de rechterkant volgen, maar zodra je het begint te volgen, zullen sommige vijanden in het gebied je opmerken. Zoals we al zeiden, zijn de vijanden in deze grot behoorlijk sterk voor degenen die aan het begin van hun avontuur staan. De beste optie is dus om ze gewoon te negeren.

Terwijl je door het pad loopt, merk je dat de temperatuur daalt. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken, maar let wel op een specifieke locatie waar een grote ijsrots ligt met een vijand erin bevroren. Ervoor staat een Ijs-Like die bevriezende wolken schiet.

Link standing near an enemy that shoots freezing clouds in the Walnot Mountain Cave.
Image credit: Nintendo

Wat je moet doen is vanaf de rand naast de Ijs-Like springen om bij een gat in de muur te komen.

Link standing in a small passageway with a shrine at the end in the Walnot Mountain Cave.
Link approaching a shrine at the Walnot Mountain Cave where players will find the Barbarian Leg Wraps.
Image credit: Nintendo

Binnen vind je een kleine tempel met een kist met de Barbarenbroek. Het is echter bevroren! Je moet dus het ijs smelten. Hoe je dit doet, kies je zelf, maar als je een paar suggesties wilt, kun je ofwel hout naast de kist leggen en het in brand steken met een vuursteen of gewoon een pijl schieten waar Vuurfruit aan gehecht is.

En daarmee heb je alle stukken van de Barbarenset en als je meer wilt weten over het avontuur van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next