Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zo host je een dedicated server via Steam voor Palworld

Inclusief hoe je deelneemt aan een dedicated Palworld server.

Palworld artwork showing two characters watering crops with five Pals stood around them.
Image credit: Pocketpair

Een dedicated server voor Palworld hosten via Steam stelt je in staat privé te spelen met je vrienden of openbaar met mensen van over de hele wereld.

Houd er rekening mee dat dedicated servers voor Palworld alleen kunnen worden opgezet op de Steam-versie van het spel; dus, als je het spel op Xbox speelt, kun je helaas geen dedicated server maken.

Hieronder begeleiden we je bij het opzetten van een dedicated server voor Palworld op Steam, zodat je een Pal-avontuur kunt beleven met je vrienden. Daarnaast behandelen we ook hoe je kunt deelnemen aan een dedicated server, hoe je admin-rechten kunt krijgen en een mogelijke oplossing voor de 'No password has been entered' error.

Op deze pagina:

Zo host je een dedicated Palworld server

Pas op! Alleen de Steam-versie van Palworld dedicated servers kan hebben. Dit betekent dat als je Palworld via GamePass speelt of het op Xbox hebt gekocht, je geen dedicated server kunt opzetten.

Hier volgt een snelle samenvatting van hoe je een dedicated server in Palworld kunt opzetten - lees verder voor gedetailleerde instructies:

  1. Krijg IPv4 adres.
  2. Download Palworld van Steam en start het minstens één keer op.
  3. Download Palworld Dedicated Server van Steam (het zal onder ‘tools’ staan).
  4. Open lokale files voor Palworld Dedicated Server.
  5. Voer 'PalServer' uit tot er een regel code verschijnt voordat je het sluit.
  6. Open 'DefaultPalWorldSettings'.
  7. Copy en paste tekst van deze folder, beginned met [/Script/Pal.PalGameWorldSettings].
  8. Sluit 'DefaultPalWorldSettings'.
  9. Volg dit folder-pad: PalServer > Pal > Saved > Config > WindowsServer.
  10. Open 'PalWorldSettings'.
  11. Plak de tekst er in.
  12. Wijzig Server Name, Server Description, Admin Password, Server Password en Public IP.
  13. Save en sluit.
  14. Geef Palworld toegang door firewall software.
  15. Port forward Palworld.
  16. Launch Palworld Dedicated Server via Steam.
  17. Selecteer 'Play Palworld Dedicated Server.'

  Laten we beginnen met het verkrijgen van je IPv4-adres. Als je dit al weet, dan kun je gerust doorgaan naar de volgende stap. Zo niet, dan kun je dit eenvoudig vinden door Command Prompt te openen en 'ipconfig' in te voeren. Zorg ervoor dat je het nummer naast IPv4-adres noteert en dit bij de hand houdt voor later.

  Command Prompt window in Windows showing results of ipconfig command
  Neem de nummers die volgen op IPv4 Address. | Image credit: Eurogamer

  Met dat uit de weg, is de eerste stap om een dedicated Palworld-server op te zetten, uiteraard, om het spel via Steam te kopen en vervolgens minstens één keer op te starten om ervoor te zorgen dat alle bestanden aanwezig zijn.

  Nu moet je Palworld sluiten en 'Palworld Dedicated Server' zoeken in je Steam-bibliotheek. Als je dit nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat je de Palworld Dedicated Server downloadt voordat je verder gaat. Als het niet in je systeembibliotheek verschijnt, wijzig dan je filters zodat je 'Games and Tools' kunt zien.

  Steam store window with the Palworld Dedicated Server tool highlighted.
  Image credit: Eurogamer/Steam

  Wanneer je er klaar voor bent, klik met de rechtermuisknop op Palworld Dedicated Server, ga naar 'Manage' en selecteer vervolgens 'Browse Local Files'.

  Steam store window with the Palworld Dedicated Server tool's 'Browse local files' option highlighted.
  Image credit: Eurogamer/Steam

  Je moet eerst dubbelklikken op 'PalServer' en wachten tot er een regel tekst verschijnt die begint met 'Setting breakpad' zoals weergegeven in de screenshot hieronder. Sluit vervolgens dit venster. Je kunt tijdens dit proces een melding van je Firewall ontvangen.

  PalServer-Win64-Test-Cmd.exe window with the text "Setting breakpad minidump App ID = 2394010"
  Wacht tot je deze code ziet verschijnen. | Image credit: Eurogamer

  Vervolgens moet je 'DefaultPalWorldSettings' openen met Notepad of een ander teksteditor. Op Windows kun je ervoor zorgen dat dit bestand wordt geopend in een teksteditor door er met de rechtermuisknop op te klikken, naar 'Open with' te scrollen en het programma te selecteren.

  PalServer folder in Windows Explorer with the "Open with" "Notepad" option highlighted for the file "DefaultPalWorldSettings".
  Open 'DefaultPalWorldSettings'. | Image credit: Eurogamer

  Hierna moet je alle tekst kopiëren vanaf [/Script/Pal.PalGameWorldSettings]. Dit omvat alle tekst eronder en het is de moeite waard om te controleren of alle tekst is geselecteerd.

  Notepad file for "DefaultPalWorldSettings" with text highlighted. The text reads "[/Script/Pal.PalGameWorldSettings] OPtionSettings=(Difficulty==None,DayTimeSpeedRate=1.000000,NightTimeSpeedRate=1.000000,ExpRate=1.000000,PalCaptureRate=1,PalSpawnNumRate=1.000000,PalDamageRateAttack=1.000000,PalDamageRate veMaxHours=1.000000,bAutoResetGuildNoOnlinePlayers=False,AutoResetGuildTimeNoOnlinePlayers=72.000000,GuildPlayerMaxNum=20,PalEggDefaultHatchingTime=72.000000,WorkSpeedRate=1.000000,BiMultiplay="
  Kopieer deze text. | Image credit: Eurogamer

  Sluit dit venster en ga terug naar de 'PalServer'-map. Hier moet je de map 'Pal' openen, vervolgens 'Saved', gevolgd door 'Config' en tot slot 'Windows Server'.

  Het pad dat we hebben gebruikt om deze map te bereiken was: PalServer\Pal\Saved\Config\WindowsServer

  Vervolgens moet je naar beneden scrollen naar 'PalWorldSettings' en, zoals eerder, dit openen met Notepad of iets dergelijks.

  Windows Explorer window with the "PalWorldSettings" file highlighted
  Vind de 'PalWorldSettings' file en open het. | Image credit: Eurogamer

  Wanneer je dit bestand opent, zal het leeg zijn, dus kopieer en plak de tekst van 'DefaultPalWorldSettings' erin.

  Voor het sluiten van dit bestand zijn er een aantal dingen die je wilt wijzigen. Dit zijn:

  • ServerName= - De naam van je server.
  • ServerDescription= - Niet vereist, maar het zal een korte beschrijving geven voor je server.
  • AdminPassword= - Het wachtwoord dat je nodig hebt om toegang te krijgen tot admin-commando's.
  • ServerPassword= - Het wachtwoord dat vereist is voor spelers om zich bij je server aan te sluiten als je privé wilt spelen.
  • PublicIP= - Voer je IPv4-adres in dat we eerder hebben opgehaald.
  Notepad file for "*PalWorldSettings" with text highlighted. The text reads ServerName="Default Palworld Server,ServerDescription="",AdminPassword=""
  Vul jouw details in de code in. | Image credit: Eurogamer

  Je moet mogelijk horizontaal door je teksteditorprogramma scrollen om dit gedeelte van de code te vinden. Eenmaal gevonden, voer je de informatie voor elk item in tussen de aanhalingstekens (").

  Je kunt je server ook een regio geven door er een in te voeren tussen de aanhalingstekens voor 'Regio='.

  Als je RCon wilt gebruiken om commando's op afstand uit te voeren met behulp van een apart stuk software, zoek dan naar 'RCONEnabled=False' en verander 'False' in 'True'.

  Zodra je tevreden bent met het bestand, sla je het op en sluit je het.

  Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat andere spelers zich bij je server kunnen voegen door op hetzelfde lokale netwerk (LAN) als jij te spelen. Het volgende is sterk afhankelijk van je firewall-software en je keuze van router, dus omdat ik niet in je huis kan kijken, kan ik geen specifieke instructies geven voor elke speler.

  Ten eerste moet je ervoor zorgen dat Palworld kan spelen via je firewall. Als je firewall-software van derden gebruikt, moet je de specifieke instructies voor die software opzoeken.

  Als je de Windows-firewall gebruikt, moet je eerst Windows PowerShell openen als beheerder. Dit kun je doen door dit programma op je pc te vinden en er met de rechtermuisknop op te klikken om 'Run as administrator' te selecteren.

  Nu hoef je alleen maar de onderstaande code te kopiëren en te plakken in Windows PowerShell. We raden aan om een paar keer op enter te drukken om ervoor te zorgen dat het is doorgekomen en om te controleren of er problemen zijn.


  New-NetFirewallRule -DisplayName "Palworld Server" -Direction Inbound -LocalPort 27015,27016,25575 -Protocol TCP -Action Allow

  New-NetFirewallRule -DisplayName "Palworld Server" -Direction Outbound -LocalPort 27015,27016,25575 -Protocol TCP -Action Allow

  New-NetFirewallRule -DisplayName "Palworld Server" -Direction Outbound -LocalPort 8211,27015,27016,25575 -Protocol UDP -Action Allow

  New-NetFirewallRule -DisplayName "Palworld Server" -Direction Inbound -LocalPort 8211,27015,27016,25575 -Protocol UDP -Action Allow


  Bedankt aan TroubleChute van YouTube voor de hulp bij de bovenstaande code.

  Hierna moet je de volgende actie doen: ‘port forward’ (ook wel application forward genoemd). De exacte instructies hiervoor zijn afhankelijk van je specifieke router, dus ik kan niet alle instructies voor elke router opsommen of ik zou heel lang bezig zijn. Ik kan je echter wel een idee geven van wat je moet doen. Maar ik raad je aan een handleiding voor je specifieke router op te zoeken.

  Je moet in principe de port (or application) forward van je router vinden. Hier moet je de volgende nummers doorsturen voor Palworld: 8211, 27015, 27016, 25575. Met het protocol idealiter als TCP/UDP. Mogelijk moet je ook je lokale IP-adres invoeren, wat we aan het begin van deze handleiding hebben behandeld.

  Soms moet je de port-nummers afzonderlijk invoeren, soms als een reeks.

  Er is software van derden die je in staat stellen deze stap te omzeilen, maar we raden aan om ‘port forward’ te gebruiken voor Palworld.

  Met dit bereikt, zal het volgende hetzelfde zijn, ongeacht welke router of firewall-software je gebruikt.

  Nu, ga terug naar Steam en selecteer 'Start' voor de Palworld Dedicated Server. Nadat je dat hebt gedaan, verschijnt er een pop-up over startopties:

  • Play Palworld Dedicated Server - Voor een privéserver.
  • Open and start as a community server - Hiermee kan iedereen zich bij je server aansluiten en verschijnt het in het multiplayermenu.
  Palworld Dedicated Server window with the "Play Palworld Dedicated Server" option selected.
  Image credit: Eurogamer

  Als je wilt dat de launch opties altijd hetzelfde blijven voor deze server, zorg er dan voor dat je het vakje naast 'Always use this option' aanvinkt. Als je van gedachten verandert, kun je de startoptie echter vinden door het tandwielpictogram te selecteren op de bibliotheekpagina voor 'Palworld Dedicated Server'.

  Aangezien we hier een dedicated server instellen, raden we aan om 'Play Palworld Dedicated Server' te selecteren, gevolgd door 'Play'.

  Er zou nu een Command Prompt venster moeten verschijnen en je moet dit open houden voor de server om te werken - of je nu speelt of niet. Je kunt een melding ontvangen van Windows over je firewall wanneer deze Command Prompt wordt geopend.

  Zo join je een dedicated server in Palworld

  Hier behandelen we hoe je je kunt aansluiten bij je eigen dedicated server of bij een server van een andere speler in Palworld. Als dit de eerste keer is dat je een dedicated server voor dit spel instelt, raden we aan om jezelf admin-rechten te geven, waar we later in deze gids op ingaan.

  Als je een foutmelding krijgt waarin staat 'No password has been entered', kijk dan naar de aparte sectie gewijd aan een oplossing voor dit probleem verderop in deze gids.

  Deelnemen aan je eigen dedicated server

  Om je aan te sluiten bij je eigen dedicated server, moet je eerst Palworld opstarten en ‘Join Multiplayer Game’ selecteren.

  Nu hoef je alleen nog maar onderaan de pagina op 'Connect' te klikken en hopelijk zou je dedicated server moeten starten. Als je de foutmelding ‘No password has been entered' krijgt, ga dan naar het laatste deel van deze gids waar we een mogelijke oplossing behandelen.

  Palworld home screen with the "Join Multiplayer Game" option selected.
  Palworld's Dedicated Server window with the IP address 127.0.0.1:8211 in the Connet field with the "Connect" button highlighted.
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair

  Je kunt controleren of je correct bij de server bent aangesloten door het hoofdmenu te openen en te kijken of de details van de server in het 'Options'-gedeelte staan.

  Zo neem je deel aan de dedicated server van een andere speler

  Om je aan te sluiten bij de dedicated server van een andere speler, moet je eerst zorgen dat je het IPv4-adres van die server hebt.

  Met dat in de hand moet je ‘Join Multiplayer Game' selecteren vanuit het hoofdmenu van Palworld. Nu moet je het IP-adres van de server invoeren in het vak onderaan het scherm zonder ':8211' te verwijderen.

  Onthoud - je moet ':8211' behouden, aangezien dit het port-nummer is dat je nodig hebt om die server te gebruiken.

  Palworld's Dedicated Server window with the IP address 127.0.0.1:8211 in the Connet field highlighted.
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair

  Het is ook belangrijk te onthouden dat als de server het maximum van 32 spelers heeft bereikt, je niet meer kunt deelnemen. Als je de foutmelding ‘No password has been entered' krijgt, ga dan naar het laatste deel van deze gids waar we een mogelijke oplossing behandelen.

  Je kunt controleren of je bij de juiste server bent aangesloten door te kijken naar het 'Options'-gedeelte van het hoofdmenu in de game.

  Options screen in Palworld
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair

  Zo krijg je admin privileges in een dedicated Palworld server

  Het is gemakkelijk om admin-rechten te krijgen in je dedicated Palworld-server. Zorg er echter eerst voor dat je in de server in-game bent - zoals hierboven beschreven - voordat je dit probeert te doen.

  Zodra je in je dedicated server zit, druk je op 'Enter' om het chatvenster te openen. Nu hoef je alleen nog maar '/Admin Password JOUWADMINWACHTWOORD' in te typen voordat je nogmaals op enter drukt. (Vergeet niet die wirwar van hoofdletters te vervangen door je admin wachtwoord.)

  Als je het correct hebt gedaan, zou je een melding moeten ontvangen waarin staat dat je nu de admin bent voor deze server.

  Palworld Console with the command /AdminPassword
  Palworld Console with the command with the message "AdminPassword is correct. You are now an Admin."
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair

  Zo sla je jouw dedicated server op in Palworld

  Hoewel je je dedicated Palworld-server kunt sluiten door eenvoudigweg het command prompt te sluiten, loop je het risico je voortgang te verliezen.

  Om ervoor te zorgen dat je je server veilig hebt opgeslagen en gesloten, moet je jezelf eerst admin-rechten geven zoals hierboven beschreven. Nadat je dat hebt gedaan, druk je op 'Enter' en typ je '/Save' in. Hierdoor zou een system prompt moeten verschijnen waarin staat dat de save is voltooid.

  Om de server te sluiten, moet je nu '/DoExit' typen. Dit zou automatisch de server moeten sluiten, waardoor je het spel verlaat.

  Palworld Console with messages "You are now an Admin. /AdminPassword <Password>", "AdminPassword is correct. You are now an Admin." and "Complete Save".
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair

  'No password has been entered' error oplossing in Palworld

  Als je probeert om je aan te sluiten bij een server in Palworld, zelfs je eigen server, kun je een foutmelding krijgen waarin staat 'No password has been entered'. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem en ik vraag je om even geduld te hebben, want het kan een beetje dom aanvoelen.

  Palworld dialogue box with the text "No password has been entered."
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair

  Allereerst moet je terugkeren naar de serverlijst door 'Join Multiplayer Game' te selecteren. Selecteer vervolgens 'Community Servers' en selecteer vervolgens een willekeurige server, maakt niet uit welke, die een slot erop heeft.

  Hierdoor verschijnt er een vak voor wachtwoordinvoer en hier moet je het wachtwoord van je server invoeren. (Ja, ik meen het serieus.) Wanneer de optie om deze server te betreden verschijnt, selecteer dan 'No'.

  Palworld's Dedicated Server password input field
  Palworld's Dedicated Server option to connect with the "No" option highlighted.
  Image credit: Eurogamer/Pocketpair

  Nu hoef je alleen nog maar op 'Connect' onder aan je scherm te klikken en je zou naar je dedicated server moeten worden gestuurd zonder de foutmelding 'No password has been entered'.

  Dit is waarschijnlijk een fout in de software die wordt verholpen in een toekomstige update, dus als je dit leest en dit probleem nog steeds ondervindt, dan kun je overwegen om contact op te nemen met de ondersteuning van Palworld.


  Met dat zijn we aan het einde gekomen van deze gedetailleerde gids voor het opzetten van een Palworld-server, het deelnemen aan een server, het verkrijgen van adminrechten en het omgaan met enkele veelvoorkomende problemen. We hopen dat deze gids je heeft geholpen om snel en gemakkelijk aan de slag te gaan met je Pal-avontuur. Veel plezier!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Palworld

Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties