Skip to main content

Zo download je Fortnite voor Android en iOS zonder Play Store en App Store

Waar een wil is, is een weg.

Fortnite is nog steeds razend populair en heeft volgens Epic Games intussen 350 miljoen geregistreerde spelers. Dat duizelingwekkende getal is mede te danken aan het diverse aanbod van platforms, waaronder iOS en Android.

Epic heeft het momenteel echter flink aan de stok met Google en Apple. De ontwikkelaar is niet langer bereid om 30 procent van zijn inkomsten via de appstores aan die techgiganten af te staan. Het bedrijf biedt sinds kort een alternatieve betalingsmethode aan waarbij je tegen 20 procent korting V-Bucks kunt aanschaffen, maar dan rechtstreeks via Epic in plaats van via Google of Apple.

Dat verloopt echter niet zonder gevolgen. Als antwoord op Epics actie is Fortnite uit de Apple App Store verwijderd. Ook Google laat het er niet bij zitten, met als gevolg dat Fortnite uit de Google Play Store verwijderd is. Epic Games gaat heeft intussen beide techbedrijven aangeklaagd.

De hamvraag is: hoe kom je als nieuwe speler nu aan Fortnite als je de game op een Samsung Galaxy, Apple iPhone of andere mobile device wilt spelen? Het antwoord daarop vind je hier.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Fortnite op Android - Hoe download je de game zonder Google Play Store?

Hoewel Fortnite niet meer beschikbaar is in de Play Store van Google, zijn er wel diverse andere legitieme manieren om de game van te downloaden en te installeren. De meest voor de hand liggende is de officiële website van Fortnite zelf, waar je vervolgens naar een of meerdere appstores doorverwezen wordt.

Een algemene tip voordat je de onderstaande stappen doorloopt: zet voor de zekerheid je wifi aan. Hoewel de onderstaande bestanden niet heel groot zijn, scheelt het toch weer gebruik van je mobiele databundel.

Om Fortnite voor Android te downloaden en installeren, doorloop je de volgende stappen:

  • Ga met je Android-toestel naar de Fortnite website of scan met de camera van je Android-toestel de QR-code wanneer je via je pc naar die website gaat.
  • Klik op de Epic Games App banner.
  • Klik in de pop-up op Downloaden om de meest recente FortniteInstaller.apk te downloaden.
  • Eenmaal voltooid, klik in de pop-up boven of onder op Openen.
  • Klik op Instellingen, geef toestemming voor het installeren van de app via deze bron en ga via OS weer terug.
  • Klik op Installeren.
* Met een Samsung-toestel kun je ook via de Samsung Galaxy Store downloaden.

Nu je de Epic Games App geïnstalleerd hebt, doorloop je de volgende stappen:

  • Eenmaal geïnstalleerd, klik op Openen. Of je opent de app via je apps overzicht.
  • Klik op de Fortnite banner.
  • Klik op Install.
  • Eenmaal geïnstalleerd, klik op Launch.

Goed gedaan, je hebt nu Fortnite buiten de Play Store van Google gedownload en geïnstalleerd!


Fortnite op iOS - Hoe download je de game zonder Apple App Store?

Wil je Fortnite op je iPhone of iPad spelen? Indien je de Fortnite app al niet geïnstalleerd hebt, dan hebben we slecht nieuws voor je: die mogelijkheid is er momenteel namelijk niet. Apple staat alleen toe apps via de App Store te downloaden.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Read this next