Skip to main content

Zo bereik je de hemeleilanden in Zelda Tears of the Kingdom

Op avontuur door het hemelrijk van Hyrule.

Het hemelrijk in Zelda: Tears of the Kingdom is een enorm gebied dat je kunt verkennen in de wolken boven de oppervlakte van Hyrule, maar het kan soms een beetje lastig zijn om er door te navigeren omdat het zo gefragmenteerd is.

Als Link naar Hyrule is gevallen, kun je alle nieuwe content in Zelda: Tears of the Kingdom op je eigen tempo verkennen, maar uiteindelijk moet je opnieuw naar het hemelrijk.

Om je te helpen de verschillende gefragmenteerde gebieden in de lucht te bereiken, hebben we hieronder alle manieren opgesomd die we kennen om de Hemeleilanden in TOTK te bereiken.

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe bereik je de hemeleilanden in Zelda Tears of the Kingdom

We kennen momenteel vier manieren om de hemeleilanden te bereiken in Tears of the Kingdom:

  1. Teleporteren naar tempels
  2. Terugspoelen gebruiken om op een terugspoelend voorwerp te vliegen
  3. Zweven vanaf een Uitkijktoren
  4. Het reismedaillon gebruiken

Teleporteren

Hoewel teleporteren naar tempels de makkelijkste manier is om het hemelrijk te bereiken, is het niet altijd de beste methode, omdat er geen garantie is dat de zwevende eilanden rond een tempel je naar de bestemming kunnen brengen waar je naartoe wilt.

De lucht is ook een stuk moeilijker te navigeren dan het oppervlakte van Hyrule vanwege de zwevende, gefragmenteerde eilanden, dus we raden je aan om ook de andere manieren te leren kennen waarop je de hemeleilanden kunt bereiken.

zelda totk jiosin shrine

Terugspoelen

Deze nieuwe vaardigheid krijg je in de Tempel van Nachoyah, op het Hemeleiland der Wederopstanding in het begin van het spel.

Je kunt Terugspoelen op veel voorwerpen gebruiken tijdens je reizen in Hyrule om puzzels op te lossen, vijanden aan te vallen en snel de lucht in te gaan. Je ziet de route die een voorwerp neemt als je Terugspoelen activeert en op iets bruikbaars richt, zodat je kunt zien of het voorwerp je in het hemelrijk kan brengen of niet.

Zorg ervoor dat je op het object staat voor je het terugspoelt, zodat je mee omhoog gaat!

Uitkijktoren

Met de Uitkijktorens kan je grote stukken van de kaart invullen als Link er vanaf wordt gelanceerd. Ze zijn ook een geweldige manier om naar specifieke delen van de lucht te komen en om verborgen tempels en geheimen te vinden op kleine zwevende platformen.

Kijk dus uit naar deze zwevende platforms als je valt nadat je een Uitkijktoren hebt gebruikt en zweef erheen als je op deze manier naar de hemel wilt. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk meer vaardigheden van Link zult moeten gebruiken om naar andere platforms boven hem te kunnen stijgen.

Reismedaillon

Het Reismedaillon is terug! Dit handige voorwerp was voor het eerst te zien in de DLC van Breath of the Wild, maar zit gelukkig ook in het basisspel van TOTK.

We hebben een volledige uitleg over hoe je het reismedaillon krijgt, maar in het kort moet je de missie ’De tempel van het nederrijk’ voltooien zodat Robbie naar het Hateno-instituut verhuist. Zodra je Robbie's tempelsensor- en reismedaillon-missies hebt voltooid, kun je het reismedaillon gebruiken om een gebied te markeren waarnaar je wil teleporteren.

Link unlocking the Travel Medallion feature in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Je kunt het reismedaillon ook upgraden door met Robbie te praten, zodat je uiteindelijk drie extra teleportatiepunten op je kaart kunt markeren.

Veel plezier met het verkennen van het hemelrijk in Tears of the Kingdom!

Read this next