Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zenimax legt uit hoe PvP werkt in The Elder Scrolls Online

En vertelt over campaigns, lock-picking en meer.

In een Ask Us Anything-sessie hebben de ontwikkelaars van The Elder Scrolls Online een aantal vragen beantwoord op de game's officiële website. Uit één van de antwoorden blijkt dat de campaigns een soft cap krijgen. De ontwikkelaar wil ervoor zorgen dat deze pvp modus gebalanceerd blijft door het aantal spelers per alliantie te limiteren.

Tevens bevestigt ZeniMax dat het mogelijk is om Nh'yen the Ter-Grol als naam voor een personage te gebruiken. Voor een bijnaam kunnen in totaal vier koppeltekens, apostrof of spaties worden gebruikt. Dit is interessant voor lore specifieke namen, zodat er geen afbreuk wordt gedaan aan roleplaying.

Daarnaast gaat de ontwikkelaar dieper in op het openen van sloten. Net zoals in andere The Elder Scrolls delen is het mogelijk om sloten te openen door middel van het omlaag duwen van vijf pinnen. In de tussentijd kun je nog steeds aangevallen worden door NPC's en vijandige medespelers.

Ten slotte meldt ZeniMax dat er meerdere titels zijn te verdienen door middel van het PvP Ranking systeem. In combinatie met de achievements en een leaderboard kun je bijhouden hoe goed je bent in PvP.

The Elder Scrolls Online wordt uitgebracht in 2014 voor pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder dit jaar werd er al bekendgemaakt dat de game abonnementskosten heeft in de vorm van €12,99 per maand.

Volgens Sony topman Adam Boyes overwoog Bethesda Softworks geen console versie, totdat Sony de uitgever zelf benaderde.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties