Skip to main content

Zelda: Wind Waker HD Hero Mode onder de loep

De HD-versie ontvangt vele bruikbare aanpassingen.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD ontvangt een aantal verbeteringen ten opzichte van het tien jaar oude origneel. Zo krijgt de game direct aan het begin een optionele moeilijkheidsgraad, en zijn enkele queestes aangepast.

In de extra moeilijke Hero Mode slaan vijanden harder en vul je minder makkelijk Links leven aan. De protagonist moet potions gebruiken of speciale containers openen om hartjes te vinden - je vindt ze niet meer bij gevallen vijanden noch in struikgewas. Hoewel de Hero Mode direct beschikbaar is, lijkt deze voornamelijk gericht op kenners van het spel.

Het zal deze gehardende gamers ook opvallen dat Nintendo andere zaken heeft veranderd. Waar in het origineel het eersteperssonsperspectief enkel fungeerde om pijl en boog te richten, kan je in de HD-versie rondlopend schieten. In principe kan je deze Legend of Zelda-game als first-person shooter spelen.

In-game kan de speler foto's maken van Link of de spelwereld en deze foto's op Miiverse plaatsen. Je ontvangt en vindt deze plaatjes en berichten als flessenpost. Link kan voor de gelegenheid zijn gezichtsuitdrukking wisselen tussen blij, verdrietig en verrast. Swift Sail, een aanpassing aan je boot waarmee je sneller vaart, is direct na de eerste kerker beschikbaar.

Je kan niet per ongeluk Tingle's Island voorbijgaan omdat Nintendo een introductie voor dit eiland met de toren als een totempaal heeft gemaakt. Ook hoef je niet acht kaarten te vertalen voor de Tri-Force missie - vijf kaarten kan je direct bemachtigen. Enkel de overige drie verkrijg je door de kaarten te vertalen. Zo bespaar je je welverdiende Rupees uit en behoudt de game haar vaart.

4 oktober verschijnt The Legend of Zelda: Wind Waker HD exclusief op Nintendo's Wii U, zowel als fysieke aankoop als digitale.

Bekijk op YouTube

Read this next