Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom - Zweefzeil krijgen uitgelegd

Spreid je vleugels

Om het Zweefzeil in Zelda: Tears of the Kingdom te krijgen, moet je eerst Kapitein Hoz vinden tijdens de Verschijnselen bij het Kasteel missie.

Nadat je met Hoz hebt gesproken, keer je terug naar het Uitkijkkamp waar je één van de handigste items in de game ontvangt: het Zweefzeil! Hiermee kan je van bergtoppen naar beneden zweven. Je kunt blijven zweven tot je ofwel de grond raakt, of je energie op is. Ontzettend handig en waarschijnlijk het item dat je het vaakst zal nodig hebben in Tears of the Kingdom!

Standaard krijgt iedereen hetzelfde Zweefzeil, maar met behulp van Amiibo te scannen kun je ook andere patronen krijgen om je ervaring wat te personaliseren.

Lees dus verder om te leren hoe je het Zweefzeil krijgt in Zelda: Tears of the Kingdom. Als je meer vragen hebt over de game, bezoek dan zeker eens onze Tears of the Kingdom walkthrough.

Bekijk op YouTube

Hoe krijg je de Zweefzeil in Zelda Tears of the Kingdom

Na het praten met Hoz in Zelda: Tears of the Kingdom moet je terugkeren naar Purah in het Uitkijkkamp. Indien je de Tempel van Kyononis voltooid hebt, kan je je reis versnellen door daarheen te teleporteren.

Purah staat samen met Josha te wachten waar je haar hebt achtergelaten. Praat met haar en ze vertelt dat ze de Observatietoren gaat herstellen en dat je best even in de schuilkelder een dutje kunt gaan doen. In principe hoeft je niet naar de schuilkelder en kan je rechtstreeks naar de observatietoren om verder te gaan. In de schuilkelder kan je echter nuttige hints te weten komen voor de rest van de game en kan je een korte zij-missie uitvoeren. Als je hartjes ook bijna leeg zijn, is dit een mooie gelegenheid om ze terug aan te vullen. Als je dat allemaal gedaan hebt (of niet), kan je naar de observatietoren en opnieuw met Purah praten.

Na een korte cutscène onderzoek je de nabijgelegen console en na nog een gesprek met Purah geeft ze je het Zweefzeil.

Stap nu op de blauw gloeiende cirkel in de observatietoren om Centraal-Hyrule aan je kaart toe te voegen. Link wordt in de lucht gelanceerd, een proces dat we nooit beu worden!

Als je weer op de grond bent geland, ga dan terug naar het gebouw met de telescoop en praat met Purah.

Dit gesprek ontgrendelt de hoofdquest 'Onderzoek In Vier Regio's', waarbij je door Hyrule moet reizen om de Rito, Zora, Gorons en Gerudo te helpen. De hulpwieltjes verdwijnen, je kunt nu vrij Hyrule verkennen!

Wat je daarna doet in Zelda: Tears of the Kingdom is helemaal aan jou! Wil je op tempeljacht, de hoofdverhaallijn volgen of het land verkennen voor nieuwe geheimen? Dat kan je lekker zelf kiezen.

We raden je wel aan de tijd te nemen om de 'Nederrijkbewoners Op De Foto!' missie te voltooien. Die start je door met Josha te praten. Deze missie is niet alleen een goede introductie tot de schachten, maar geeft je ook de Camera om foto's te maken en je encyclopedie op te bouwen.

Om de 'Onderzoek In Vier Regio's' missie te volgen, moet je ofwel Hebra bezoeken voor de Rito quest, Eldin voor de Goron quest, Gerudo woestijn voor de Gerudo quest of Lanayru voor de Zora quest.

Tot slot kun je onderweg ook de missie 'Impa en de Geoglief' voltooien. Deze quest is vergelijkbaar met de foto's die je moest nemen in Breath of the Wild om herinneringen te zien. In Tears of the Kingdom moeten we op zoek naar drakentranen om meer te weten te komen over Zelda's avonturen!

Als je meer wilt weten over Link's avontuur in, boven en onder Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next