Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom Tulin uit het Rito-dorp walkthrough

Tijd om de storm die het Rito-dorp in zijn greep houdt te trotseren.

zelda totk tulin
Image credit: Eurogamer/Nintendo

Tulin uit het Rito-dorp is een Hoofdmissie in Zelda: Tears of the Kingdom. Hebra, en specifiek de Rospro-bergpas, wordt bedekt met sneeuw door een hevige storm die woedt in de lucht boven dat specifieke deel van Hyrule.

Tijdens je avonturen om het Regionaal Fenomeen in dit deel van Hyrule te onderzoeken, ontmoet je Tulin, de zoon van een Rito-oudste en een dappere ziel die alles doet om zijn volk te helpen.

Zonder verder oponthoud laten we je zien hoe je de Hoofdmissie ‘Tulin uit het Rito-dorp’ voltooit in Zelda: Tears of the Kingdom.

Spoiler Waarschuwing: Deze gids kan spoilers bevatten over het verhaal, personages en locaties - lees op eigen risico.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Link’s avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe start je de Hoofdmissie ‘Tulin uit het Rito-dorp’

Om de Hoofdmissie ‘Tulin uit het Rito-dorp’ te starten moet je het Rito-dorp vinden en binnengaan. We raden je sterk aan om je koudebestendigheid te verhogen door middel van pikante maaltijden of Pantsers omdat je dit tijdens deze Hoofdmissie nodig zult hebben.

Als je eenmaal de weg naar het Rito-dorp hebt gevonden, blijf dan het dorp verkennen en volg het pad naar boven totdat je deze coördinaten bereikt (-3601, 1802, 0212). Hier zou je Tulin moeten zien discussiëren met zijn vader, Teba.

zelda totk link debating with teba

Loop naar ze toe om een cutscene te starten. Volg de cutscene helemaal en blijf met Teba praten. Uiteindelijk zal Teba je vragen Harth te vinden en met hem te praten omdat hij misschien meer informatie heeft over Prinses Zelda.

Waar vind je Harth in Zelda Tears of the Kingdom

Om Harth te vinden in Zelda: Tears of the Kingdom moet je naar een hut gaan die direct ten noorden van het Rito-dorp ligt.

De hut zelf heet de Hebra-blokhut en ligt direct ten oosten van de Rospro-bergpas Uitkijktoren en, zoals we al zeiden, ten noorden van het Rito-dorp op de volgende coördinaten (-3584, 2251, 0140.)

zelda totk hebra trailhead lodge close up map location
zelda totk hebra trailhead lodge map location

De gemakkelijkste manier om hier te geraken is door op de rand van het platform te gaan staan waar je met Teba hebt gesproken en naar de overkant te kijken tot je in de verte twee vuren ziet flakkeren. Deze twee vuren geven de exacte locatie van de hut aan.

zelda totk two bonfires opposite rito village

Gebruik je Verrekijker om een Rune ongeveer in de buurt van de twee vuren te plaatsen en gebruik dan je Zweefzeil om erheen te zweven. Als je weinig uithoudingsvermogen hebt, raden we je aan naar de Rospro-bergpas Uitkijktoren te gaan en vanaf daar naar het oosten te vliegen.

zelda totk hebra trailhead lodge

Als je de hut vindt, ga dan naar binnen en spreek met Harth. Harth zal jou vragen om Tulin te vinden.

zelda totk link talking to harth in lodge

Hoe vind je Tulin in Zelda Tears of the Kingdom

Om Tulin te vinden, ga je naar het noorden vanaf de Hebra-blokhut waar je met Harth hebt gesproken. Je zou een andere Rito genaamd Cecili moeten tegenkomen op (-3514, 2400, 0210).

zelda totk link talking to cecili

Praat met haar en ze wijst je in de richting van de zuidelijke Hebra-bergtop Grot - waar Tulin en een paar andere Ritos op zoek zijn naar grondstoffen. Cecili zal je ook laten weten dat een kampvuur de ingang van de grot markeert - een handig punt om te zoeken als je een beetje verdwaald bent!

Ga de helling op die Cecili aangeeft (kijk naar Cecili en ga dan naar het oosten).

zelda totk link and cecili looking up hebra mountain slope

Blijf de helling opklimmen en je komt een aantal Ijs-Keese, Bokoblins en Ijs-Chuchu's tegen. Je kunt ze ontwijken door er gewoon langs te lopen, maar we raden je aan ze uit te schakelen omdat ze allemaal nuttige materialen voor later laten vallen.

Als je met de vijanden hebt afgerekend, loop dan verder de helling op. Als je even niet meer weet welke kant je op moet, kijk dan naar de doodshoofdfakkel die vastzit in de sneeuw vlakbij waar je met de Bokoblins hebt gevochten. Ga dan, als je tegenover de fakkel staat, de lange helling links van je op om weer op het juiste pad te komen.

Blijf de helling oplopen en je komt uiteindelijk bij een vlag op (-3361, 2468, 0300.)

zelda totk hebra slope flag

Zodra je bij deze vlag bent, volg je het pad naar links en zie je al snel het kampvuur bij de monding van de Zuidelijke Hebra-bergtop Grot aan je rechterkant (-3394, 2491, 0314).

zelda totk hebra south summit cave entrance

Ga de grot binnen en spreek met Laissa die je zal vertellen dat Tulin dieper in de grot is met een andere Rito genaamd Gesane.

Ga verder de grot in en volg het pad dat voor je is uitgestippeld door de eindeloze rijen doorns. Uiteindelijk kom je bij een grote opening in de grot waar een sterke opwaartse wind doorheen waait.

zelda totk hebra south summit cave updraft

Gebruik je Zweefzeil om via de opwaartse wind omhoog te vliegen en kijk, terwijl je in de lucht bent, naar het noorden. Je zou dan een opening in de wand van de grot moeten zien op (-3331, 2562, 0349).

Ga hier naar binnen en volg het pad rond en omhoog langs enkele Lichtgevende erts. Je zult hier ook een Horriblin tegenkomen - je kan hem aanpakken of er gewoon voorbij rennen, aan jou de keuze.

zelda totk hebra south summit cave luminous rock deposits and horriblin

Volg het pad waar de Horriblin is/was en je komt bij een grote opening waar een onverlicht kampvuur omringd wordt door water.

zelda totk hebra south summit cave unlit fire surrounded by water

Sla de tonnen naast het vuur kapot om wat Hyrule-dennenappels te krijgen, gooi dan een Hyrule-dennenappel op het onverlichte kampvuur met wat Vuursteen en sla op de Vuursteen met iets metaals (zoals een zwaard) om het vuur aan te steken.

Als je de Hyrule-dennenappel gebruikt, zal het vuur een sterke opwaartse wind creëren. Vlieg met deze opwaartse luchtstroom met je Zweefzeil naar omhoog en kijk, terwijl je in de lucht bent, naar het oosten. Je zou nog een opening in de wand van de grot moeten zien.

zelda totk hebra south summit cave higher cave entrance overhang

Ga hier naar binnen en volg het pad door de grot tot je schijnbaar bij een dood eind komt. Een paar Pebblits zullen je hier aanvallen, maar je kunt ze gewoon met een hamer slaan zodat ze weggaan.

Als je in dit doodlopende gebied bent, kijk je weer omhoog en naar het oosten. Je zou een andere opening hoog in de muur moeten zien, maar je kunt hier gemakkelijk naartoe klimmen ongeacht het niveau van je uithoudingsvermogen.

zelda totk hebra south summit cave dead end cave exit

Eenmaal door de opening volg je weer het pad door de grot tot je de Rito Gesane vindt op (-3245, 2589, 0432.)

zelda totk hebra south summit cave gesane location

Als je met Gesane spreekt, vertelt hij jou dat Tulin niet meer in de grot is. Gesane zal je vervolgens in de richting van de uitgang van de grot wijzen - volg zijn aanwijzingen en zodra je buiten de grot bent, open je je kaart en prik je dit punt op de kaart hieronder:

zelda tota talonto peak map location

Ga naar het noorden naar de Talonto-berg en helemaal boven op de berg vind je een enkele, eenzame boom. Als je bij de boom komt, kijk je naar het oosten en vind je Tulin op (-3147, 2703, 0568.)

Hoe krijg je Tulins boog terug in Zelda Tears of the Kingdom

Als je met Tulin praat, vertelt hij jou dat een van de vliegende monsters (Aerocuda) zijn kostbare boog heeft gestolen. Je moet de boog terughalen voordat je verder kunt.

Ga naar het Missie punt op je kaart en ga onder het gebied staan waar de Aerocuda rondcirkelt (-3047, 2742, 0504). Er zijn waarschijnlijk meerdere manieren om dit te doen, maar dit is hoe wij Tulins boog terugkregen.

zelda totk talonto peak enemy den

Ga hier tussen de twee verlichte fakkels staan en bekijk de vliegroute van de Aerocuda. Trek dan je boog en bevestig een Keese-oog aan een pijl (dit verbetert de nauwkeurigheid en garandeert bijna dat je het doel raakt).

Als je pijlen nodig hebt, kun je er in de dozen en tonnen op dit platform een paar vinden door ze kapot te slaan.

Richt op de Aerocuda en laat de pijl los. Als het Keese-oog eraan hangt, zul je de Aerocuda bijna zeker raken waardoor hij Tulins boog zal laten vallen!

zelda totk link aiming bow and arrow at aerocuda

Volg de cutscene en maak je klaar om te vechten. Twee Bokoblins en een blauwe Bokoblin worden bij je gedropt - pak ze aan zoals je wilt, maar je kunt niet wegrennen van dit gevecht.

zelda totk aerocuda trio dropping in bokoblin trio

Bekijk na het verslaan van het trio Bokoblins de cutscene die volgt en maak je klaar om te vliegen!

Hoe voltooi je de Hoofdmissie ‘Tulin uit het Rito-dorp’ in Zelda Tears of the Kingdom

Nadat je met Harth hebt gesproken, moet je de wolk onderzoeken die boven Hebra hangt, daarvoor moet je weten hoe je de Windtempel bereikt.

zelda totk link and tulin talking to harth

Als je eenmaal de Windtempel hebt gevonden, moet je de Windtempel voltooien en de eindbaas van de Tempel verslaan om de sneeuwstorm die Rito bedekt voor eens en altijd te stoppen!

Als je de sneeuwstorm hebt gestopt, heb je de Hoofdmissie ‘Tulin uit het Rito-dorp in Zelda: Tears of the Kingdom voltooid. Gefeliciteerd!

Read this next