Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom - Tempel van Ukouh, Ultrahand en de Kracht om te Vervaardigen oplossing

Zo los je de Tempel op waar je Ultrahand leert.

De Tempel van Ukouh is de eerste tempel die je tegenkomt in Zelda: Tears of the Kingdom nadat je voor het eerst het Hemeleiland der Wederopstanding bereikt.

In de Tempel van Ukouh leer je de vaardigheid Ultrahand en voltooi je de puzzel De Kracht om te Maken. Dit geeft je de kans om te experimenteren met Ultrahand voordat je hem meeneemt naar de wildernis van Tears of the Kingdom.

Maar eerst moet je de Tempel van Ukouh locatie bereiken. Als je meer wilt weten over het avontuur van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe bereik je de Tempel van Ukouh in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Ukouh ligt direct ten westen van de Tempel des Tijds op het Hemeleiland der Wederopstanding in Zelda: Tears of the Kingdom en je kunt hem gemakkelijk zien als je buiten de tempel staat. Hieronder schetsen we de route die we namen om de Tempel van Ukouh te bereiken, maar als je zin hebt om op verkenning te gaan, kun je misschien een andere weg nemen.

De locatie van de Tempel van Ukouh.

Eerst moet je de westelijke trap af, niet ver van de deur naar de Tempel des Tijds. Ga daarna verder in westelijke richting naar de heuvel waarop de Tempel staat. Er zullen tijdens je reis een paar Zonoïdesoldaten rondlopen, dus neem de tijd om ze te verslaan als je dat wilt.

Ga deze trap af.

Wanneer je de voet van de heuvel hebt bereikt, zwem je de kleine vijver over en begin je de trap te beklimmen. Je zult op punten wat moeten klimmen om de kloof over te steken waar de trap is weggevallen, maar je bereikt al snel de top van de heuvel en de Tempel van Ukouh.

Ultrahand en De Ultrahand vrijspelen in Zelda Tears of the Kingdom

Je krijgt Ultrahand bij het betreden van de Tempel van Ukouh in Zelda: Tears of the Kingdom. Met dit vermogen kun je naar believen voorwerpen grijpen, verplaatsen, draaien en aan elkaar plakken, maar om het onder de knie te krijgen, moet je eerst de Kracht om te Vervaardigen quest voltooien.

Om te starten gebruik je Ultrahand om de plaat rechts van je over de kloof te plaatsen, zodat je het als brug kunt gebruiken en eroverheen kunt lopen.

Vervolgens gebruik je Ultrahand om de twee platen aan elkaar te plakken voordat je ze opnieuw over de kloof plaatst, zodat je de andere kant kunt bereiken. Alternatief kan je ook één plaat gebruiken als steun in het midden door deze rechtop te zetten op de grond, en de andere plaat er dwars op te leggen zodat de afstand naar overkant kleiner wordt en je erover kunt springen.

Voor de laatste uitdaging in de Tempel van Ukouh moet je eerst de houten plank op de grond leggen. Neem nu een van de haken en bevestig die met Ultrahand aan de plank.

Grijp je creatie vast met Ultrahand, plaats de haak om de reling en zorg dat hij ver genoeg naar achteren staat, zodat je aan boord kunt springen voordat hij naar de andere kant vertrekt.

Als je eenmaal aan de andere kant bent, ren je naar het einde van de Tempel en heb je interactie met de groene cirkel om je eerste Lichtbol te ontvangen.

Je moet nu nog twee Tempels bezoeken - de Tempel van Gutanbac voor Plafondduiken en de Tempel van In-isa voor Hechten. Beide tempels zijn zichtbaar vanaf de heuvel waar je nu staat; de Tempel van In-Isa ligt in het zuidwesten en het Tempel van Gutanbac ligt op een besneeuwde top in het zuidoosten.

Wij bezochten eerst de Tempel van In-Isa om Hechten te leren en gingen pas daarna naar de Tempel van Gutanbac om Plafondduiken te leren. Je kan echter helemaal zelf kiezen in welke volgorde je de Tempels oplost!

Als je meer wilt weten over Link's avontuur door Hyrule en de lucht, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Goede reis over het Hemeleiland der Wederopstanding!

Read this next