Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Tajikats oplossing

Hoe voltooi je 'Vormen in balans'?

De Tempel van Tajikats in Zelda: Tears of the Kingdom bevat de ‘Vormen in balans’-puzzel.

Deze Tempel test jouw vermogen om Ultrahand te gebruiken om materialen aan elkaar te hechten en zo de puzzel op te lossen. Dit klinkt misschien gemakkelijk, maar deze gids toont jou een paar trucjes die van pas zullen komen om de puzzels op te lossen.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Tajikats locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Tajikats ligt ten zuidoosten van het Uitkijkkamp op de coördinaten (0342, -1006, 0016). Het is gemakkelijk te vinden als je het oostelijke pad volgt dat het Uitkijkkamp verlaat en zuidwaarts blijft gaan. Je weet dat je op de juiste plek bent als je het gigantische paardenhoofd ziet van de Rivierstal vlak naast de Tempel.

Tempel van Tajikats puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Om de Tempel van Tajikats te voltooien, moet je 3 puzzels oplossen.

Tajikats Shrine puzzel 1 oplossing

In het eerste gedeelte van deze tempel kun je niet naar het hoger gelegen gedeelte omdat je de muur niet kunt beklimmen. Gebruik Ultrahand om de boomstam die naast Link ligt op zo’n manier te plaatsen dat je er op kunt klimmen.

Tajikats Shrine puzzel 2 oplossing

Nu je boven bent, zie je een centrale structuur die in twee delen is gesplitst, het ene deel hoger dan het andere, met een gat ertussen en water langs beide kanten. Je kunt niet zomaar van de ene plek naar de andere springen, dus je moet de boomstammen gebruiken om de andere kant te bereiken.

Je hebt nog steeds de eerste boomstam nodig die je hebt gebruikt, dus pak ze op met Ultrahand en hecht ze aan de andere twee boomstammen die je vlakbij je vindt, zodat je een vlot met drie boomstammen vormt. Hoewel deze manier van hechten niet de meest geavanceerde oplossing is, werkt het prima. Zorg ervoor dat je je constructie zo plaatst dat deze bij elkaar wordt gehouden door de onderste constructie.

Tajikats Shrine puzzel 3 oplossing

De derde puzzel bestaat uit twee delen. Eerst moet je een kort stukje water oversteken en daarna moet je een hoger gelegen gedeelte bereiken met een groot stuk water ertussen. Voor het eerste deel kun je simpelweg het vlot gebruiken dat je net hebt gebouwd.

Voor het tweede deel moet je een brug bouwen met het vlot. Aan de rechterkant van het gebied liggen nog vier boomstammen. Groepeer er drie en hecht ze aan de voet van de andere drie die je net hebt gebruikt. Je kunt nog een derde set van drie boomstammen vastmaken, maar met slechts twee heb je genoeg om het hoger gelegen gebied te bereiken.

Tajikats Shrine puzzel 4 oplossing

Hier is er een groot gebied van water met de laatste standbeelden aan het einde ervan, en een kist aan de linkerkant. Dicht bij je liggen meer boomstammen en een paar blazers, met deze materialen kan je een boot bouwen. De uitdaging zal zijn om met de drift om te gaan in het water.

Laten we ons eerst concentreren op de kist. Bouw een vlot met de boomstammen en de blazers, en plaats het op zo'n manier in het water dat het je vooruit duwt. Het geheim hier is waar je de boot plaatst. Door de helling aan de rechterkant te gebruiken, kun je de boot gemakkelijk een pad laten volgen rechtstreeks naar waar de kist is.

Om terug te keren naar het vorige gebied, gebruik je Terugspoelen. Het kan zijn dat je een stukje moet zwemmen, maar je komt zo toch in de buurt. Gebruik Ultrahand opnieuw om jouw vlot in de richting van de standbeelden te wijzen.

Opnieuw moet je je misschien een stukje zwemmen naar het volgende platform, maar je zult dichtbij genoeg zijn om te voorkomen dat je uithoudingsvermogen opraakt.

Proficiat, je hebt de Tempel van Tajikats voltooid! Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties