Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Susuyai oplossing

Zo los je de Susuyai Tempel op met de 'Een rollend voorwerp’ puzzel.

De Tempel van Susuyai in Zelda: Tears of the Kingdom vind je in de Hyrule-vlakte. Om de puzzel van deze Tempel op te lossen, moet je leren hoe je een voorwerp op verschillende manieren kunt gebruiken.

Houd er rekening mee dat je voor deze Tempel Ultrahand moet hebben. Als je dit niet hebt, moet je het eerst halen bij de Tempel van Ukouh.

Eenmaal je Ultrahand hebt, laten we je zien hoe je de puzzel van de Tempel van Susuyai oplost in Zelda: Tears of the Kingdom.

Maar eerst moet je de Tempel van Ukouh locatie bereiken. Als je meer wilt weten over het avontuur van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Tempel van Susuyai Locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Susuyai vind je in de Hyrule-vlakte, ten zuidwesten van het Uitkijkkamp en ten westen van de Hyrule-vlakte schacht. De Tempel ligt verscholen tussen de ruïnes. De precieze coördinaten van de Tempel zijn (-0785, -0433, 0018).

Hieronder hebben we de locatie op de kaart aangegeven:

zelda totk susuyai shrine map location circled

Tip: Als je in de buurt van deze Tempel zoekt, vind je misschien wel een Korok die zijn vriend mist.

Tempel van Susuyai Shrine puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Als je voor het eerst de Tempel binnengaat, zie je drie platformen door het midden van de kamer rijden en aan de rand verdwijnen. Dit patroon herhaalt zich, tot je ingrijpt.

Op het middelste platform staat een schatkist. Om er te komen, loop je tussen de eerste bewegende platforms en het startgebied door. Als het platform jou voorbij rijdt, sla je op een van de kleine wieltjes die eraan vastzitten om het uit te schakelen. Zodra je dit hebt gedaan, zal het hele platform stoppen met bewegen.

totk susuyai shrine chest location on platforms

Je kan nu Ultrahand gebruiken om de schatkist naar beneden te brengen om hem te openen. Je kan ook zelf op het platform klimmen om de kist te openen. De schatkist bevat vijf pijlen.

zelda totk susuyai shrine moving platforms chest
We hebben hier een ongelukje veroorzaakt, maar het principe is nog steeds hetzelfde. Stop de beweging van de platformen en grijp de kist.

Als je klaar bent met de kist, gebruik je Ultrahand om het platform dat stilstaat op te tillen. Draag het platform naar de overkant (je zou hier aan je linkerkant een kapot platform moeten zien).

Hier zie je dat de vloer voor jou beweegt. Link kan hier niet overheen lopen. Gebruik in plaats daarvan Ultrahand om het platform dat je eerder stopte te draaien en plaats het voor de bewegende vloer. Zorg ervoor dat de drakenkoppen in een rechte lijn naar de bewegende vloer wijzen.

zelda totk susuyai shrine moving platform facing moving floor

Als je klaar bent, spring je op het platform en raak je een van de wielen om het te laten bewegen en rijd je op het platform over de bewegende vloer tot het aan de andere kant stopt.

Als je hier bent, zie je rechts een mechanisme waar Link aan kan draaien om de poort naar het laatste gebied omhoog te laten gaan. Zodra Link dit loslaat, zakt de poort echter weer naar beneden.

totk susuyai shrine gate mechanism

Gebruik Ultrahand om een van de kleine wieltjes van het platform te trekken waarop je hierheen bent gereden en bevestig het aan een van de staven van het mechanisme. Zorg ervoor dat de staaf aan de zijkant van de drakenkop is bevestigd, zoals op de afbeelding hieronder.

totk susuyai shrine wheel attached to gate mechanism

Sla vervolgens op het wiel om het te laten bewegen en de poort zal open blijven zodat Link erdoor kan lopen.

In dit laatste gebied zie je links twee wielen. Je hebt er maar één nodig om over de grote kloof te komen die naar de Lichtbol leidt (maar het is altijd goed om een reservewiel te hebben, voor het geval dat).

Pak een van de wielen met Ultrahand en draag het naar het platform in het midden van de kamer. Jouw doel is om het platform naar de andere kant te duwen. Om dit te doen, plaats je het wiel tussen de spijlen waaraan het platform bovenaan is vastgehaakt en bevestig je het aan de bovenkant van het platform zelf.

totk susuyai shrine final wheel location suspended platform

Zorg ervoor dat de drakenkop achter het platform staat met zijn kop gericht naar het platform, net alsof hij het duwt (want dit is wat het zal doen).

totk susuyai shrine link riding suspended platform

Als je klaar bent, ga je op het platform onder het wiel staan en sla je op het wiel om het te activeren. Het platform brengt je naar de andere kant waar je jouw Lichtbol krijgt.

Proficiat, je hebt de puzzel van de Tempel van Susuyai opgelost! Maar als je meer hulp nodig hebt, bezoek dan onze <a href="https://www.eurogamer.nl/zelda-tears-of-the-kingdom-walkthrough-tips”</a>.

Read this next