Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Nachoyah oplossing en locatie

Zo leer je Terugspoelen en los je de Tempel van Nachoyah op.

De Tempel van Nachoyah is de laatste tempel die je bezoekt in Zelda: Tears of the Kingdom's startgebied, het Hemeleiland der Wederopstanding. Je kunt deze tempel enkel betreden als je de Tempel van Gutanbac en Tempel van In-isa reeds hebt voltooid.

Voordat je deze tempel kunt bezoeken, moet je echter De Deur der Beproevingen hoofdmissie voltooien en Terugspoelen vrijspelen - een van de vaardigheden in Tears of the Kingdom.

Als je Terugspoelen hebt, kun je de locatie Tempel van Nachoyah bereiken, waar je de De Kracht Om Terug te Spoelen puzzel moet voltooien. Als je meer wilt weten over de zoektocht van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoewel we vermeden hebben om over het verhaal van het spel te schrijven, bevat deze gids toch kleine spoilers. We hebben ons best gedaan om verhaalspoilers te vermijden.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoThe Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Walkthrough - Tempel van Nachoyah (NL)

Hoe voltooi je de Deur der Beproevingen hoofdmissie in Zelda Tears of the Kingdom

Na het voltooien van de Tempel van Gutanbac en Tempel van In-isa in Zelda: Tears of the Kingdom, moet je terugkeren naar de Tempel des Tijds. Nu heb je genoeg kracht om de deur wel te openen en voltooi je automatisch de verhaalmissie Deur der Beproevingen. Ga naar binnen en raak het kristal aan.

Na het zien van een korte cutscène krijg je de vaardigheid Terugspoelen. Hiermee kun je de beweging van een voorwerp op elk moment stoppen en terugdraaien!

Gebruik nu Terugspoelen op één van de wielen aan de achterkant van de tempel; draai hun rotatie om zodat je het platform erboven kunt bereiken. Daar vind je een Godinnenstandbeeld, maar je hebt nog een Lichtbol nodig voordat je er een upgrade van krijgt.

Voorlopig moet je proberen de deur achter het Godinnenbeeld te openen. Je zult falen, maar maak je geen zorgen - deze deur zal niet lang gesloten blijven.

Tempel van Nachoyah locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Om de Tempel van Nachoyah in Zelda: Tears of the Kingdom te bereiken, moet je eerst de kaart gebruiken om terug te reizen naar de Kamer van het Ontwaken.

Daar gebruik je Plafondduiken onder het platform aan de linkerkant van de kamer. Gebruik vervolgens Terugspoelen om de rotatie van het wiel om te draaien en klim erop. Je kan nu gemakkelijk naar het volgende wiel springen en vervolgens rechtdoor springen in een gat in de muur.

Volg de gang en je komt al snel bij de Tempel van Nachoyah.

De Tempel van Nachoyah.

Het is belangrijk op te merken dat in de buurt van het heiligdom een Energiecellenautomaat staat. Dit Energiecellenautomaat kan worden gebruikt om Energiecellen te produceren, die de capaciteit van je Powerbank vergroten en je zo in staat stellen Zonai-werktuigen langer van stroom te voorzien. Op dit moment kun je de automaat niet gebruiken, maar houd de locatie in gedachten voor wanneer je dat wel kunt.

Tempel van Nachoyah puzzel oplossing

Om de Tempel van Nachoyah puzzel te voltooien moet je beginnen met Terugspoelen op een drijvend stuk hout om deze kort te bevriezen en dan in de andere richting te doen drijven. We raden je aan de kleine trap bij de waterplas af te gaan en van daaruit op het vlot te springen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om op het vlot te komen, maar geeft je ook meer tijd om op het teruggespoelde stuk hout te springen.

Daarna ga je naar de volgende waterplas en wacht je tot een vlot van boven de waterval naar beneden valt. Ook hier moet je wachten tot het hout binnen springbereik is en het terugspoelen. Daarna spring je op het hout en zal je de waterval omhoog reizen. Eenmaal boven spring je op het platform rechts van je.

Hier kan je het tandwiel links van je Terugspoelen om de draaibeweging om te keren. Via dit tandwiel kan je nu een kist bereiken.

Er is een kist boven dit wiel.

Tot slot moet je Terugspoelen gebruiken op één van de twee wijzers wanneer deze elkaar overlappen. De deur opent wanneer de twee wijzers elkaar overlappen en nu ze dezelfde draaibeweging hebben overlappen ze elkaar voor langere tijd. Zorg dus dat je timing voor het Terugspoelen goed zit. Eenmaal dit gedaan is kan je naar de Lichtbol van de Tempel van Nachoyah.

Nu deze tempel voltooid is en je de laatste Lichtbol in de hand hebt, is het tijd om terug te keren naar de Tempel des Tijds. Je kunt de draagvleugels op het platform bij de Tempel van Nachoyah gebruiken om snel de tempel te bereiken. De draagvleugel vliegt echter niet eindeloos en als je te lang rondzweeft verdwijnt deze weer. Het is verleidelijk om lang van het uitzicht te genieten, maar probeer toch zo snel mogelijk richting de Tempel des Tijds te gaan. Wanneer je springt, mik je best op de grote vijver naast de Tempel des Tijds.

Je kunt deze draagvleugels gebruiken om terug te keren naar de Tempel des Tijds.

Wanneer je terug bent in de Tempel des Tijds, keer je terug naar het Godinnenstandbeeld en ruil je je Lichtbollen in voor een extra hartje. Nu kun je eindelijk genoeg hartjes om de deur achter het standbeeld te openen!

Je krijgt een cutscène te zien en daarna moet je naar het einde van de loopbrug door naar beneden te springen naar de lagere gedeeltes, en vervolgens te Plafondduiken naar omhoog. Dit moet je twee keer doen. Als je aan het einde komt, speelt er nog een cutscène en begint er een nieuwe hoofdmissie "Naar Koninkrijk Hyrule".

Voordat je het Hemeleiland der Wederopstanding verlaat, vergeet je best niet de Afgedragen Toga te halen.

Gebruik Plafondduiken om het einde van de loopbrug te bereiken.

Als je meer wilt weten over Link's avontuur door Hyrule en het Hemelrijk, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties