Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Morok oplossing

Hoe voltooi je 'een verend voorwerp'?

De Tempel van Morok in Zelda: Tears of the Kingdom is een unieke Tempel, gelegen op een vreemde rotspunt en met een aantal interessante stuiter puzzels.

Deze gids helpt jou om de Tempel van Morok locatie te vinden, en daarna om alle Tempel van Morok puzzeloplossingen uit te werken om de Tempel te voltooien en de kist te vinden.

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Op deze pagina:

Tempel van Morok locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Morok vind je op een nogal ongebruikelijke plek. Ga eerst naar de Sahasra-weide, ten noorden van de Uitkijktoren van de Sahasra-weide.

Je moet de Tempel van Morok zoeken in de lucht! De Tempel bevindt zich niet echt op een luchteiland, maar is boven de grond verbonden door een vreemde stenen wortel. Beklim deze wortel om het heiligdom te bereiken. De coördinaten zijn 1183, -0780, 0133.

Hier zie je het op de kaart:

Tempel van Morok puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

In de Tempel van Morok moet je drie puzzels oplossing om een Lichtbol te krijgen. Je kan hier ook een schatkist vinden. Hier vind je alle oplossingen:

Tempel van Morok puzzel oplossing 1

Als je voor het eerst de Tempel binnengaat, kom je in een kamer met een platform dat omhoog en omlaag gaat. Ga op het platform staan en wees erop voorbereid dat het omhoog gaat - het zal Link de lucht in gooien. Gebruik Links zweefzeil om het volgende level te bereiken.

In het volgende gebied is er een platform waar een veer-achtig Zonai-werktuig op staat. Klim op het werktuig en raak het met een wapen. Het wordt geactiveerd en Link vliegt de lucht in. Gebruik weer het zweefzeil om veilig te landen.

Tempel van Morok puzzel oplossing 2

In deze kamer zie je een Zonai veer en een doel om een bal in te plaatsen, maar geen bal. Gebruik de veer om naar de rechter muur te gaan (kijkend vanaf de ingang van deze kamer) om een nieuw platform te vinden.

Op dit platform vind je de bal die je nodig hebt om deze puzzel op te lossen. Er is ook nog een Zonai-werktuig. Gebruik Ultrahand om dit in een hoek van 45 graden tussen de twee platformen te plaatsen, met je gezicht terug in de richting van waar je vandaan kwam.

Plaats nu de bal bovenop en sla er snel op om de bal naar zijn bestemming te sturen. (Snelheid is hier essentieel, want de bal heeft de neiging om weg te rollen.) Sla dan op de veer om hem te resetten voordat je erop stapt en hem opnieuw raakt om terug te keren naar de andere kant.

Plaats de bal in het gat als hij daar niet vanzelf naartoe is gerold. Ga door de poort die opengaat.

Tempel van Morok schatkist

Haal de dubbele veer uit deze kamer en plaats hem ergens op de vlakke grond. Klim omhoog en sla erop om hoog genoeg de lucht in te worden gestuurd om het platform met de kist aan de achterkant van de kamer te vinden.

Open de kist om een stilte drankje te krijgen.

Tempel van Morok puzzel oplossing 3

Reset nu alle drie de veren voordat je ze op elkaar stapelt tot één gigantische veer.

Klim erop en raak ze nog een laatste keer om hoger te komen dan ooit tevoren. Opnieuw op de achtermuur van de kamer, boven het platform met de kist, vind je de uitgang van deze Tempel. Gefeliciteerd en geniet van je Lichtbol!

Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next