Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Mogawak oplossing

Zo voltooi je ‘De kracht van water’

De Tempel van Mogawak in Zelda: Tears of the Kingdom toont jou dat water talloze toepassingen heeft in Hyrule. De Tempel ligt vlak onder het Zora-paleis en is dus gemakkelijk te vinden.

Net als de andere Tempels in Zelda: Tears of the Kingdom, bevat de Tempel van Mogawak verschillende puzzels die je moet oplossen om een Lichtbol te krijgen. In deze Tempel vind je bovendien twee schatkisten, waarvan één een goed wapen bevat.

In deze gids tonen we jou hoe je de puzzel van de Tempel van Mogawak oplost in Zelda: Tears of the Kingdom.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer wil leren over de avonturen van Link, bezoek dan onzeZelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Mogawak locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Mogawak vind je onder het Zora-paleis. Het paleis ligt ten noorden van de Lanayru-bronnen, ten oosten van de Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte, en ten westen van de Golf van Lanayru.

De precieze coördinaten van de Tempel zijn (3298, 0424, 0112). We hebben de exacte locatie op de kaart hieronder aangegeven:

zelda totk mogawak shrine map location

Het is vrij eenvoudig om deze Tempel te vinden in vergelijking met sommige andere. Als je in het Zora-paleis aankomt, zweef je onder de blauwe structuren en daar zie je de Tempel.

De Tempel van Mogawak puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Om de puzzel van de Tempel van Mogawak op te lossen, moet je een manier vinden om de lege batterij in de Tempel van stroom te voorzien en zo een paar apparaten weer tot leven te wekken.

Het eerste wat je moet doen is de trap van de Tempel aflopen om in de hoofdruimte te komen. Voor je zie je een lege batterij. Links van je zie je een watermassa en een kist die achter een hek is opgesloten. Hier komen we later op terug.

Rechts van je zie je een watermassa en een mechanisme aan de muur. Ga hierheen.

Eenmaal hier aangekomen, ga je naar de linkerkant van het mechanisme op de muur en kijk je naar beneden in het water. Je zou een kist moeten zien die diep onder water staat. Gebruik Ultrahand om de kist te grijpen en naar de oppervlakte te trekken waar je nu staat. Deze kist bevat een Toverstaf.

zelda totk mogawak shrine chest one underwater location circled

Kijk dan in het water aan de rechterkant van het muurmechanisme. Hier zie je een plank drijven. Gebruik Ultrahand om de plank op te pakken, draai het en plak het op de bovenkant van het mechanisme. Het eindresultaat moet er zo uitzien:

zelda totk mogawak shrine water wheel  example

Ta-da! Je hebt een waterrad gemaakt. Nu moet je Ultrahand weer gebruiken en de bovenste plank naar het water toe trekken dat links uit de pijp stroomt. Wees voorzichtig, je wilt het paneel niet losmaken, je wilt alleen het mechanisme een beetje draaien zodat het water het opvangt.

zelda totk mogwak shrine water wheel pulled under water

Zodra het paneel onder water is, laat je het los en zou het waterrad moeten beginnen te werken. Als het gelukt is, zal de buis die uit het mechanisme aan de rechterkant komt, oplichten.

Volg de buis en je ziet dat die naar een paneel op de vloer leidt. Gebruik dan Ultrahand om de batterij op het paneel te plaatsen zodat hij rechtop staat.

zelda totk mogawak shrine battery charge station

Wacht een paar seconden en de batterij zou moeten opladen. Nu is het tijd om de kist achter de poort te gaan halen. Pak de opgeladen batterij en ga naar het gebied aan de andere kant van de kamer waar de kist achter een gesloten hek staat.

Daar zie je links op de vloer nog een paneel. Plaats de opgeladen batterij op dit paneel en dit zal een elektrische stroom naar de bal in het water sturen.

Gebruik Ultrahand om de ballen in het water zo te rangschikken dat ze elkaar bijna raken. Ze zullen elkaar niet perfect raken, maar plaats ze zo dicht mogelijk bij elkaar.

zelda totk mogawak shrine ball puzzle formation

Maak je geen zorgen als de batterij leeg raakt, je kunt hem gewoon weer opladen zoals je eerder hebt gedaan. De ballen worden niet gereset terwijl je dit doet.

De elektrische stroom zal van de opgeladen bal naar de volgende bal springen en dit zal de gesloten poort openen. Loop voorzichtig naar de poort om de kist op te halen. Deze kist bevat een Opaal.

zelda totk mogawak shrine second chest location

Ga ten slotte terug naar het midden van de Tempel. Pak de batterij en laad hem weer op zoals je eerder hebt gedaan. Ga dan de helling op naar de lift in het midden van de Tempel en plaats de batterij op het paneel tegenover de lift. Vergeet niet eerst op de lift te gaan staan.

zelda totk mogawak shrine elevator charge panel

De lift brengt je naar het laatste deel van de Tempel, waar je een Lichtbol krijgt.

Dat was het voor de Tempel van Mogawak in Zelda: Tears of the Kingdom. We wensen je veel plezier met de rest van Link's avontuur door Hyrule!

Read this next