Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Mayamats oplossing

Zo vind en voltooi je de ‘Baan van de bal’-puzzel.

De Tempel van Mayamats in Zelda: Tears of the Kingdom vind je in de Rutimala regio, ten westen van het Gerudo-gebergte. Hier vind je de ‘Baan van de bal’-puzzel. In deze Tempel moet je de juiste bal in het doelwit krijgen.

Deze gids toont jou hoe je de Tempel van Mayamats vindt en voltooit in Zelda: Tears of the Kingdom.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Mayamats locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je vindt de Tempel van Mayamats in Zelda: Tears of the Kingdom ten westen van de Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte. Meer specifiek op de Rutimala-rotswand. Je geraakt er gemakkelijk door erheen te zweven vanaf de uitkijktoren. Het is ondraagelijk koud in deze regio, vergeet Link dus niet koudebestendig te maken, door bijvoorbeeld koudebestendige pantsers aan te doen of pikante maaltijden te eten.

We hebben de exacte locatie op de kaart hieronder aangegeven: (-4637, -1513, 0452).

Tempel Mayamats oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Bij het betreden van de Tempel van Mayamats in Zelda: Tears of the Kingdom zie je een doelwit waar je een bal moet inleggen. Om de hoek zie je een rail en een opwaartse stroom lucht die je kan gebruiken om naar het hogere deel van de kamer te zweven. Hier ligt er een grote metalen bal op een richel links van jou. Je kan Plafondduiken gebruiken om de bal te bereiken.

Deze bal past niet in het doelwit aan de ingang van de Tempel, maar je kan hem gebruiken om de juiste bal en de schatkist te bereiken. Kijk eerst rond voor een kleine opening in de muur, met een kist aan de andere kant. Je kunt Ultrahand gebruiken om de bal in de opening te plaatsen en erop te springen om naar de overkant te gaan. De kist bevat een grote zonaniumenergiebol.

Kijk nu rond to je een 'Y'-vormige inkeping in de muur ziet. Je kunt de grote metalen bal in deze gleuf plaatsen en dan plafondduiken gebruiken om op de bal te geraken. In dit gebied zul je de kleinere bal voortdurend naar beneden zien vallen. Je hoeft hem alleen maar te bevriezen met Terugspoelen, net wanneer de bal boven de opening hangt. Annuleer terugspoelen dan onmiddellijk en de bal zal op de rails vallen. Neem de bal mee naar beneden.

Deze bal is te klein om over de rails naar beneden te rollen, dus hecht hem aan de grotere bal. Plaats hem nu op de railing en volg hem naar beneden. Je kunt nu de kleinere bal losmaken en hem in het doelwit plaatsen.

Proficiat met het voltooien van de Tempel van Mayamats!

Read this next