Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Kiuyoyou oplossing

Zo los je de Kiuyoyou Tempel op met de 'Spelen met vuur' puzzel.

De Tempel van Kiuyoyou in Zelda: Tears of the Kingdom doet je rillen en zweten tegelijk. Nee, echt, de Tempel draait om het gebruik van vuur en ijs om de puzzels op te lossen. Gelukkig heeft Link geen speciale kleding nodig om deze tempel te overleven dus daar moet je je alvast geen zorgen om maken.

Tempels testen hoe goed je bent in probleemoplossend denken en dwingen je de vele vaardigheden te gebruiken (en perfectioneren) die je geleerd hebt tijdens je avonturen. Deze specifieke tempel vertrouwt erop dat je Ultrahand al hebt. Als je die nog niet hebt, moet je eerst naar de Tempel van Ukouh en later nog eens terugkeren.

Als je Ultrahand wel hebt, laten we je hier zien hoe je de Tempel van Kiuyoyou in Zelda: Tears of the Kingdom kunt oplossen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer wilt weten over het avontuur van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Kiuyoyou locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Kiuyoyou in Zelda: Tears of the Kingdom ligt in de Rowan-vlakte ten noorden van het Hyrule-gebergte, net vlakbij Juney en haar paard, het personage dat je vraagt haar speelgoed op te rapen en in de kar te laden. Je ziet het in de verte oplichten als je de hoofdweg volgt.

We hebben de locatie ook gemarkeerd op de kaart hieronder:

Tempel van Kiuyoyou puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Wanneer je het eerste gebied van de Tempel binnenloopt, zie je rechts een aantal vuurspuwende buizen. Links zie je een gesloten poort en een groot ijsblok onder een grotere buis staan.

zelda totk kiuyoyou shrine first big ice cube

Het eerste wat je moet doen is Ultrahand gebruiken om het grote ijsblok te pakken en het even door het vuur slepen zodat het een beetje smelt en kleiner wordt. Laat het niet te lang in het vuur want voordat je het weet is de hele ijsblok weg. Zodra het wat kleiner geworden is, trek je het terug uit het vuur.

zelda totk kiuyoyou shrine melting first ice cube

Draai je om en naast de gesloten poort zie je rechts een kleine schakelaar op de grond.

Het kleiner geworden ijsblok past nu op de schakelaar. Plaats het ijsblok hierop en de grote poort opent.

zelda totk kiuyoyou shrine first gate pressure pad

Ga verder naar de volgende kamer. Links zie je een opening in de muur met bovenaan een kist. Je kan er nog niet bij maar daar komen we zo meteen op terug.

Rechts van de kamer zie je bij de kloof wat blazers staan die voor wind zorgen. Gebruik je zweefzeil om mee te rijden op de wind naar de overkant.

zelda totk kiuyoyou shrine link riding updraft

Eenmaal hierboven gearriveerd is alle actie aan de linkerkant. Je ziet een aantal vuurbuizen die vuur spuwen uit de muur, en grote ijsblokken die recht in de vlammen vallen en wegsmelten.

Kijk waar de ijsblokken in het vuur vallen. Je kan ofwel erg snel zijn met Ultrahand en een ijsblok grijpen voordat deze smelt door het vuur. Het is niet erg als het een beetje smelt, maar te klein is ook niet goed. Alternatief kan je het wat rustiger aanpakken door de grote stenen plank rechts te nemen en deze voor de vlammen te zetten om de hitte te blokkeren. Dan houd je zeker een volledige ijsblok over voor de rest van de puzzel.

zelda totk kiuyoyou shrine second big ice cube being dropped into fire
zelda totk kiuyoyou shrine stone panel location
zelda totk kiuyoyou shrine panel blocking side fire tubes
Als het smelt voordat je het pakt, maak je dan geen zorgen, er zal een nieuwe vallen. Je kan ook de vlammen blokkeren met de stenen plank.

Wanneer de ijsblok gevallen is, pak je hem dus op met Ultrahand en zet je hem even aan de kant op een veilige plek. Grijp nu het stenen paneel en maak het vast aan de ijsblok.

zelda totk kiuyoyou shrine first fuse cube and stone
We leven graag gevaarlijk en we hebben het bevestigd terwijl we de vlammen blokkeren.

Neem nu je gekke ijsblok-stenen paneel contraptie en draai deze zo zodat de kubus zich onder de stenen plaat bevindt. Leg deze nu voorzichtig op de helling met de pieken. Als je snel bent kan je nog snel ook op het ijsblok springen om mee te glijden naar beneden. Weeeeeeee!

zelda totk kiuyoyou shrine cube panel slide down spikes

Alternatief kan je ook met het Zweefzeil terugkeren aan de kant met de blazers. Je kan de luchtstroom gebruiken om nog een beetje hoogte te winnen en dan naar de overkant te zweven waar je ijsblok op je wacht.

Nu je hier bent, haal je het grote ijsblok even van het paneel. Haal het paneel niet weg, je hebt dit straks nodig!

Nu kunnen we nog snel de ijsblok gebruiken om naar de kist te klimmen. Plaats de ijsblok tegen de muur voor de kist, en klim omhoog.

zelda totk kiuyoyou shrine ice cube step to chest

Als je er niet geraakt kan je ook het stenen paneel gebruiken om nog een extra helling te creëeren bovenop de ijsblok. In de kist zit een Zonoïdespeer.

zelda totk kiuyoyou shrine link at chest

Nu je de kist geopend hebt grijp het grote ijsblok en maak je deze vast aan het stenen paneel zoals eerst.

Draag je constructie nu met Ultrahand naar de eerste kamer. Zorg dat het stenen paneel bovenaan ligt en het ijsblok er volledig onder. Duw het onder de vlammen en het stenen paneel zal de vlammen tegenhouden zodat de ijsblok niet smelt. Laat de constructie nu vallen onder de vlammen en het gewicht van de ijsblok zal de schakelaar in de vlammen induwen met zijn gewicht.

zelda totk kiuyoyou shrine blocking fire waterfall and trigger pressure pad

Nu de schakelaar is ingeduwd, gaat de kleinere poort open. Ga hier doorheen om je Lichtbol te krijgen!

Dat was het voor deze Tempel van Kiuyoyou! Als je hulp wilt bij Link's avonturen in Hyrule, bekijk dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next