Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Jonsau oplossing

Hoe voltooi je de 'Diepe kracht' puzzel?

Link standing by the Jonsau Shrine in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De Tempel van Jonsau in Zelda: Tears of the Kingdom bevat de 'Diepe kracht' puzzel, waarin Link leert over drijfkracht.

Dit is een vrij unieke puzzel met een aantal speciale voorwerpen die je niet vaak in Hyrule tegenkomt, dus het kan lastig zijn om je draai te vinden.

Deze gids helpt jou bij het voltooien van de puzzels van de Tempel van Jonsau. We laten je weten waar de Tempel van Jonsau zich bevindt, hoe je de kist krijgt en hoe je de Tempel voltooit.

Op deze pagina:

Als je meer wil leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Jonsau locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je vindt de Tempel van Jonsau in het Lanayru-moeras in Zelda: Tears of the Kingdom. De Tempel ligt op een kleine heuvel die uitkijkt over het moeras. De precieze coördinaten zijn (1743, 0018, 0025).

Map showing the location of the Jonsau Shrine in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Tempel van Jonsau puzzel oplossingen in Zelda Tears of the Kingdom

Er zijn drie puzzels te voltooien in de Tempel van Jonsau:

Tempel van Jonsau puzzel oplossing 1

Als je voor het eerst de Tempel binnengaat, zie je een poel met water waarin een soort strandbal drijft. Boven de poel is het doel dat wordt gebruikt in veel van de Tears of the Kingdom Tempels.

Je moet ervoor zorgen dat de bal het doel raakt. Om dit te doen, gebruik je Ultrahand om de bal op de bodem van het water te plaatsen. De bal kaatst terug en springt de lucht in, waardoor het doel wordt geactiveerd. De deur gaat open naar de volgende kamer van de Tempel.

Na het voltooien van de eerste puzzel kun je een gang in met een pad aan de ene kant en water aan de andere kant. Gebruik Ultrahand om een kist in het water te vinden en til hem eruit. Deze kist bevat een Zonoïdeboog+.

Link using his Ultrahand ability to pull a hidden treasure chest from a pool of water in the Jonsau Shrine.
Image credit: Nintendo

Wees voorzichtig als je deze gang naar rechts volgt, want er is een Zonoïdesoldaat die je moet verslaan.

Tempel van Jonsau puzzel oplossing 2:

In de volgende kamer herhaal je het proces van het onderdompelen van het voorwerp om het doel te activeren. In dit geval is het een houten plank en je moet ervoor zorgen dat die verticaal in het water ligt zodat het dunste uiteinde het doel raakt.

A wooden board hits and activates a glowing green target in the Jonsau Shrine.
Image credit: Nintendo

Tempel van Jonsau puzzel oplossing 3:

Dompel de bal hier eerst onder zodat hij omhoog schiet en het platform losmaakt, waardoor het naar het waterniveau valt.

Afhankelijk van waar de bal naar terugkaatst, gebruik je vervolgens Ultrahand om hem dicht bij het platform te brengen. Zwem er nu heen en ga op het platform staan.

Gebruik Ultrahand om de bal te pakken en onder het platform te leggen. Als de bal terugkaatst, worden het platform en Link de lucht in geschoten, zodat je het zweefzeil kunt gebruiken om het einde van de Shrine te bereiken.

Link using a platform to move through water in the Jonsau Shrine in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Dit proces kan een beetje lastig zijn. Wees voorzichtig, want de terugkaatsende bal kan je doden als hij toevallig op het hoofd van Link stuitert! Gebruik de verticale balk die aan het platform is bevestigd om ervoor te zorgen dat de bal goed wordt geplaatst. En als je de bal goed hebt geplaatst, maar niet op tijd kunt springen, kun je Terugspoelen gebruiken om het nog een keer te proberen - dat is makkelijker dan alles voor de tweede keer met Ultrahand op te zetten.

Veel succes met het voltooien van deze Tempel! Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties