Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Jiosin oplossing

Zo vind je de Vormenpuzzel in de Tempel van Jiosin en los je deze op.

De Tempel van Jiosin in Zelda: Tears of the Kingdom kun je vinden in Centraal-Hyrule. In deze Tempel leer je objecten draaien en roteren met Ultrahand om problemen op te lossen en van A naar B te gaan.

Er zijn veel tempels in Centraal-Hyrule te vinden en net zoals de Tempel van Jiosin heeft elke Tempel zijn eigen specifieke uitdagingen die je moet overwinnen. Voor deze tempel heb je Ultrahand nodig dus als je meteen bent afgedaald naar Hyrule na de introductie van de game, kan je de Tempel van Jiosin niet oplossen.

Als je Ultrahand wel hebt, dan tonen we hier de oplossing voor de Tempel van Jiosin in Zelda: Tears of the Kingdom.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer wilt leren over het avontuur van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Jiosin locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Om de Tempel van Jiosin in Zelda: Tears of the Kingdom te vinden, moet je vanaf het Uitkijkkamp naar het zuiden gaan. De Tempel zelf bevindt zich in Centraal-Hyrule, rechtstreeks ten zuiden van de schacht.

We hebben de locatie ook gemarkeerd op de kaart hieronder:

zelda totk jiosin shrine map location

Tempel van Jiosin puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Wanneer je het eerste gebied van de Tempel binnengaat, ga dan de kamer links in. Je ziet een grote 'X' op de muur die deze kamer van de hoofdruimte scheidt. Deze opening wordt straks belangrijk.

zelda totk joisin shrine cross opening room one

In deze kamer vind je ook een grote structuur van drie samengevoegde rechthoeken. Raap deze structuur op met Ultrahand en draai je dan zodat je kijkt naar de muur met de grote 'X'.

zelda totk jiosin shrine cross opening room one

Nu moet je het voorwerp zo draaien zodat je het door de 'X'-vorm in de muur kunt steken. De gemakkelijkste manier om dit te doen is het voorwerp eerst te draaien zodat het horizontaal in de breedte hangt voor je, en vervolgens naar boven of naar beneden te draaien tot je een X-vorm maakt. Vervolgens draai je het voorwerp zo zodat het in de lengte komt te liggen. Wanneer je de juiste vorm hebt kan je het met Ultrahand door de muur duwen.

zelda totk jiosin shrine moving cross structure through first wall

Keer nu terug naar de beginkamer en neem de balk weer op en gebruik deze als brug over de kloof naar het volgende gebied.Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

zelda totk jiosin shrine cross structure making bridge to second area

Ga nu door de deur om naar het volgende gebied te gaan. Links en rechts zijn er kamers en je ziet ook een kist op een hoog platform staan aan het einde van deze kamer.

Ga eerst naar de rechtse kamer. Hier zie je een structuur dat bestaat uit twee samengevoegde kubussen. Grijp deze met Ultrahand en draai deze zodat deze door de opening in de muur kan.

zelda totk jiosin shrine second area moving cube structure through right room wall

Wanneer je dat gedaan hebt en de 'twee kubussen' in de hoofdkamer liggen, draai je naar het uiteinde van de kamer waar de kist staat. Je ziet dat een deel van de vloer links van de kist een lager stukje heeft.

Draai de kubusstructuur zo dat er eentje precies in dit verlaagde gedeelte past, met de hogere kant van de kubusstructuur naar het platform waar de kist op staat. Het moet er zo uitzien:

zelda totk jiosin shrine cube formation solution to reach chest

Spring op elke kubus naar het platform om de kist te verzamelen. Deze kist bevat een Drankje (sprint).

Als je klaar bent met de kist, keer je terug naar de hoofdkamer. Neem nu de kubus en draai deze zodat ie dwars voor je komt te liggen in de lengte. Je kan deze nu door de opening in de muur duwen.

zelda totk jiosin shrine cube structure formation to fit in diamond slot second area

Gebruik vervolgens de kubussen als trap en je kan naar het laatste gebied van de Tempel van Jiosin.

zelda totk jiosin shrine small platform second area location

Je kan de kubussen heel netjes rechtop plaatsen en gebruik maken van het gat in de vloer maar eerlijk gezegd komt het helemaal niet zo nauw. Plaats de structuur op een min of meer redelijke plek, klim erop en spring naar het volgende gebied.

Wij deden het zo:

zelda totk jiosin shrine cube formation position to reach final area

Klim dus omhoog en ga verder naar het platform. Hier krijg je de Lichtbol voor de Tempel van Jiosin. Proficiat! Weer een tempel succesvol opgelost.

Dat was het voor deze Tempel, we wensen je veel plezier met de rest van je avontuur met Link in Zelda: Tears of the Kingdom!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties