Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Ishodag oplossing

Zo voltooi je de Kunst van de Windkracht.

De Tempel van Ishodag in Zelda: Tears of the Kingdom bevat de 'Kunst van de Windkracht' puzzel voor Link om te proberen.

Zoals de naam doet vermoeden, moet je tijdens deze proef blazers gebruiken om windstromingen te creëren, maar zoals de meeste puzzels in tempels in dit moeilijker dan het klinkt.

Om alles te versnellen hebben we hieronder de Tempel van Ishodag puzzel oplossingen voor 'Kunst van de Windkracht' in detail uitgelegd, inclusief hoe je de kist krijgt, en natuurlijk waar de Tempel van Ishodag locatieligt als je deze nog moet vinden.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer wilt weten over het avontuur van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Ishodag locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Ishodag in Tears of the Kingdom bevindt zich op de top van een kleine, rotsachtige heuvel aan de oppervlakte van Centraal-Hyrule. Je hoeft alleen maar de kleine rotswand op te klimmen om de ingang te bereiken.

Hier is een afbeelding van de locatie van de Tempel van Ishodag op de kaart:

Tempel van Ishodag puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Er zijn drie puzzels die je moet oplossen in de Tempel van Ishodag om het einde te bereiken en de Lichtbol te krijgen, en één optionele puzzel om een kist te openen. Hier lees je hoe je alle vier de puzzels oplost:

Ishodag Tempel puzzel,oplossing 1

Zodra je de Tempel van Ishodag binnengaat, zie je een klein gebied met een muur die je aan het eind niet kunt beklimmen, en een blazer aan de linkerkant.

Om deze eerste puzzel van Ishodag op te lossen, moet je met Ultrahand de blazer tegen de muur zetten op de grond. Zorg dat hij in de richting van het plafond blaast.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de blazer slaan om een windstroom te creëren, en dan je Zweefzeil gebruiken om omhoog te gaan. Je doet dit door een aanloopje te nemen, te springen en dan snel terug op X te drukken om je zweefzeil te gebruiken.

Tempel van Ishodag puzzel oplossing 2

Om de tweede puzzel op te lossen moet je een boot maken van een stuk hout en een blazer. Normaal gezien heb je al een dergelijke puzzel moeten oplossen op het Hemeleiland der Wederopstanding.

Gebruik eerst Ultrahand om het stuk hout in het water te leggen.

Vervolgens gebruik je Ultrahand om de blazer aan de achterkant van het stuk hout te plaatsen zodat de blazer blaast in de richting van de speler.

Spring nu op het drijfhout en sla de blazer met een wapen om deze te activeren en naar de overkant te varen.

Hoe krijg je de kist in de Tempel van Ishodag

Voordat je verder gaat met de laatste puzzel, wil je misschien eerst de kist rechts van Link openen. Om bij de kist te geraken in de Tempel van Ishodag gebruik je Ultrahand om een van de blazers te nemen en achter de kist te plaatsen. Plaats de blazer onder het platform en zorg dat hij blaast in de richting van de muur aan de overkant.

Sla de blazer of raak deze met een pijl om het platform te doen bewegen en de kist bereikbaar te maken. Gebruik nu Ultrahand om de andere ventilator zo te plaatsen zodat je, net als in de eerste puzzel, met het zweefzeil naar boven kunt zweven en de kist kunt openen. In de kist zit een Opaal.

Ishodag Tempel van Ishodag puzzel oplossing 3

Voor de derde en laatste puzzel in de Tempel van Ishodag hoef je alleen maar Ultrahand te gebruiken om beide blazers op te pakken en ze aan weerszijden van de lift in het midden te plaatsen, met de roosters naar beneden.

Als je beide blazers hebt bevestigd, stap je in de lift en raak je er een aan, waardoor ze allebei worden geactiveerd en de lift omhoog gaat.

Interacteer nog met de groene cirkel aan het einde om je Lichtbol te krijgen en klaar!.

Veel succes met het voltooien van andere Tempels in Tears of the Kingdom!

Read this next