Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Ijo-o oplossing

Zo voltooi je ‘Meer Dan Verweer’.

Je vindt de Tempel van Ijo-o in Zelda: Tears of the Kingdom in de West-Hebra-hemelarchipel. Deze Tempel leert jou dat er meer dan één manier is om een schild te gebruiken.

Voor deze Tempel heb je de Kracht om te Hechten nodig - dit leer je in de Tempel van In-Isa . Je zult in deze tempel veel moeten vechten. Je neemt dus best wat maaltijden en wapens met minstens aanvalskracht 8 mee.

Hieronder staat de Tempel van Ijo-o oplossing in Zelda: Tears of the Kingdom.

Op deze pagina:

Tempel van Ijo-o locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je vindt de Tempel van Ijo-o in de noordelijke helft van de West-Hebra-hemelarchipel in het Hemelrijk boven het Hebra-gebergte. De coördinaten zijn (-362, 2679, 0702).

Hieronder zie je de locatie op de kaart.

zelda totk ijo-o shrine basic map location

Het is behoorlijk koud in het Hemelrijk boven het Hebra-gebergte, dus draag je best kledij waarmee Link beter tegen de kou kan.

Tempel van Ijo-o puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Als je voor het eerst de Tempel van Ijo-o binnengaat, zie je vrijwel meteen een Zonoïdesoldaat rechts van jou. De soldaat hanteert een schild met vlammenwerper dat voor korte tijd een stroom vuur uitspuwt. Je hebt het schild met vlammenwerper nodig om het ijs te smelten in de doorgang. Je moet de soldaat dus verslaan.

Om de eerste Zonoïdesoldaat te verslaan, houd je afstand tot hun schild stopt met vuurspuwen. Als de vlammen zijn gestopt, ren je naar ze toe en val je ze aan met een wapen dat je bij de hand hebt.

Zelda Tears of the Kingdom, Link fighting a Zonai Soldier Construct in the first Shrine room.

De Zonoïdesoldaat zal even wankelen en zijn schild omhoog doen. Wanneer dit gebeurt, val je hem herhaaldelijk aan.

Als je de soldaat hebt verslagen, verzamel dan de materialen die hij heeft laten vallen en raap zijn schild met vlammenwerper op. Rust Link uit met het schild, en loop naar de deuropening naar het volgende gebied. Deze is geblokkeerd met ijs.

Houd het schild met vlammenwerper omhoog alsof je een aanval blokkeert, het zal vuur uitspuwen. Richt het schild op het ijs om het te laten smelten. Eenmaal gesmolten, ga je door de deuropening naar de volgende kamer.

Zelda Tears of the Kingdom, Link using a Flame-Emitter Shield to melt a block of ice blocking a doorway

Ga in de volgende kamer snel naar rechts en gebruik je schild met vlammenwerper om het ijs hier te smelten en een schatkist te onthullen. De schatkist bevat vijf pijlen.

Zelda Tears of the Kingdom, Link using a Torch to melt the ice around a chest in the Ijo-o Shrine
We hadden een fakkel bij de hand, dus die hebben we gebruikt om het ijs te smelten, maar het schild doet hetzelfde.

Aan de linkerkant van de kamer is er een Zonoïdesoldaat die jou aanvalt. Deze gebruikt een grote stenen plaat als schild. Net als eerder moet je de soldaat verslaan om verder te kunnen. Er zijn veel manieren om een Zonoïdesoldaat te verslaan, maar dit is hoe wij het deden.

Om de tweede Zonoïdesoldaat te verslaan, gebruikten we ons schild met vlammenwerper om hem te verschroeien. Daarna volgden we met verschillende aanvallen.

Zelda Tears of the Kingdom, Link is attacking a Zonai Soldier Construct holding a Stone Slab Shield in the Ijo-o Shrine.

Wanneer je de soldaat hebt verslagen, raap je het schild met stenen plaat op dat de soldaat liet vallen. Als je dit eenmaal hebt, rust het dan uit en ga naar de vuurstromen die uit pijpen komen aan de achterkant van dit gebied.

Zelda Tears of the Kingdom, Link is holding up a Stone shield to block fire as he walks into it in the Ijo-o Shrine.

Houd het schild omhoog om de vlammen te blokkeren en loop er recht in. Wanneer je in de vlammen bent, blijf je het schild omhoog houden en loop je naar de opening aan je rechterkant.

Als je op de helling naar het volgende gebied staat, zie je een Zonoïdeofficier staat. Ook deze moet je verslaan. Zoals bij veel gevechten in Tears of the Kingdom zijn er een paar manieren om vijanden te verslaan, maar dit is hoe wij het deden.

Om de zonoïdeofficier te verslaan, gingen we op de helling staan die naar het gebied leidt en hechten we IJs-Chuchu-gelei aan een pijl. Vervolgens vuurden we de pijl af op de soldaat om hem voor korte tijd te bevriezen (dit bracht ook behoorlijk wat schade toe). Terwijl het bevroren was, renden we naar de soldaat en vielen het herhaaldelijk aan met melee aanvallen.

Zelda Tears of the Kingdom, Link is running towards a frozen Captain Construct in the Ijo-o Shrine.

Wanneer je de soldaat hebt verslagen, kan je de kamer verkennen. Aan beide kanten vind je raketten. Gebruik Hechten om een raket aan jouw schild te bevestigen. Als je geen schild hebt, kan je er één vinden in de buurt van de raketten.

Zelda Tears of the Kingdom, Link is fusing a Rocket to his shield in the Ijo-o Shrine

Zodra je een raket aan het schild hebt bevestigd, rust je hem uit en vlieg je met het schild omhoog. Na een paar seconden vliegen, leg je het schild weg en rust je meteen Link's Zweefzeil uit.

Hierboven zie je het laatste deel van de Tempel. Glijd met het Zweefzeil naar het laatste gebied om je Lichtbol te krijgen.

Zelda Tears of the Kingdom, Link is gliding to the final point of the Ijo-o Shrine.

Als je het laatste gebied hebt bereikt, heb je de puzzel in de Tempel van Ijo-o in Zelda: Tears of the Kingdom opgelost.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties