Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Ihen-a oplossing

Zo voltooi je ‘Een zweefpauze’

De Tempel van Ihen-a in Zelda: Tears of the Kingdom vind je op de Ploymus-berg, maar als je er eenmaal bent, stuit je op een probleem. De Tempel is namelijk bedekt met slijk!

Zoals bij veel Tempels in Zelda: Tears of the Kingdom, is het een hele opgave om bij de Tempel van Ihen-a te komen, maar we geven je een paar tips en een handige routekaart om je te helpen de locatie van de Tempel van Ihen-a te vinden.

Zonder meer getreuzel, tonen we jou hoe je de Tempel van Ihen-a voltooit.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer wil leren over de avonturen van Link, bezoek dan onzeZelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Ihen-a locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je vindt de Tempel van Ihen-a in het Mipha-park bovenaan de Ploymus-berg, ten westen van de Tal Tal-berg, ten oosten van het Zora-paleis, en ten noorden van het oostelijk stuwmeer. De precieze coördinaten van de Tempel zijn (3784, 0579, 0485).

We hebben de exacte locatie ook aangegeven op de kaart hieronder::

zelda totk ihen-a shrine map location

Het Mipha-park bereiken kan lastig zijn, omdat het letterlijk op de top van de Ploymus-berg ligt. Wij raakten er via de Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte. We bleven zo hoog mogelijk en volgden de route die op de kaart hieronder staat aangegeven:

zelda totk ihen-a shrine map route to location

Als je dezelfde route neemt, zie je fakkels langs het pad als je dichter bij Mipha-park komt.

Daar aangekomen zie je dat de ingang van de Tempel van Ihen-a bedekt is met slijk. Om dit op te lossen, gooiden we een Watervrucht naar de ingang om de slijk weg te spoelen. Daarna gingen we gewoon naar binnen.

zelda totk ihen-a shrine slime covered entrance

Tempel van Ihen-a puzzel oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Om de puzzel van de Tempel van Ihen-a op te lossen, moet je verschillende zwevende platformen manipuleren om bruggen en trappen te maken.

Als je voor het eerst de Tempel binnenloopt, zie je een aantal zwevende platformen, dit zijn Zweefstenen. De snelste manier om dit eerste deel van de Tempel op te lossen is om met Ultrahand een Zweefsteen te verplaatsen zodat het zweeft bij het verhoogde gedeelte van dit gebied. Ga dan onder de steen staan en gebruik de Kracht om op te Stijgen om erop te klimmen en spring gewoon naar het volgende deel van dit gebied.

Als je echter meer tijd wilt besteden aan het bouwen, kun je doen wat wij hebben gedaan en Ultrahand gebruiken om een trap te maken.

zelda totk ihen-a shrine room one steps

Eenmaal in het volgende gebied volg je het pad totdat je een Zweefsteen in het midden van de vloer ziet liggen. Sla erop om het te activeren en kijk dan naar rechts. Pak hier het metalen paneel en bevestig het aan de bovenkant van de Zweefsteen zodat het horizontaal ligt. Beweeg je creatie dan in de opening tussen waar je nu staat en de andere kant.

zelda totk ihen-a shrine room two first bridge

Dit maakt een brug en je hoeft er gewoon op te springen om naar de overkant te lopen. Als je aan de andere kant bent, zijn er weer een paar opties waaruit je kunt kiezen om naar het volgende gedeelte te gaan.

Je kan je creatie van eerder pakken en het boven de tweede kloof tillen, terwijl je ervoor zorgt dat een deel ervan boven je zweeft. Daarna kun je Plafondduiken om op het platform te geraken en naar het verhoogde gedeelte glijden met het Zweefzeil.

Je kunt je creatie ook oppakken met Ultrahand en dan naar de opening tussen jou en het verhoogde gebied verplaatsen. Draai de creatie dan zo dat hij schuin komt te staan en een helling wordt. Je kunt dan op deze helling lopen en naar het volgende gebied springen.

zelda totk ihen-a shrine room two second bridge

Eenmaal boven volg je het pad naar het volgende gebied. Je zou hier nog een paar Zweefstenen moeten zien. Loop verder de ruimte in en kijk dan naar links, naar de afgesloten poort die aan de andere kant van een grote kloof staat.

Kijk dan omhoog en naar links. Je zou hier een richel moeten zien met een kist erop. De gemakkelijkste manier om daar te komen is om een van de Zweefstenen te verplaatsen met Ultrahand zodat het naast de richel zweeft. Gebruik dan gewoon Plafondduiken om bovenop de steen te geraken en spring naar de overkant om de kist te openen. De kist bevat vijf pijlen.

zelda totk ihen-a shrine chest location

Als je klaar bent, glijd je voorzichtig terug naar beneden. Nu moet je drie van de Zweefstenen in een rechte lijn aan elkaar plakken en ze in de kleine opening voor het grote gouden vierkant naast de bal in het midden van de kamer plaatsen.

Pak dan de bal op en plaats hem in het middelste platform op je creatie. Zorg ervoor dat hij in het midden van het platform zelf ligt, anders kan hij eraf vallen als de platforms bewegen. Je kan hem ook met Ultrahand aan je creatie hechten.

zelda totk ihen-a shrine transport platform trio final area

Ga ook zelf op jouw creatie staan en draai je naar de gouden structuur. Schiet hierop met een pijl en je wordt over de kloof gelanceerd.

zelda totk ihen-a shrine final room link shooting golden statue

Wanneer je aan de overkant bent, neem je de bal en plaats je hem in de cirkel op de grond. Als de bal in het doelwit ligt, gaat de poort naar de Lichtbol open.

zelda totk ihen-a shrine ball in pit hole

Proficiat, je hebt de Tempel van Ihen-a opgelost! Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next