Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom - Tempel van Gutanbac, Plafondduiken en de Kracht om op te stijgen oplossing

Zo vind je de Tempel van Gutanbac waar je Plafondduiken leert en los je de puzzels op.

De Tempel van Gutanbac is een van de twee tempels die je moet bezoeken na het voltooien van de Tempel van Ukouh in Zelda: Tears of the Kingdom.

In deze tempel leer je Plafondduiken en voltooi je de uitdaging De Kracht om op te Stijgen. Onderweg krijg je ook de Powerbank die essentieel is voor het gebruik van de Zonai-werktuigen in Tears of the Kingdom.

Het is echter een lange wandeling naar deze tempel, dus het is een goed idee om de Gutanbac Tempel locatie te kennen voordat je op weg gaat. Als je meer wilt weten over het avontuur van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hey, listen! Weet je dat deze gids spoilers bevat? We hebben ons best gedaan om verhaalspoilers te vermijden.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe kom je bij de Tempel van Gutanbac in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Gutanbac ligt aan de oostkant van het Hemeleiland der Wederopstanding - ten zuidoosten van de Tempel des Tijds - in het besneeuwde, koude weergebied van dit luchteiland in Zelda: Tears of the Kingdom.

De locatie van de Tempel van Gutanbac.

Hoe je de Tempel van Gutanbac bereikt, kan echter verschillen, afhankelijk van of het de eerste of tweede tempel is die je bezoekt na het voltooien van de Tempel van Ukouh. Als je ervoor kiest om eerst de Tempel van In-isa te bezoeken, dan kan de reis naar de Tempel van Gutanbac anders verlopen dan we hieronder hebben beschreven. Zelfs als je eerst naar de Tempel van Gutanbac gaat, kun je een iets andere route volgen - er valt immers veel te ontdekken op het Hemeleiland der Wederopstanding.

Onze reis naar de Tempel van Gutanbac begon bij de Tempel van Ukouh en van daaruit keerden we terug naar de plek waar de hoofdtrap naar de Tempel des Tijds staat. Vanaf daar gingen we in zuidoostelijke richting langs een stenen platform dat uit de grond oprees en daarna een trap af.

Dit bracht ons bij een open ruimte met daarin een Zonoïdesoldaat en een kookpan.

Na het verslaan van de Construct ga je naar het gebouw met de kookpan. Vlakbij vind je struiken waar pepers groeien. Verzamel al deze pepers en gebruik ze dan om een aantal maaltijden te koken die je bestendiger maken tegen de kou.

Het koken van twee Pepers en één stuk vlees levert een Pikante Peperbiefstuk op, die je 5:30 minuten aan Koude Weerstand geeft. Je kunt ook drie pepers koken, wat je 7:30 minuten bestendigheid tegen de kou oplevert.

Als je klaar bent, ga je de helling achter het gebouw op en vergeet niet een van je maaltijden te eten als de temperatuur daalt, anders begint Link schade op te lopen. Ga bovenaan de helling naar rechts en raap onderweg nog wat pepers op. Dit pad leidt je uiteindelijk naar een meer waar een Zonoïdebouwer staat te kijken naar enkele vlotten.

Ga de helling op en ga naar rechts.

Hoe krijg je de Powerbank in Zelda Tears of the Kingdom

Met de Powerbank in Zelda: Tears of the Kingdom kun je de Zonai-werktuigen gebruiken. Deze apparaten variëren van Reiskookpannen tot vlammenwerpers en blazers, waarmee je verschillende voertuigen kunt verplaatsen. De Powerbank bevat de energie die je nodig hebt voor deze apparaten en wordt automatisch aangevuld als je ze niet gebruikt. Later ontgrendel je de mogelijkheid om de hoeveelheid energie die de Powerbank kan bevatten te vergroten.

Om de Powerbank te krijgen moet je praten met de Zonoïdebouwer die de vlotten bij het meer in het besneeuwde gebied van het Hemeleiland der Wederopstanding verzorgt. Je komt deze Zonoïdebouwer waarschijnlijk tegen op weg naar de Tempel van Gutanbac. Als je eerst de Tempel van Ina-isa gedaan hebt, kreeg je reeds de Powerbank toen je de Tempel verliet.

Als je eenmaal je Powerbank hebt, spring je op een van de vlotten die al in het water liggen en raak je de blazer met een wapen. Hierdoor wordt de blazer geactiveerd en wordt het vlot over het water gestuurd.

Nadat je de andere kant van het meer hebt bereikt, ga je naar links en de trap op. Als je de top bereikt hebt, beklim je de rotsen en de rotswand om op de top van de heuvel te komen.

Dit brengt je bij een kleine rivier en een waterval - kijk naar rechts en je ziet nog een rots waar je op kunt springen en volg het pad dat achter de waterval leidt.

Als je de top bereikt, is er een brug die je oversteken, gevolgd door een Zonoïdesoldaat die je moet verslaan. Er is ook een kookpan en wat struiken met pepers in de buurt van de Zonoïdesoldaat, zodat je nog wat maaltijden kunt koken om je warm te houden.

Klim hierna de trappen bij de kookpan op en volg dan het pad helemaal rond de poel tot je aan de andere kant van de waterval bent. Daar aangekomen begin je de rotswand te beklimmen. Er zou ongeveer halverwege een plek moeten zijn waar je kunt stoppen om je energie aan te vullen voordat je je klim verderzet.

Als je de top bereikt, moet je in de buurt zijn van een stenen gebouw met een stoofpan en rechts van je staat de Tempel van Gutanbac.

Plafondduiken en De Kracht om op te Stijgen oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Je leert Plafondduiken bij het betreden van de Tempel van Gutanbac in Zelda: Tears of the Kingdom. Plafondduiken stelt je in staat om door objecten waar je onder staat, zoals een klif, te reizen en er bovenop uit te komen. De Kracht om op te Stijgen missie in de Tempel van Gutanbac is de perfecte gelegenheid om wat ervaring op te doen met het gebruik ervan.

Ren eerst onder het platform recht voor je en gebruik Plafondduiken om er bovenop te staan.

Je ziet nu dat er twee platforms aan je linkerkant zijn. Gebruik Plafondduiken onder het kleinere platform links om eerst een kist met een Stenen Bijl te bereiken, voordat je weer naar beneden springt en Plafondduiken gebruikt onder het hogere platform rechts.

Wanneer je de top van dit platform bereikt, word je geconfronteerd met een Zonoïdesoldaat dat je moet verslaan. Kijk uit voor zijn pijlen!

Wanneer de Zonoïdesoldaat is verslagen, kun je veilig de houten kisten in de muur rechts van waar je hem bevochten hebt, kapot slaan en verplaatsen met Ultrahand. Als je dat doet, opent zich een klein gebied waar je naar het platform erboven kunt Plafondduiken en de kist met een Zonoïdeboog kunt openen voordat je weer naar beneden springt.

Na afloop moet je de touwen doorsnijden die het nabijgelegen platform overeind houden en dan, opnieuw, Plafondduiken gebruiken.

In het volgende gebied moet je Plafondduiken gebruiken om het bewegende platform te bereiken. Daar aangekomen moet je wachten tot het bewegende platform zich boven het blok bevindt en op het juiste moment Plafondduiken om de top van dit platform te bereiken.

.

Als je de top hebt bereikt, heb je ook het einde van deze tempel bereikt, dus interacteer met die groene cirkel om je Lichtbol te verdienen.

Nu moet je ofwel de Tempel van In-isa bezoeken om Hechten te leren of, als je daar al geweest bent, terugkeren naar de Tempel des Tijds om De Deur der Beproevingen hoofdmissie te voltooien.

Voordat je dat doet, raden we je echter aan Plafondduiken te gebruiken om de holle boom niet ver van de Tempel van Gutanbac te bereiken, want in deze boom vind je een kist met de Afgedragen Warme Laarzen. Deze broek maakt je wat meer bestendig tegen de kou.

.
Gebruik Plafondduiken op de resten van deze boom.

Na het verzamelen van dit nieuwe kledingstuk ga je verder door de boom om een Zonai-automaat en enkele draagvleugels te bereiken, die je kunt gebruiken om terug te vliegen naar de Tempel des Tijds. Van daaruit kun je de Tempel van In-isa bezoeken of de Tempel des Tijds binnengaan.

Voordat je het Hemeleiland der Wederopstanding verlaat, raden we je aan de Afgedragen Toga te halen als je deze nog niet hebt.

Als je meer wilt weten over Link's reizen door Hyrule en de hemel, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties