Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom Tempel van Gemimik oplossing

Zo voltooi je 'Draaikracht'.

De Tempel van Gemimik in Zelda: Tears of the Kingdom bevat de ’draaikracht’ puzzel, waarbij Link een turbine-ventilator moet gebruiken om een heleboel fakkels tegelijk aan te steken.

Spelen met vuur en met snel draaiende turbines kan gevaarlijk zijn, dus in deze gids lees je hoe je veilig dingen in brand steekt.

Deze gids geeft je de Tempel van Gemimik puzzel oplossing, legt je uit hoe je de schatkist krijgt, en geeft je ook de Tempel van Gemimik locatie.

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Tempel van Gemimik locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Tempel van Gemimik vind je terug op een interessante plek. Het ligt in de Akkala regio, in het midden van die spiraal in het noordoosten van de regio. De precieze coördinaten zijn (4513, 2116, 0001).

Om het veilig te bereiken, kun je het beste vanuit het zuiden komen, waar de spiraal aansluit op het vasteland. Op deze manier hoef je niet over de gaten in de spiraal te zwemmen, die verrassend groot en vermoeiend zijn. Als je toch wilt zwemmen, neem dan wat maaltijden of drankjes mee die je energie herstellen of verhogen.

Pas ook op voor Aerocuda, Lizalfos, en Octoroks.

Tempel van Gemimik puzzle oplossing in Zelda Tears of the Kingdom

Er zijn twee puzzels die je moet oplossen in de Tempel van Gemimik:

Tempel van Gemimik puzzel oplossing 1

Zodra je de tempel binnengaat, zie je de opstelling voor je. Er is een cirkel van palen rond een centrale pilaar, evenals een elektriciteits-kristal en een draad die over de vloer loopt.

Zoek eerst de turbine propeller en zet hem in het midden met Ultrahand. Zorg ervoor dat de turbine aan de onderkant is verbonden met het platform, anders valt hij om.

Zoek dan de platte metalen plaat en gebruik die om het circuit op de grond aan te sluiten. Pas op, want het metaal wordt nu geëlektrificeerd en kan Link beschadigen.

Klim nu het platform op en gebruik het zweefzeil om op de opwaartse luchtstroom van de turbine te zweven. Je ziet een hoger platform met een vlammenwerper die al geactiveerd is, draai in de richting waar de vlammen naartoe 'wijzen'. Het platform daar kan moeilijk te zien zijn door de wind en de mist in dit gebied, maar ga naar die hoek om de kist te vinden.

Je moet ook heel centraal in de luchtstroom blijven om genoeg hoogte te krijgen om dit platform te bereiken. Als je het gehaald hebt, open je de kist om een Zonanium schild te ontvangen.

Tempel van Gemimik puzzel oplossing 2

Zweef terug naar de opwaartse luchtstroom en dan naar het vlammenwerper platform. Gebruik Ultrahand om een van de vlammenwerpers op de grond te laten vallen. Als je degene gebruikt die al aan staat, is deze puzzel gemakkelijker, maar pas op dat je niet geraakt wordt door de vlammen terwijl je alles opzet.

Laat je naar beneden vallen en maak de metalen plaat los zodat de turbine stopt met draaien. Bevestig de vlammenwerper aan de ventilator, gericht naar de pilaren eromheen. Sla op de vlammenwerper om hem aan te zetten als dat nog niet is gebeurd.

Sluit nu de elektriciteit weer aan en de vlammen zullen in een wijde cirkel ronddraaien, waardoor alle fakkels snel geactiveerd worden. Pas op dat je niet geraakt wordt! En tot slot gaat de deur naar de uitgang open, zodat je een Lichtbol krijgt.

Proficiat, je hebt de Tempel van Gemimik voltooid! Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next