Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom paarden - paarden temmen, stalpuntenkaart en stallen uitgelegd

Zeg 'neigh' tegen wandelen.

De Zelda: Tears of the Kingdom paarden zijn een geweldige manier om het uitgestrekte land van Hyrule snel te doorkruisen, zodat je sneller bij belangrijke gebieden op de grond komt terwijl je moeilijke vijanden ontwijkt.

Om te profiteren van hun nut, moet je paarden temmen in Tears of the Kingdom. Ook raden we sterk aan om gebruik te maken van alle stallen die je tegenkomt zodat je je paard niet kwijtraakt.

Nieuw in Tears of the Kingdom zijn de stalpunten. Hieronder leggen we uit hoe die stalpunten en de stalpuntenkaart precies werken, en welke beloningen je in ruil krijgt. We leggen ook uit hoe stallen werken en vooral: hoe je een paard temt.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer wilt weten over het avontuur van Link of ergens anders vast zit, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe paarden temmen in Zelda Tears of the Kingdom

Om een paard te temmen moet je er eerst een vinden. Paarden zwerven meestal in kleine groepen over grote open velden, maar als je er snel een zoekt, raden we je aan een stal te vinden. Ren door de velden in de buurt van een stal en je zou meer kans moeten hebben om een paar paarden te vinden, tenzij er belangrijke structuren of bergen in de weg staan. Stallen herken je gemakkelijk. Ze zien er namelijk uit als een enorm paardenhoofd. Hierdoor herken je ze al van ver.

Als je een paard vindt, moet je naar het paard toe sluipen om het te temmen in Zelda: Tears of the Kingdom, net als in Breath of the Wild. Het is belangrijk dat je het paard langs achter besluipt. Blijf uit zijn gezichtsveld, anders schrikt het en rent het weg. Of erger: het geeft je een heel gemene trap.

Als je dicht genoeg bij het paard bent, krijg je de optie om op de 'A'-knop te drukken om het te bestijgen. Doe dit voor het paard wegloopt. Nu wordt het wat willekeurig. Sommige paarden laten je zonder probleem op hun rug zitten, terwijl andere paarden wild beginnen stijgeren. Als je paard stijgert, druk dan herhaaldelijk op de 'L'-knop om het paard te kalmeren. Wanneer het paard stopt met stijgeren, heb je het met succes getemd. Proficiat, je hebt je eerste paard!

Tijdens het paardrijden kalmeer je je paard best regelmatig met de L-knop om een band op te bouwen met je paard. Hoe beter de band met je paard, hoe beter hij gehoorzaamt en hoe gemakkelijker hij zich laat besturen. Als je je dus afvraagt waarom je paard vaak tegenwerkt, dan is dat omdat je band nog niet zo goed opgebouwd is.

In het volgende gedeelte leggen we meer uit over stallen, maar we willen dit al meegeven: wanneer je een paard getemd hebt, raden we aan om het zo snel mogelijk naar een stal te brengen zodat je het kunt registreren. Een geregistreerd paard kan je altijd ophalen in een stal. Erg handig want het is gemakkelijk om van je paard gescheiden te geraken in Tears of the Kingdom.

Kan je op het zicht zien welke paarden moeilijker te temmen zijn? Ja! Paarden met vlekken zijn minder wild dan paarden met effen kleuren (zwart, wit of bruin). Deze zijn dus gemakkelijker te temmen. Het nadeel is dat ze ook minder uithoudingsvermogen en snelheid hebben.

Gelukkig zit je niet het hele spel lang vast aan één paard. Je kan meerdere paarden registeren in stallen in Tears of the Kingdom, dus als je dringend een paard nodig hebt, en je ziet er één, dan kan je deze temmen en later nog een nieuw paard zoeken.

Zelda Tears of the Kingdom stallen uitgelegd

Stallen dienen als rustplaats voor Link, een gebied om side quests op te pakken, te winkelen voor items en natuurlijk is het de plek waar je je getemde paarden kunt registreren en ophalen.

Een paard registreren betekent dat je het een naam kunt geven, een zadel kunt geven, en vooral dat je het paard terug kunt krijgen wanneer je maar wilt door een van de stallen in Hyrule te bezoeken.

Om paarden te registreren bij stallen in Tears of the Kingdom, moet je een stalmeester benaderen en richten met 'ZL', dan met hem praten en 'Registreer Paard' kiezen. Dit zal je de Kracht, Snelheid, Energie, Trekkracht en het Temperament van dat specifieke paard laten zien.

Als je je paard wil houden, registreer je het dus best. Houd er rekening mee dat je maar zes paarden in totaal kunt registreren bij stallen. Als je een zevende paard getemd hebt, zal je een oud paard moeten verwijderen uit de lijst.

De registratie van je eerste paard is gratis. Daarna kost elke keer 20 Rupees om een nieuw paard te registreren.

Ook leuk: als er een Breath of the Wild save-bestand op je Nintendo Switch staat, dan zijn de paarden die je op die save hebt staan al geregistreerd in de stallen in Tears of the Kingdom.

Je kan ook beloningen krijgen door de stallen te bezoeken en paarden te registreren. Je krijgt namelijk telkens stalpunten die worden bijgehouden op je stalpuntenkaart.

Zelda Tears of the Kingdom beloningen van Stalpunten uitgelegd

Het temmen van paarden en stallen werken ongeveer op dezelfde manier als in Breath of the Wild, maar Stalpunten zijn nieuw in Tears of the Kingdom en belonen je voor het vaker gebruiken van stallen.

Om Stalpunten te krijgen moet je eerst praten met een stalmeester, die je dan een stalpuntenkaart geeft.

Als je eenmaal de Stalpuntenkaart hebt, krijg je punten voor verschillende activiteiten in de stallen. Voorbeelden hiervan zijn een stal voor het eerst bezoeken, logeren in een stal, het inschrijven van een nieuw paard, enzovoort. Kortom, elke keer dat je een dienst bij een stal gebruikt, wordt er weer een punt aan je stalpuntenkaart toegevoegd. Als je eenmaal genoeg punten hebt, kun je vervolgens het stalverenigingsregister in een stal gebruiken om je beloningen te claimen.

Elke beloning is gekoppeld aan paarden, met Stalpunten beloningen die variëren van het krijgen van een sleeptuig, tot het ontgrendelen van het mysterieuze Malanyabed bij stallen, waar je een mystieke boodschap van een paardengod kunt ontvangen.

Dus blijf gebruik maken van staldiensten als je die punten wilt vergaren en meer beloningen wilt krijgen!

Aanvullend kun je je Stalpuntenkaart bekijken in het stalverenigingsregister als je snel wilt weten hoeveel punten je nodig hebt om de volgende beloning vrij te spelen.

Al het beste op je reis door Hyrule!

Read this next