Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom - 'Nederrijkbewoners Op De Foto!' uitgelegd

Hoe speel je de camera vrij in Tears of the Kingdom?

'Nederrijkbewoners Op De Foto!' is een hoofdmissie die je kunt starten nadat je het Zweefzeil hebt gekregen in Zelda: Tears of the Kingdom.

Deze missie omvat waarschijnlijk je eerste bezoek aan het nederrijk - de donkere onderwereld van Zelda: Tears of the Kingdom - dus het is een goed idee om goed voorbereid op reis te gaan.

Het is een belangrijke zoektocht om te voltooien, want hiermee ontgrendel je de Camera voor de Purah-tablet en kun je aan de slag met de Encyclopedie.

Hieronder lees je hoe je 'Nederrijkbewoners Op De Foto!' voltooit, en als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Op deze pagina:

Hoe je de hoofdmissie 'Nederrijkbewoners Op De Foto!' start in Zelda Tears of the Kingdom

Voordat je kunt beginnen met de hoofdmissie 'Nederrijkbewoners Op De Foto!', moet je eerst het punt hebben bereikt waarop je zowel het Zweefzeil, als de hoofdmissie ‘Regionale Fenomenen’ hebt vrijgespeeld.

Op dit punt zal Josha naar beneden rennen waar Purah staat, wat ook de plek is waar je Robbie kunt vinden. Volg Josha naar deze locatie en praat met haar om de missie te starten.

Als je gesprek met Josha en Robbie afgelopen is, krijg je 10 Glimbloemzaadjes en vijf pijlen. Glimbloemzaadjes zijn ongelooflijk handig als je het nederrijk verkent, want als je ze aan een pijl hecht, kun je ze op een muur of op de grond schieten om een deel van de omgeving te verlichten.

Hyrule-vlakte schacht locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je moet de Hyrule-vlakte schacht bezoeken om de hoofdmissie 'Nederrijkbewoners Op De Foto!' te voltooien. Als je klaar bent, verlaat je het Uitkijkkamp via de zuidelijke uitgang en ga je verder naar het zuiden tot je bij de Hyrule-vlakte schacht komt, die vlak bij de Tempel van Jiosin ligt.

Locatie van de Hyrule-vlakte schacht.

Als dit de eerste keer is dat je een van de schachten verkent, raden we je aan een aantal krachtige wapens te verzamelen - neem de tijd om er sterk materiaal aan te hechten - en ook een goede voorraad pijlen te hebben. Het nederrijk is een gevaarlijke plek, dus je hebt een goed gevuld arsenaal nodig.

Het is belangrijk om te weten dat hartjes anders werken in het nederrijk. Hoewel je er nog steeds kunt genezen aan de hand van maaltijden of drankjes, kan je geen hartjes genezen die zijn aangetast door miasma. Dit gebeurt wanneer je in contact komt met miasma - de plassen rode smurrie - of je nu in een van de plassen loopt of wordt aangevallen door een vijand die met miasma is besmet.

Als een van je hartjes grijs wordt, kan het worden hersteld door terug te keren naar de oppervlakte, in het midden van een lichtwortel te gaan staan of een maaltijd te eten met Zonbloemen - een plant die op de hemeleilanden voorkomt - als ingrediënt. Als de hartjes weer normaal zijn, moet je een maaltijd eten om je ontbrekende hartjes te herstellen.

Hoe je de Camera vrijspeelt in Zelda Tears of the Kingdom

Om het nederrijk te bereiken, moet je in de Hyrule-vlakte schacht springen. (Andere schachten werken ook, maar spring in de Hyrule-vlakte schacht om deze missie gemakkelijk te voltooien.) Vergeet je Zweefzeil niet te gebruiken als je bijna beneden bent, anders sterft Link.

Het eerste wat je moet doen in het nederrijk is praten met Ponnick die bij een heteluchtballon staat in een klein stukje licht. Ponnick zal uitleggen dat Robbie het nederrijk in is gerend, dus je moet hem volgen.

Het nederrijk is een erg donkere plek en je moet Glimbloemzaadjes gebruiken om je weg te verlichten. De makkelijkste manier om dit te doen is door een Glimbloemzaadje aan een pijl te hechten en dan op de grond te schieten, maar als je je pijlen wilt sparen, kun je altijd nog het zaadje zelf gooien of neerleggen en er dan op slaan.

Voor nu moet je naar het grote gloeiende object direct ten westen van Ponnick.

Als je daar eenmaal bent, ga dan onder de lichtwortel staan en bestudeer de gloeiende groene handafdruk. Hierdoor wordt een deel van de omgeving verlicht, wat je vooruitgang een stuk gemakkelijker maakt. Het voegt ook een deel van de omgeving toe aan je nederrijk-kaart en stelt je in staat om snel terug te reizen naar deze lichtwortel. De lichtwortel heelt ook alle schade die je hebt opgelopen en herstelt eventuele grijze hartjes die je hebt.

Vervolgens moet je naar het vuur ten westen van je huidige locatie, maar voordat je vertrekt, kun je een briefje van Robbie lezen op de tafel bij het vuur.

Zorg ervoor dat je de miasma op weg naar het volgende vuur vermijdt - als je te lang in miasma staat, wordt een van Links hartjes grijs en wordt dit deel van je gezondheid geblokkeerd. Om het te herstellen, moet je ofwel terugkeren naar de oppervlakte, in het midden van een lichtwortel gaan staan of een maaltijd eten met Zonbloemen als ingrediënt.

Zodra je bij het volgende vuur bent, lees je het briefje dat Robbie heeft achtergelaten om te horen dat hij verder naar het westen is gegaan en als je naar links kijkt, zie je in de verte nog een Lichtwortel.

Loop richting deze lichtwortel.

Loop in de richting van deze lichtwortelmet behulp van Glimbloemzaadjes om de weg te verlichten en vermijd alle miasma. Het kan ook zijn dat je op dit pad wordt aangevallen door vijanden en als dat het geval is, moet je heel voorzichtig zijn. Vijanden in het nederrijk kunnen meer schade toebrengen dan die aan de oppervlakte en sommige zijn besmet met miasma, dus wees voorzichtig.

Als je de lichtwortel bereikt - de Layusus-wortel om precies te zijn - ga er dan onder staan om een deel van het nabijgelegen gebied te verlichten en meer land toe te voegen aan je kaart van het nederrijk. Daarna vind je Robbie vlakbij bij een vuurtje.

Als je met Robbie praat, ontgrendel je de Camera-functie en om die uit te testen, moet je een foto maken van het standbeeld voor Josha. Je weet wanneer je de foto goed hebt genomen, maar Robbie praat automatisch tegen je.

Nu is het tijd om terug te gaan naar het Uitkijkkamp waar je Robbie en Josha vindt in de kamer onder Purah's huis. Praat met Robbie om het gesprek te beginnen dat zal leiden tot het einde van de missie.

Daarmee is hoofdmissie 'Nederrijkbewoners Op De Foto!' ten einde. Als je meer wilt weten over Links avontuur in Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next