Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom Impa en de Geoglief uitgelegd

Zo krijg je Herinnering 3.

Impa en de Geoglief is een vroege hoofdmissie in Zelda: Tears of the Kingdom. Je doet deze best zo vroeg mogelijk aangezien dit pas de eerste stap is in een lange missie om drakentranen te verzamelen en de herinneringen van Zelda te zien.

Dit kort verhaalgedeelte geeft Link de opdracht om Impa te helpen met een heteluchtballon te herstellen zodat ze een vreemde geoglief in het landschap kan bestuderen. Op het einde krijg je de derde herinnering van Zelda te zien, en de eerste die je kunt krijgen in de game.

Aangezien dit de eerste keer is in de game dat je een drakentraan moet zoeken en een geoglief moet onderzoeken, geven we je hieronder de Impa en de Geoglief locatie en oplossing.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je met meer vragen zit over Link's avontuur, dan raden we aan om eens een kijkje te nemen in onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Impa en de Geoglief locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Het is goed mogelijk dat je vanzelf deze quest met Impa tegenkomt in het begin van het spel, maar als je de andere verhaalmissies niet volgt is deze in feite echt gemakkelijk te missen.

Als je deze nog niet gevonden hebt, de Impa en de Geoglief missie start bij de Nieuwe Sereni-stal in Centraal-Hyrule, en ligt in feite zeer dicht bij de Tempel van Sinakawak.

Rechtover de ingang van de stal zie je Cado staan, die Link vertelt over de situatie waar Impa zich in bevindt. De Impa en de Geoglief missie start dan meteen.

Zelda Tears of the Kingdom Impa en de Geoglief oplossing

Na met Cado te praten bij de Nieuwe Sereni-stal en de missie te starten, moet je met Impa gaan praten. Je vindt haar op het platform in het veld wat verderop.

Impa vertelt Link dat ze de vreemde Geoglief wil bestuderen die verschenen is bij de stal, maar haar heteluchtballon is stuk. Klinkt als een taakje voor de held van Hyrule!

Ima's heteluchtballon herstellen is niet zo moeilijk. Gebruik Ultrahand om het bovenste gedeelte van de heteluchtballon op te rapen, draai het om zodat de ballon vanboven zit, en maak deze vast aan het gedeelte naast Impa.

Praat vervolgens opnieuw met Impa na het herstellen van de luchtballon en na een kort gesprek, moet Link de luchtballon de lucht in krijgen. Doe dit door een vuurtje te stoken. Er is een fakkel vlakbij die je kan aansteken met het kampvuur, maar je kan ook zelf wat vuursteen neerleggen en erop slaan met een zwaard. Zodra het vuur brandt, zal de luchtballon omhoog beginnen zweven. Zorg dat je mee bent!

Na een kort gesprek met Impa in de luchtballon, zweef je naar beneden en vlieg je naar het hoofd van de Geoglief. Je hebt misschien al gemerkt dat zijn ene oog opgevuld is terwijl het andere 'hol' is. Daar moeten we heen! Het ziet eruit als een plasje water maar is in feite een drakentraan. Interacteer ermee en je krijgt een herinnering van Zelda te zien! In de lijst is dit in feite Herinnering 3, maar het is in principe de eerste die je tegenkomt. Na het bekijken van de herinnering is de missie 'Impa en de Geoglief' voorbij en krijg je de taak om ook de andere Geogliefen te bestuderen en zo alle herinneringen te vinden.

Veel plezier met het verkennen en spelen van Tears of the Kingdom!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties