Skip to main content

Zelda Tears of the Kingdom - Hemeleiland der Wederopstanding startgebied en de Deur der Beproevingen

Zet je eerste stappen in je Tears of the Kingdom avontuur!

Onder Hyrule Castle begint je avontuur in Zelda: Tears of the Kingdom.

Je zit echter niet lang opgesloten in het donker, want Link bevindt zich al snel op het grote Hemeleiland der Wederopstanding - het startgebied van Zelda: Tears of the Kingdom. Hier vind je het Purah-tablet en begint een van de eerste hoofdquests van het spel, De Deur der Beproevingen.

Hieronder doorlopen we je eerste stappen op het Hemeleiland der Wederopstanding en als je meer wilt weten over Link's queeste, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Opgelet: deze gids bevat spoilers bevat! We hebben wel ons best gedaan om grote verhaalspoilers te vermijden.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Onder Kasteel Hyrule in Zelda Tears of the Kingdom

Ons avontuur in Zelda: Tears of the Kingdom begint diep onder Kasteel Hyrule. Het enige wat je voorlopig moet doen is Zelda volgen, af en toe met haar praten en onderzoeken wat je onder het kasteel vindt.

Eindelijk, nadat je door een korte gang met enkele standbeelden bent gelopen, word je aangevallen door enkele Keese. Na hun nederlaag speelt er een cutscène en als die klaar is, ga je door de gang met de rode rook. (Er zal vast niets misgaan.)

Ga door deze gang.

Als je wakker wordt, raap je het Aangetast Meesterzwaard op en, ook al is het in minder dan ideale staat, gebruik je het om de lianen die je weg versperren stuk te hakken. Zodra je in de volgende kamer bent, interacteer je met de gloeiende groene cirkel versierd met een handsymbool.

Daarna ga je door de nieuw geopende deuren en ga je verder door de tunnel - al duikend in water en muren beklimmend - tot je een kist vindt met daarin het Afgedragen Schoeisel. Dit is je eerste stukje kledij dat je vindt. Trek het aan zodat je toch een beetje bescherming hebt.

Ga hierna door de deuropening naar de buitenwereld en duik naar beneden naar het Hemeleiland der Wederopstanding!

Hemeleiland der Wederopstanding en hoe je de Purah-tablet krijgt in Zelda Tears of the Kingdom

Welkom op het Hemeleiland der Wederopstanding - het startgebied voor Zelda: Tears of the Kingdom! Je eerste bestemming is de Tempel des Tijds en terwijl je daarheen reist, raden we je aan alle takken van bomen en voedsel op te pikken die je tegenkomt, want die komen goed van pas.

Na de landing in de met lelieblad bedekte vijver zwem je naar de oever en ga je de trappen af. Blijf het pad volgen en je komt al snel een Zonoïdesolaat tegen die je kunt verslaan. Als die is uitgeschakeld, kun je gemakkelijk het kleine stenen bouwwerk bereiken en de Houten Stok - een sterker wapen dan je takken - daarin verzamelen.

Volgende volg je het pad verder tot je bij een vriendelijke Zonoïdelakei komt die je de Purah-tablet geeft - de nieuwe versie van de Shiekah Slate uit Breath of the Wild.

Hoe begin je de Deur der Beproevingen quest in Zelda Tears of the Kingdom

Nu je de Purah-tablet hebt, is het tijd om de Tempel des Tijds te bezoeken in Zelda: Tears of the Kingdom.

Eerst moet je echter interacteren met een andere groene cirkel rechts van de Zonoïdelakei om een brug te activeren die je kunt oversteken. Na de oversteek volg je het pad naar een platform boven een vijver waar je in kunt duiken.

Duik vanaf dit platform.

Je hebt nu een van de grotere delen van het Hemeleiland der Wederopstanding bereikt en hoewel deze walkthrough zich richt op de meer directe route naar de Tempel des Tijds, kun je altijd een andere reis nemen als je liever op verkenning gaat.

We bereikten de Tempel des Tijds door de vijver tussen de twee stenen tribunes te verlaten en het pad te volgen dat aan hun voeten begint, waarbij we alle Zonoïdesoldaten die we tegenkwamen vernietigden, totdat we bij de trappen kwamen die naar de tempel leiden.

Wanneer je bij de tempel bent, zwem dan door het water om de trappen te bereiken en beklim dan de trappen. Je komt een Zonoïdesolaat met een schild tegen die je moet verslaan en daarna probeer je de Tempel des Tijds binnen te gaan.

Na een cutscène begint automatisch de quest De Deur der Beproevingen en krijg je de opdracht de tempels te bezoeken die verspreid liggen over het Hemeleiland der Wederopstanding. Je eerste bestemming is de Tempel van Ukouh, waar je Ultrahand vrijspeelt. Je kunt ook onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough bezoeken om meer te leren over het avontuur van Link.

Geniet van je avonturen in Tears of the Kingdom!

Read this next