Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda Tears of the Kingdom - Blokzonoïde 1.0 verslaan uitgelegd

Zo versla je deze mini-baas.

De Blokzonoïde 1.0 is een mini-baas die je meerdere keren tegenkomt in Legend of Zelda: Tears of the Wild, zoals in het Westelijke Hebra Luchtarchipel en ook op het Luchteiland der Wederopstanding. Dit gevecht is een combinatie van een baasgevecht en een puzzel. Het puzzelelement houdt in dat je telkens moet zoeken hoe je de zwakke plek van de Blokzonoïde vindt.

Tears of the Kingdom introduceert verschillende nieuwe krachten voor Link, waaronder Ultrahand. Deze kracht zal je nodig hebben bij verschillende sterke vijanden, waaronder dus ook de Blokzonoïde.

Hieronder leggen we uit hoe je de Blokzonoïde 1.0 in Zelda: Tears of the Kingdom verslaat.

Op deze pagina:

Als je meer wil weten over Link's avontuur, dan raden we aan om onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough eens te bekijken.

Hoe bereid je je voor op de Blokzonoïde 1.0 in Zelda Tears of the Kingdom

Er zijn een aantal dingen die we aanraden ter voorbereiding voordat je het gevecht tegen de Blokzonoïde 1.0 aangaat in Zelda: Tears of the Kingdom:

  • Kook gerechten - De Blokzonoïde kan serieus wat schade berokkenen. Als je niet wat gerechten in je inventaris klaar hebt zitten, bereid je best wat voor.
  • Maak drankjes - We raden aan om op voorhand een aantal drankjes te brouwen die je helpen sprinten of meer energie geven. Zo kan je gemakkelijker de aanvallen van de Blokzonoïde ontwijken. Aangezien je de Blokzonoïde vaak op hoogtes tegenkomt, is een drankje dat je bestendiger maakt tegen de kou ook slim.
  • Verzamel wapens - Je moet vrij vaak op de Blokzonoïde meppen om hem te verslaan, en je wil niet halverwege zonder wapens komen te zitten. Zorg dus dat je een goede voorraad hebt.
  • Zet Ultrahand al klaar - Je zal Ultrahand vaak nodig hebben tijdens je gevecht tegen de Blokzonoïde. Zorg dus dat je Ultrahand al geselecteerd hebt zodat je niet in het midden van de strijd in menu's moet zoeken. Je krijgt Ultrahand in de Tempel van Ukouh.

Wanneer je je goed voelt over je kansen, is het tijd om naar de Blokzonoïde te gaan.

zelda tears of the kingdom link cooking before flux construct i battle

Blokzonoïde 1.0 verslaan tips en strategie in Zelda Tears of the Kingdom

Om deBlokzonoïde 1.0 te verslaan in Zelda: Tears of the Kingdom, moet je de gloeiende kubus aanvallen in zijn lichaam. Dat is de bron van zijn energie en zijn zwakke plek. Het is letterlijk wat hem samenhoudt.

Wacht tot de Blokzonoïde aanvalt want wanneer hij aanvalt, toont hij deze zwakke plek. Vervolgens moet je snel zijn en de speciale blok proberen grijpen met Ultrahand en deze uit zijn lichaam trekken.

De Blokzonoïde heeft verschillende vormen en aanvallen. We lijsten even op welke vormen hij heeft en waar je de blok kunt vinden tijdens elke aanval.

Vuistslag aanval

Eén van de eerste aanvallen die de Blokzonoïde zal gebruiken is zijn twee vuisten neerslaan op de grond om je te verpletteren. Ontwijk deze aanval door opzij te springen wanneer hij zijn armen de lucht in houdt. Let ook op voor de schokgolf want ook die doet schade.

Na de aanval blijven zijn vuisten even op de grond liggen. Nu de Blokzonoïde vastzit in deze positie moet je kijken naar de voorkant van de Blokzonoïde en met Ultrahand het blok grijpen in zijn lichaam. Trek het eruit!.

zelda totk flux construct i glowing cube location one

Trek het blok uit zijn lichaam met Ultrahand en de Blokzonoïde valt uit elkaar voor korte tijd. In deze periode kan je wel naar hartelust het speciale blok aanvallen. Je kan het blok zeker acht of negen keer hard raken in deze tijd, en je zal een hoop schade toebrengen.

Zelda Tears of the Kingdom, dismantled Flux Construct I core cube

Kubus aanval

De Blokzonoide 1.0 verandert nu in een grote kubus en probeert over je te rollen. Probeer de aanval te ontwijken maar houd de Blokzonoïde in de gaten.

Op een bepaald moment zal de kubus zo draaien dat je het speciale blok in de zijkant van de Kubus ziet. Nu moet je terwijl je de kubus ontwijkt, metUltrahand opnieuw dit blok eruit trekken om de Blokzonoïde uit elkaar te doen vallen.

zelda totk flux construct i glowing cube location two

Nu de Blokzonoide uit elkaar gevallen is, kan je deze weer naar hartelust aanvallen.

Vliegende rechthoek aanval

De Blokzonoide zal nu beginnen zweven en je volgen op het platform voor zijn aanval. Daarna zal hij een rij kubussen naar je toe schieten. Gelukkig is deze aanval vrij traag zodat je de kubussen normaal gezien zou moeten kunnen ontwijken.

Het speciale blok is nu aan de onderkant van de rechthoek.. De gemakkelijkste manier om deze te bereiken is door de Blokzonoide te laten schieten, en dan voorbij de rij te lopen om onder de Blokzonoide terecht te komen. Dan heb je vrij spel.

zelda totk flux construct i glowing cube location three

Opnieuw trek je met Ultrahand de kubus uit de Blokzonoide en kan je deze weer aanvallen.

Snellere vuist aanval

De Blokzonoïde 1.0 zal nu zijn aanvallen beginnen recycleren, maar dan wat sneller. De locatie van het speciale blok is nu ook anders. Als je weinig hartjes hebt, is dit het moment om ze aan te vullen met een gerecht.

De Blokzonoïde zal naar je toe gaan en zijn vuisten opnieuw op de grond slaan. Opnieuw zal hij hierna even stilstaan en kan je het speciale blok eruit trekken.

zelda totk flux construct i glowing cube location four

Als je je kans mist, zal de Blokzonoide de aanval opnieuw doen met één arm. Je hebt dan nog een kans om het blok te grijpen.

Ondertussen weet je wat gedaan: grijp het speciale blok met Ultrahand, en val het aan.

zelda totk flux construct i glowing cube fourth attack

Centrale kubus aanval

Deze laatste aanval doet hij mogelijk als hij nog maar weinig leven overleeft. De Blokzonoide zal opnieuw in een kubus veranderen, maar deze keer is het speciale blok niet te zien. Het zit verborgen in het midden van de kubus.

Probeer je afstand te bewaren van de kubus terwijl deze rondbeweegt en gebruik regelmatig Ultrahand om de blokjes te verwijderen tot je het speciale blok kunt zien.

zelda totk flux construct i glowing cube final location in cube

Nu zou het de laatste keer moeten zijn dat je het speciale blok moet wegtrekken. Val het aan en normaal gezien is de Blokzonoïde 1.0 verslagen. Je krijgt verschillende beloningen waaronder Zonai-energiebolle.

zelda totk flux construct i rewards

Proficiat, je hebt je eerste Blokzonoïde 1.0 verslagen in Zelda: Tears of the Kingdom!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties