Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Skyward Sword - de Vleugelceremonie winnen, Fi ontmoeten en de Godinnenzwaard locatie vinden uitgelegd

Alles loopt een beetje uit de hand.

De Vleugelceremonie in The Legend of Zelda: Skyward Sword is een belangrijke Skyloft traditie waar je, nu je de Rode Loftwing gevonden hebt, aan kan meedoen.

De Vleugelceremonie winnen wordt beloond met het Parachutedoek, maar misschien wel belangrijker: geeft je een speciale één-op-één-momentje met Zelda.

De rust duurt echter niet lang en al gauw zal je Fi ontmoeten die je naar de locatie van het godinnenzwaard brengt, zodat je je reis kan beginnen naar de oppervlakte.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailer

Als je meer wil leren, lees dan zeker onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Hoe de Vleugelceremonie winnen in Zelda: Skyward Sword

Om een ridder te worden, en indruk te wekken bij Zelda, moet je de Vleugelceremonie winnen in Zelda: Skyward Sword.

Een goede tactiek om de gouden vogel in te halen is door of links of rechts achter hem te vliegen. Zo kan je zijn bewegingen in de gaten houden en, door te versnellen, een hoek afsnijden als hij een bocht neemt. Zo geraak je vrij snel bij je doelwit.

Je kan ook proberen om hoog boven de vogel te vliegen, zodat je snelheid kan halen tijdens het omlaag vliegen. Hierbij riskeer je echter wel dat de vogel onder je terecht komt en je hem niet meer kan zien, of dat hij de andere kant op gaat.

Probeer ook een versnelling op te sparen voor wanneer je in de buurt bent bij de gouden vogel om je dat extra duwtje in de rug te geven dat je nodig hebt om het Vogelbeeldje te pakken te krijgen.

Wanneer je dicht genoeg bent bij de vogel, krijg je een melding om op A te drukken om de vogel te vangen. Deze verschijnt onderaan het scherm. Druk snel op A voordat de vogel je ontsnapt.

De eerste keer dat je het vogelbeeldje probeert te grijpen zal Ganderd je dwarsbomen waardoor de gouden vogel ontsnapt.

Hierna zit je weer op een lange afstand van de vogel, en deze keer zullen Ganderd en zijn idiote makkers eieren naar je gooien. Je kan ze gelukkig gemakkelijk ontwijken, maar als eentje raakt dan zal je Loftwing even vast komen te hangen.

Ganderd en zijn vrienden zullen je ook aanvallen als je te dicht in hun buurt komt, en ook dat zal je vertraging opleveren. Net zoals de eieren zijn ze gelukkig gemakkelijk te ontwijken.

Ga simpelweg verder met dezelfde tactiek als eerder en je zal geen moeite hebben met de gouden vogel te vangen en je prijs te claimen.

Geen zorgen als je de besturing tijdens het vliegen nog niet onder de knie hebt. Het is letterlijk onmogelijk om de Vleugelceremonie te verliezen. Neem dus gerust je tijd.

Hoe de Parachutedoek gebruiken in Zelda: Skyward Sword

Nu je de Vleugelceremonie gewonnen hebt in Skyward Sword, zal Zelda je haar met de hand gemaakte Parachutedoek geven en je van het standbeeld van de godin duwen.

In het midden van de cirkel vallen is misschien moeilijk in het begin aangezien Link zo gemakkelijk uit koers geblazen kan worden. De truuk is om kleine bewegingen te maken, en zodra je zijn schaduw op de juiste plek ziet, het Parachutedoek zo snel mogelijk te openen.

Geen zorgen als je de cirkel mist je eerste keer. Je keert automatisch terug naar de top van het standbeeld van de godin en Zelda zal je deze keer laten springen uit eigen wil. Dit maakt het effectief wat gemakkelijker aangezien je meer tijd hebt om jezelf juist te positioneren.

Fi ontmoeten en de Godinnenzwaard locatie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Na het filmpje is Zelda vermist en maakt Fi haar debuut in Skyward Sword. Laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu nog niet eerder een spook gevolgd in de nacht?

Je volgt Fi naar het standbeeld van de godin maar ontdekt dat iemand de toegang versperd heeft. Fi heeft gelukkig een oplossing en zal je de weg wijzen.

De nacht is echter gevaarlijk maar gelukkig ben je niet alleen en heb je je Oefenzwaard nog in de hand. Hiermee kan je gemakkelijk alle vijanden die je tegenkomt verslaan. Het wezen waar je echter het meest voor moet uitkijken is Mia. Ja inderdaad, het schattige diertje dat je eerder gered hebt.

's Nachts wordt Mia namelijk razend en zal ze je aanvallen wanneer ze je ziet. Als je ze een paar keer raakt, zal ze bang worden van je, maar je kan ze niet werkelijk verslaan. Wees dus altijd op je hoede als je Skyloft 's nachts verkent. Je weet nooit waar ze loert.

Mia zal waarschijnlijk de eerste vijand zijn die je tegenkomt tijdens je trip naar het standbeeld en eenmaal ze bang is van je, kan je het lagere pad nemen naar een kist met 20 Rupees of gewoon het pad verder nemen door de richel vast te nemen en de klif rond te schuiven.

Eenmaal daar moet je sprinten om de helling op te gaan, de Keese en Chuchu verlaan en vervolgens springen naar het eiland recht. Hier kan je springen naar de klimop en vervolgens omhoog klimmen om bij het standbeeld van de godin te arriveren.

Fi zal nu de geheime deur naar de kamer in het standbeeld van de godin openen waar je het Godinnenzwaard kan vinden. Kijk naar het filmpje en doe de hemelstraal wanneer de game je dat vraagt.

Je klaarmaken om Skyloft te verlaten in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Het is tijd om door het wolkendek te breken en te reizen naar het oppervlak in je zoektocht naar Zelda.

Je zal eerst moeten zorgen dat je de juiste items mee hebt, dus neem je tijd om een schild te vinden, de bazaar te bezoeken en je Buidel te vullen.

Als dit de eerste keer is dat je Skyward Sword speelt, raden we je van harte aan om onze gidsen te lezen over de Buidel en het Schild. Beide werken namelijk anders dan in vorige Zelda games, dus het is goed om te begrijpen hoe ze precies werken.

Je krijgt de Buidel van Federik en je kan een gratis schild krijgen van Meester Corneylius die op je wacht buiten de Ridderacademie. Bezoek ook de drankjeswinkel in de bazaar, want daar krijg je je eerste lege fles!

Verspil je tijd echter niet met het proberen te bereiken van Beedles Wolkenwinkel want dat blijft voorlopig nog buiten je bereik.

Nu alle voorbereidingen gedaan zijn is het tijd om naar die groene lichtstraal te gaan en te springen naar de Verzegelde Vallei!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties