Skip to main content

Zelda: Skyward Sword - Tempel der Bezinning kerker: Stalfos verslaan en de Kever krijgen uitgelegd

Baan je een weg door de Tempel der Bezinning.

Tempel der Bezinning is de eerste kerker in The Legend of Zelda: Skyward Sword, die je bereikt na je tocht door het Hart van het Woud.

In de vergeten tempel, neem je het op tegen de Stalfos minibaas en krijg je de Kever - een handig voorwerp om gebieden die buiten bereik zijn te verkennen.

Na het verslaan van vijanden, het vinden van een kleine sleutel en de dungeon map, neem je het voor het eerst op tegen Ghirahim.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailerBekijk op YouTube

Als je meer wil weten, ga dan naar onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Starten met de Tempel der Bezinning in Zelda: Skyward Sword

Zodra je de Tempel der Bezinning binnengaat, moet je de trap naar beneden volgen, terwijl je Keese doodt en door spinnenwebben hakt, totdat je bij een gesloten deur komt.

Omdat je deze deur niet in kunt, moet je de bomen voor de nabijgelegen lianen omhakken en de Deku Baba boven op de richel raken met je Katapult. Dit verdooft de Deku Baba, waardoor je genoeg tijd hebt om de lianen te beklimmen en het monster te doden. Als je de plant niet verdooft, slaat hij je weer naar de grond.

Zodra de Deku Baba dood is, moet je met je zwaard de rode edelsteen slaan om de deur onder je te openen.

Je zult veel van deze edelstenen raken in de Tempel der Bezinning.

Ga deze nieuwe kamer in en klim op het platform, zodat je tegenover het oog staat. De makkelijkste manier om deze puzzel op te lossen is door op het oog te richten en dan je zwaard te gebruiken, tot het verward raakt en op de grond valt.

Gebruik je zwaard om het oog te verwarren en de deur te openen.

De deur onder het oog gaat open en als je er doorheen gaat kom je in een kamer met drie nieuwe deuren.

Tempel der Bezinning dungeon map locatie uitgelegd

De volgende opdracht in Skyward Sword is het vinden van de dungeon map voor de Tempel der Bezinning. Eerst moet je echter de Deku Babas die aan het plafond hangen, de stekelballen en de groene Bokoblin doden.

Als je een korte weg terug naar de kerkers ingang wilt maken, kijk dan naar de muur boven de tunnel waarlangs de ruimte bent binnengekomen. Deze muur is begroeid met wijnranken en bovenaan zijn een aantal houten planken die, als je ze breekt, terug leiden naar de ingang. Zorg er wel voor dat je eerst de spinnen doodt.

Breek het hout om een korte weg terug naar de ingang te maken.

Als je klaar bent, raak je de edelsteen boven de rechterdeur met je Katapult en ga je de kamer eronder in.

Raak de edelsteen boven de deur.

Vervolgens moet je afdalen naar het lagere niveau waar je, langs de linkermuur, een kleine tunnel vindt om doorheen te kruipen. Dit leidt naar een verborgen kamer met nog een edelsteen die je wilt raken.

Er komt nu water in zowel deze kamer als de vorige, dus ga terug naar de vorige kamer.

Eenmaal in de hoofdkamer spring je in het water en zwem je tot je onder de loopbrug naar de linkerkamer bent. Daar vind je nog een edelsteen dat je weer moet raken, zodat je naar de linker zijkamer kunt.

Ga hier naar beneden om de edelsteen te vinden.

Dood de groene Bokoblin zodra je de kamer betreedt en ga naar de boomstronk rechts van de Skulltula. Als je hier staat zie je twee lianen die je met je Katapult kunt omverwerpen.

Spring naar de eerste liaan en klim er een beetje op, zodat je Link veilig op de richel aan de rechterkant kunt slingeren. Daar vind je een edelsteen dat je moet raken waardoor er ook water in deze kamer komt.

Klim naar deze hoogte om de richel te bereiken.

Ga terug naar de boomstronk en gebruik de lianen om naar de andere kant van de kamer te komen. Daar vind je een Quadro Baba en, als je wilt, kun je de twee Skulltula gemakkelijk doden door de paarse zwakke plek aan te vallen om de kamer makkelijker te navigeren.

Als je er klaar voor bent, ga je de trap op en door de deur om een kist te vinden, die de dungeon map bevat.

Tempel der Bezinning kleine sleutel locatie uitgelegd

Je volgende opdracht in Skyward Sword is het vinden van een kleine sleutel, zodat je verder de Tempel der Bezinning in kunt gaan. Allereerst, spring je in het water onder je en ga je naar de rechterkant van de hoofdkamer.

Daar vind je een boomstam die in het water drijft op zo'n hoogte dat je bij de lianen erboven kunt komen, die je naar een nieuwe deur brengen. Zorg alleen wel dat je eerst de spin aanpakt.

Gebruik deze boomstam.

Je bent nu terug in de rechterkamer, maar aan het einde dat voorheen ontoegankelijk voor je was.

Je eerste taak hier is het doden van de Skulltula, die je bewegingen zal kopiëren om zijn zwakke plek te beschermen. Sla hem op zijn rug met een ronddraaiende aanval, zodat je hem kunt doden.

Zodra de Skulltula dood is, moet je Link op de plek zetten waar beide ogen open zijn, en dan met de zwaard zwaaien totdat beide ogen op de grond vallen. Dit geeft je toegang tot de kist met de kleine sleutel.

Ga weer naar de vorige kamer en open de gesloten deur om je in een grote kamer met een vervallen koepel te bevinden. Je hebt de mogelijkheid om de Keese, groene Bokoblin en Skulltras te doden om het later makkelijker te maken om te navigeren.

Om de koepel te openen, moet je de edelsteen boven de deur raken met je Katapult. Als je geen munitie meer hebt, hak dan de struiken om die in de kamer staan. Het is ook een goed idee om een geneesdrankje te drinken voordat je de koepel binnengaat, want het is tijd voor de Stalfos minibaas!

Stalfos minibaas verslaan in Zelda: Skyward Sword

In de koepel neem je het op tegen de allereerste minbaas van Skyward Sword - de Stalfos van de Tempel der Bezinning.

Om de Stalfos te verslaan, moet je je zwaardbewegingen richten op de openingen die hij open laat als hij zijn dubbele messen gebruikt.

Als, bijvoorbeeld, de Stalfos zijn wapens verticaal houdt, moet je met een verticale zwaardslag aanvallen. Hij kan zijn wapens loodrecht houden en als hij dat doet, is het tijd om met een diagonale zwaai aan te vallen.

Het is een goed idee om tijdens het gevecht op de Stalfos te richten, omdat je dan snel een backflip kunt maken om jezelf in veiligheid te brengen als hij van plan is om aan te vallen.

Je verliest twee harten als Stalfos je raakt, dus probeer afstand te houden.

Wees voorbereid op een aanval als de Stalfos achteruit gaat.

De Kever gebruiken in Tempel der Bezinning in Zelda: Skyward Sword

Na het verslaan van de Stalfos, komt er een kist tevoorschijn met daarin de Kever.

De Kever is een nuttig voorwerp in Skyward Sword en werkt op een vergelijkbare manier als de Hyoi Pears in Wind Waker; je verkent er hoge gebieden mee voor verborgen loot en je snijdt er Skulltula-webben mee door.

Voor de eerste opzet van de Kever, moet je hem door het gat in de koepel sturen en naar de edelsteen gaan die je gebruikte om het gebied oorspronkelijk te betreden.

Het is een goed idee om wat tijd te besteden aan het wennen aan de besturing van de Kever, want dit deel van de kerker zit vol met kleine nisjes die je alleen met de Kever kunt bereiken. Er zijn Rupees te vinden, en als je de Kever gebruikt om de edelsteen bovenin de koepel te raken, vind je zelfs een Hartstukje.

Deze edelsteen raken geeft je een Hartstukje.

Als je klaar bent om verder te gaan, stuur je de Kever door een van de gaten boven de linker deur om de edelsteen te raken dat erin verborgen zit. Terwijl je dit doet ontdek je ook dat de Kever kan worden gebruikt om de stekels van Deku Baba's af te knippen.

Stuur de Kever door een van deze gaten.

Ga door de pas geopende deur en door de gang daarbinnen tot je bij een andere deur komt. Eenmaal binnen, dood de Skulltula en gebruik dan de Kever om het web te breken dat de krat aan het plafond vasthoudt.

Maak het web kapot.

Beklim vervolgens de lianen en duw het krat een niveau lager. Plaats nu het krat vlak voor de poort en ga er bovenop staan. Zorg dat je alle drie de ogen open hebt.

Met alle drie ogen op je gericht, zwaai je met Links zwaard om ze te vernietigen, zodat je de kleine sleutel kunt pakken.

Ga nu terug naar de vorige kamer, maar helaas, je kunt de uitgang niet bereiken. In plaats daarvan stuur je de Kever terug de lucht in, zodat hij de edelsteen achteraan de kamer kan raken om dit gebied onder water te zetten.

Klim op het hoogste niveau van de kamer en vernietig een deel van het Skulltula web voordat je hem doodt. Je hoeft nu alleen nog door de kruipruimte aan het einde van de kamer te gaan om weer bij de ingang te komen.

Tempel der Bezinning baas sleutel locatie

Om de baas sleutel voor de Tempel der Bezinning in Skyward Sword te vinden, moet je eerst naar de rechterkant van de koepelkamer gaan en de Kever gebruiken om de Deku Baba's te doden die aan het plafond hangen. Dat stelt je in staat om veilig over het koord te lopen en de deur te openen.

Doe je best om niet in de afgrond te vallen, want daar wachten twee Quadro Baba's op je.

In deze nieuwe kamer staat een Staldra op je te wachten. Om dit hydra-achtige beest te verslaan, moet je al zijn koppen tegelijk afhakken. Dat doe je door de zwaai van Links zwaard af te stemmen op de stand van de hoofden; als de hoofden bijvoorbeeld horizontaal zijn gepositioneerd, dan moet je je zwaard horizontaal zwaaien.

Zodra de Staldra dood is, kun je naar de volgende ruimte gaan.

In deze laatste ruimte moet je eerst een groene Bokoblin doden en dan de Kever gebruiken om het web van een Skulltula kapot te maken, voordat je over de kloof kunt springen.

Je bent nu dichtbij de kist met de baas sleutel en de laatste deur van de Tempel der Bezinning. Voordat je verder gaat is het echter een goed idee om de Kever of de Katapult te gebruiken om de edelsteen boven de poort te raken, zodat je gemakkelijk toegang krijgt tot de rest van de kerker.

Met dat uit de weg, ga je het koord over, terwijl je de groene Bokoblins de diepte in jaagt.

Aan de andere kant van de afgrond kun je linksaf slaan om een kist met 20 Rupees te vinden en dan de lianen beklimmen die je in het kleine rechter torentje vindt.

Bovenaan deze toren snij je het touw los en slinger je ermee naar de grote bomen. Loop over deze takken tot je twee sets lianen vindt die je kunt ontwarren met behulp van de Kever.

Gebruik het touw en de lianen om over de top van dit gebied te komen.

Gebruik nu de lianen om over de kloven te slingeren, zodat je de kist met de baas sleutel kunt bereiken.

Je kunt dit gebied verlaten door op de lianen te klimmen, de kloof over te steken en langs de poort naar beneden te springen. Van daaruit ga je terug over het koord naar de laatste deur van de Tempel der Bezinning.

Voordat je echter het gevecht met de eindbaas aangaat, raden we je aan om sowieso de game op te slaan, ervoor te zorgen dat Link alle hartjes heeft en, als je er een nodig hebt, terug te gaan naar Skyloft voor een of twee drankjes. Als je je eenmaal goed hebt voorbereid en de sleutel op de juiste manier in het slot hebt geplaatst, is het tijd om het voor de eerste keer op te nemen tegen Ghirahim.

Na Ghirahim verslagen te hebben, keer je terug naar Skyloft om de weg te openen naar Eldin Vulkaan en de Tempel der Aarde.

Read this next