Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Skyward Sword - Scaldera verslaan: baas strategie uitgelegd

Zo verslaan je de tweede baas in de game.

Scaldera is de baas die je bevecht in de Tempel der Aarde in The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Om deze baas te verslaan moet je je Bommenzak goed gebruiken, die je vindt in de Tempel der Aarde kerker. Ook je energie moet je goed in het oog houden!

Gelukkig is dit een lachertje na je Ghirahim baasgevecht!

Onze Scaldera verslaan - baas strategie helpt je om deze vurige bal te verslaan en de Lanayru-woestijn te bereiken, alsook Lanayru's mijnbouwcentrum.

Cover image for YouTube videoThe Legend of Zelda: Skyward Sword HD soars onto Nintendo Switch July 16th!
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailer

Zie zeker ook onze algemene Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Scaldera verslaan: Tempel der Aarde baas strategie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Voordat je tegen Scaldera, de Tempel der Aarde baas in Skyward Sword, zorg je er best voor dat je Bommenzak volledig vol is. Je kan dit gemakkelijk doen in het kleine, ronde gebied in het begin van de kamer van de baas.

Als je tijdens het gevecht tegen de baas geen bommen meer hebt, kan je helemaal naar boven lopen. Daar zijn wat Bombloemen die je kan gebruiken, en zelfs wat hartjes.

Het baasgevecht tegen Scaldera is gesplitst in twee fases. Je kan deze gemakkelijk overleven door de volgende strategie te gebruiken:

Fase één

In de eerste fase van je gevecht tegen Scaldera zal deze je achtervolgen op de lange helling tot ie beslist een aanval uit te voeren of een van de Bombloemen raakt. Wanneer hij een van deze Bombloemen raakt, zal Scaldera terug naar beneden rollen.

Wanneer dit gebeurt, zal Scaldera zich herpakken en onmiddellijk daarna een aanval doen. Je zal zien dat deze eraan komt want Scaldera zal zijn mond openen en beginnen inademen.

Dit is het signaal om een bom in Scaldera's mond te gooien. Hiermee vernietig je wat van de rotsen die zijn oog beschermen.

Gooi een bom in Scaldera's oog.

Na het ontploffen van de bom heb je nog een paar seconden om Scaldera's oog aan te vallen. Weet wel dat het kan dat Scaldera's oog zal blijven bewegen in zijn lichaam en terechtkomt op een plek die nog beschermd wordt door rotsen.

Als je je kans mist om een bom te gooien, dan zal Scaldera meerdere vuurballen op je af sturen. Gelukkig kan je deze gemakkelijk ontwijken door heen en weer te lopen.

Aangezien er geen energievruchten in dit gebied zijn, moet je voorzichtig zijn met Link's stamina in dit gevecht tegen Scaldera. Je zal maar een beetje willen sprinten om Scaldera te ontwijken terwijl hij naar je toe loopt, maar zorg dat je nog genoeg over hebt zodat je hem gemakkelijk kan bereiken wanneer hij weer naar beneden rolt.

De gemakkelijkste manier om dit te doen is door af en toe de sprintknop los te laten zodat Link's energiemeter terug opvult.

Fase twee

Tijdens deze tweede fase groeit Scaldera plots lange benen. Daardoor kan het boven je wandelen en naar je toe rollen.

Als dit gebeurt moet je goed letten op de richting waarin Scaldera rolt, zodat je deze aanval kunt ontwijken.

Let op waar Scaldera naartoe rolt!

Behalve deze nieuwe beweging blijft het ritme van het gevecht hetzelfde. Wacht tot Scaldera in ademt, gooi dan een bomb in zijn mond, en val aan.

Vergeet niet dat als je in brand staat, je de vlammen kunt doven door een draaiaanval of rollende aanval te doen!

Woohoo!

Zodra Scaldera is verslagen verzamel je het hartje en ga je de laatste kamer in om de Tempel der Aarde kerker te voltooien. Nu is het tijd om de Lanayru-woestijn en Lanayru's mijnbouwcentrum te verkennen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties