Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Skyward Sword: Link's Rode Loftwing vinden en locatie uitgelegd

Het avontuur begint.

The Legend of Zelda: Skyward Sword begint met Link, zoals de traditie het eist, die aan het slapen is. Hij heeft een nachtmerrie, maar gelukkig bevindt hij zich terug in het vrolijke Skyloft wanneer hij wakker wordt.

Maar zelfs op deze zonnige dag lopen er dingen mis. Link's Loftwing is namelijk vermist en als hij wil meedoen in de Vleugelceremonie, dan moet hij de Rode Loftwing locatie vinden.

Gelukkig heb je Zelda, en onze Skyward Sword walkthrough met gids en tips om je te helpen deze locatie te vinden.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailerBekijk op YouTube

Waar Zelda vinden in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Je eerste taak in Skyward Sword is Zelda ontmoeten, dus verlaat je slaapkamer en ga de grote gang van de Ridderacademie in.

Eenmaal daar ga je naar links en je ziet de deur om de academie te verlaten. Onderweg kan je Federik nog even helpen met het sleuren van een vat naar de keuken in ruil voor 20 Rupees.

Bij het verlaten van de academie zal een gesprek starten met Meester Rafaël die je een korte uitleg geeft over stamina en klimmen in Skyward Sword. Wanneer je hem bereikt op het dak, zal hij je vragen om Mia te gaan halen, het huisdier van rector Gaepora.

Om Mia te bereiken moet je even snel sprinten tegen de muur naast de deuren zodat Link de richel vastneemt. Volg vervolgens de richel zodat je aan de zijkant van het gebouw terechtkomt en je wat plaats voor je voeten hebt. Laat je vallen, spring automatisch over het gat en klim omhoog langs de klimop.

Op het dak van de academie moet je het krat tegen de muur duwen zodat je erop kan klimmen. Ga vervolgens het hoogste punt van het dak op en grijp Mia. Nu moet je je enkel nog laten vallen door één van de twee gaten naast de bellen en Mia aan Rafaël geven.

Nu dit achter de rug is kan je het pad verder volgen en de houten trappen opgaan zodat je Zelda kan ontmoeten voor het standbeeld van de godin.

Link's Rode Loftwing vinden in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Nadat Zelda je bijna vermoord is het tijd om Link's Rode Loftwing te gaan zoeken in Skyward Sword.

Om dit te doen moet je door de, nu geopende, poort van de academie en het pad volgen tot je het grote plein bereikt waar je Ganderd en zijn maatjes ontmoet.

Je kan echter ook even praten met Meester Rafaël en andere leden van de academie om te kijken of ze iets weten over je vermiste Loftwing. Federik doet in elk geval verdacht...

Tijdens je wandeling naar het grote plein wordt je ook gestopt door Mewus, die je zal leren rollen in Skyward Sword.

Waterfall Cave en Rode Loftwing locatie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Nu is het wel duidelijk dat Ganderd achter de verdwijning van Link's Loftwing zit, maar we weten nog steeds niet de exact locatie van waar de Rode Loftwing in Skyward Sword is.

Voordat we verder gaan is het echter goed om eerst terug te keren naar de Ridderacademie. Ga het gebouw echter niet in maar neem het pad rechts van je langs het gebouw om Pimmus te vinden die met Federik praat.

Na met beide gepraat te hebben ga je de Trainingsruimte in en praat je met Aerend. Hij vertelt je om het Oefenzwaard te halen in de opbergruimte. Voordat hij je zomaar met het zwaard laat vertrekken moet je echter even de basis onder de knie krijgen van het zwaardvechten in Skyward Sword.

Met het zwaard in de hand, ga je naar Skyloft's meer en spring je over de rotsen om de andere kant te bereiken. Laat je niet in het water vallen want je zou wel eens kunnen meegesleurd worden door het water en van Skyloft af kunnen drijven.

Aan de andere kant van het meer ga je naar rechts tot je voor een reeks houten palen komt te staan die de ingang van de Watervalgrot versperren. Gelukkig kan je deze palen gemakkelijk kapot maken met wat zwaardslagen.

De Watervalgrot is gemakkelijk te navigeren. Volg gewoon het pad tot je de uitgang bereikt.Onderweg kom je een boel vleermuisen en Groene Chuchu tegen die je gemakkelijk kan doden met je zwaard. Uit deze kleine overwinningen haal je tevens je eerste materialen, waarmee je later je vele items zal kunnen upgraden in Skyward Sword. De Keese laat een Monster Claw vallen en de Chuchu's geven je mogelijk een Jelly Blob

Er zijn ook 60 Rupees te vinden tijdens het verkennen van de Watervalgrot!

De eerste 20 Rupees zitten in een kost op een klein verhoogje bij de helling waar je omhoog moet sprinten. Je kan deze kist bereiken door de klimop te beklimmen aan de linkerkant.

Voor de extra Rupees moet je even omhoog klimmen aan de rechterkant van de uitgang van de grot. Daar groeit wat gras voor een kleine ingang waar je door kan kruipen. Aan de andere kant vind je twee keer 20 Rupees. Als je moeite hebt met de ingang te vinden moet je het gras even kortwieken met je zwaard.

Na het verlaten van de grot ben je herenigd met Zelda die wat afgeleid lijkt. Samen met haar ga je verder en al gauw ontdek je de Rode Loftwing die opgesloten zit achter planken.

Om de Rode Loftwing te bevrijden moet je gewoon de touwen raken die de planken vasthouden. Twee keer raken per touw is voldoende!

Vervolgens leert Zelda je de basistechnieken van het vliegen op je Loftwing. Nu is het tijd voor de Vleugelceremonie!.

Read this next