Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Skyward Sword plot details

Verhaal vertelt origine rest van serie.

Nintendo heeft nieuwe details vrijgegeven over de personages en evenementen die je zal tegenkomen in de eerste uren van The Legend of Zelda: Skyward Sword, het langverwachte nieuwe deel in de franchise en de laatste grote klepper voor de Wii.

Skyward Sword, dat door Nintendo overigens beschreven wordt als één van de grootste projecten waar het bedrijf ooit aan gewerkt heeft, zal een prequel zijn voor alle andere Zelda-games en de origine van een aantal vaste elementen uitleggen.

Het ontstaan van het legendarische Master Sword bijvoorbeeld, het zwaard dat elke reïncarnatie van Link halverwege zijn avontuur vindt en gebruikt om het Kwaad te verslaan. In het begin van de game vindt Link het Goddess Sword en in de loop van het verhaal verbetert hij dit tot het Master Sword. In het Goddess Sword woont een geest, genaamd Fi, het blauwe personage dat te zien was op het eerste stukje artwork dat vrijgegeven werd van Skyward Sword op de E3 van 2009.

Verder is er in Skyward Sword nog geen sprake van een 'prinses' Zelda. Link en Zelda zijn gewoon goede vrienden die altijd een 'speciale band' gehad hebben. In de loop van het verhaal wordt die 'band' nog 'specialer'. Wat daarmee bedoeld wordt, daar hebben we het raden naar! Vader van Zelda is dus ook geen koning maar het schoolhoofd van Skyloft, de door de lucht zwevende thuisstad van Link. Zelda's vader heet trouwens Gaepora, toevallig ook de naam van een legendarische Sage en de naam van de uil die Link door Hyrule gidst in Ocarina of Time.

Een nieuw personage is Groose, de rivaal van Link, zowel in de vliegkunst als het veroveren van Zelda's hart. Hij zal een grote rol spelen in het begin van de game maar wat exact is niet bekend.

The Legend of Zelda: Skyward Sword verschijnt 18 november.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties