Skip to main content

Zelda: Skyward Sword - Hart van het Woud: De eerste kerker openen uitgelegd

De eerste kerker is nabij!

Na het vinden van de Kikwis, is het tijd om naar het Hart van het Woud te gaan in The Legend of Zelda: Skyward Sword.

In het Hart van het Woud, vind je de Tempel der Bezinning, maar voordat je erin mag, moet je eerst uitvinden hoe je de eerste kerker opent.

Onderweg ontdek je ook het allereerste Godinnenblok, die je helpt je Buidel te verbeteren als je weer naar boven gaat.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailerBekijk op YouTube

Als je meer wil weten, ga dan naar onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Het Hart van het Woud verkennen in Zelda: Skyward Sword

Zodra je het Hart van het Woud betreedt, vecht je al snel tegen een aantal Bokoblins. Pas op, want ze zijn niet de enige vijanden die je in dit gebied bevecht.

Aan je linkerkant is een boom waar boze Deku Hornets leven. Als je te dichtbij komt, besluiten ze om je aan te vallen. Gelukkig heb je de mogelijkheid om ze uit de weg te ruimen met het Net uit Beedles Wolkenwinkel.

Zodra de Bokoblins dood zijn, volg je het pad totdat je een koord tegenkomt met een Deku Hornet nest erboven.

Als je genoeg afstand houdt, ongeveer een eindje voorbij de twee gele vruchten, dan heb je de mogelijkheid om het nest neer te halen zonder dat je daar problemen mee krijgt.

Met het nest uit de weg, kun je het koord oversteken en een snelle omweg naar links maken om een kortere weg te creëren. Ga terug naar het hoofdpad en dood zowel de Bokoblin als de Octorok, zodat je veilig de richel kunt gebruiken om het volgende deel van het Hart van het Woud te bereiken.

Steek het volgende koord over en haal de Bokoblin en de stekelbollen omver.

Daarna heb je de mogelijkheid om de nabijgelegen liaan te gebruiken om terug de kloof over te steken en het hogere niveau van het vorige platform te bereiken. Daar vind je zowel een Quadro Baba als een kist met 20 Rupees.

Godinnenblokken in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Onze Goron vriend is ook naar het Hart van het Woud gekomen en heeft het eerste Godinnenblok in Skyward Sword gevonden.

Op de begane grond verschijnen overal Godinnenblokken. Als je er eentje raakt met een Skyward Strike, ontgrendel je in de lucht een godinnenkist.

Gelukkig verschijnen de kisten op je kaart zodra je boven terugkeert, zodat je ze makkelijk kunt vinden. Hoewel je sommige kisten alleen kunt bereiken met voorwerpen die je in latere kerkers vindt.

Dit Godinnenblok activeert een kist met een nieuwe slot voor je Buidel, dus het is het zeker waard om het blok eens te raken!

De Tempel der Bezinning openen in Zelda: Skyward Sword

Nu het Godinnenblok weer boven is, is het tijd om de Tempel der Bezinning te bereiken in Skyward Sword.

Eerst moet je een nabijgelegen boomstam weer naar beneden duwen om een korte weg te creëren, voordat je lang de richels naar beneden gaat om de tempel te bereiken.

De deur van de Tempel der Bezinning is echter dicht. Gelukkig is dat snel op te lossen door het rode kristal boven de deur met je Katapult te raken.

Voordat je de tempel betreedt, is het een goed idee om het nabijgelegen Godinnenblok te raken en naar Skyloft terug te gaan. Daar krijg je de mogelijkheid om drankjes te halen en als je genoeg materiaal hebt verzameld, je schild te upgraden. Bezoek ook eens Beedles Wolkenwinke!

Zodra je er klaar voor bent, is het tijd om de Tempel der Bezinning te betreden en de eerste kerker van Skyward Sword te trotseren.

Read this next