Skip to main content

Zelda: Skyward Sword - Ghirahim verslaan, baas strategie uitgelegd

Zo versla je deze vreemde vent telkens je hem tegenkomt.

Ghirahim de Demon Lord is een van de twee terugkerende bazen, naast De Banneling, die je in The Legend of Zelda: Skyward Sword tegenkomt.

Net zoals Link probeert Ghirahim ook om Zelda te vinden, maar zijn intenties zijn minder goedaardig.

Ghirahim vormt het baasgevecht in de Tempel der Bezinning, het Vuurheiligdom en de voorlaatste baas in de Verzegelde Vallei. Hieronder vind je een gids om Ghirahim te verslaan voor alle gevechten tegen deze kwaadaardige vijand.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailerBekijk op YouTube

Zie zeker ook onze algemene Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Tempel der Bezinning Ghirahim verslaan - baas strategie in Zelda: Skyward Sword

Je eerste gevecht met Ghirahim in Skyward Sword vindt plaats in de Tempel der Bezinning, waardoor hij het eerste baasgevecht in de game vormt.

Nooit vergeten.

Dit gevecht vindt plaats in twee secties, gescheiden door een filmpje:

Eerste fase

Tijdens de eerste fase van het gevecht probeert Ghirahim de bewegingen van je zwaard te volgen met zijn linkerhand. Zijn hand gloeit echter rood wanneer hij dit doet, zodat je zijn bewegingen makkelijker kunt volgen.

Om hem aan te vallen, laat je hem dichtbij komen en hou je je zwaard in één positie. Zodra hij dicht genoeg is, verander je de aanvalsstijl van je zwaard (bijvoorbeeld van diagonaal naar horizontaal) en dan val je aan.

Zorg dat je zeker de aanvalsstijl wijzigt, of anders grijpt Ghirahim je bij je zwaard.

Blijf aanvallen tot hij zijn zwaard trekt.

Tweede fase

Ghirahim heeft drie tactieken tijdens deze fase

De eerste en meest dodelijk is een aanval waarbij hij eerst naar je toe sprint en dan een krachtige zwiep met zijn zwaard activeert. Dit kost je een hart als je geraakt wordt. Bij deze aanval sprint je best weg, of eventueel gebruik je backflippen of zijwaarts springen.

Als je deze ontwijkt, ren dan snel naar Ghirahim toe en raak hem enkele keren.

Ghirahim neemt deze positie aan vlak voor de dodelijke aanval.

Ghirahim verdwijnt en verschijnt soms ook achter je tijdens het gevecht. Wanneer dit gebeurt, houdt hij zijn zwaard in een bepaalde positie, zoals rechts. Vermijd deze richting. Als je dat doet, dan is hij even kwetsbaar.

Raak je zijn zwaard, dan valt hij je aan en verlies je een hart.

Tot slot gooit Ghirahim enkele pijltjes ongeveer halverwege deze fase. Ze hebben een specifieke richting: ofwel horizontaal ofwel diagonaal. Je hebt een paar seconden om je zwaard in de juiste positie te brengen.

Sla de pijltjes nu uit de lucht. Anders verlies je een half hart.

Sla de pijltjes uit de lucht met je zwaard..

Na het einde van het gevecht te bereiken, krijg je een hartje en kom je bij het laatste stuk van de Tempel der Bezinning. Hier vind je een fles met een fee erin. Gebruik een Hemelstraal om het stuk te voltooien.

Nu keer je terug naar Skyloft zodat je naar de Tempel der Aarde kunt!

Vuurheiligdom Ghirahim verslaan - baas strategie in Zelda: Skyward Sword

Je tweede gevecht tegen Ghirahim vindt plaats aan het einde van het Vuurheiligdom.

Ook dit gevecht bestaat uit twee fases.

Eerste fase

Tijdens de eerste fase probeert Ghirahim opnieuw je zwaard vast te nemen. Zijn hand gloeit nog steeds rood zodat het makkelijk is om je zwaard van richting te veranderen, zodat je hem kunt aanvallen.

Hij vuurt ook enkele pijltjes af die je uit de lucht moet slaan. In het begin vuurt hij er twee af, maar naarmate het gevecht vordert wordt dit een maximum van vier.

Tweede fase

Ghirahim valt aan met zwaard en pijltjes.

Ghirahim beschermt zichzelf soms met zijn zwaarden vanuit een bepaalde positie. Val hem simpelweg aan vanuit de tegenovergestelde positie.

Raak je een van zijn zwaarden, dan valt Ghirahim je aan met een hevige aanval. Hij kan deze ook gebruiken wanneer je dichtbij bent, dus hou zijn bewegingen in de gaten.

Je moet echter goed oppassen voor de aanval waarbij hij springt. Eerst teleporteert hij, en vervolgens stort hij zich op je.

Dit valt echter makkelijk te ontwijken - je moet gewoon weglopen. Hij zit ook even vast in de vloer met zijn zwaarden, dus begin maar lekker aan te vallen.

Perfect moment om aan te vallen.

Soms teleporteert hij ook achter je, dus het is een goed idee om zoveel mogelijk rond te bewegen wanneer hij verdwijnt.

Zijn pijltjes proberen je soms te omsingelen. Gebruik dan een draaiaanval. Maakt hij een boog van projectielen, gebruik dan een springende aanval.

Hij stuurt de pijltjes soms ook naar je toe in bundels, zoals hij deed in de Tempel der Bezinning. Opnieuw moet je ze uit de lucht slaan.

Wanneer het gevecht voorbij is, kun je de Heart Container verzamelen en de laatste heilige vlam, voor je naar je tweede gevecht tegen De Banneling.

Verzegelde Vallei Ghirahim verslaan - baas strategie in Zelda: Skyward Sword

Je komt in Skyward Sword voor de derde en laatste keer tegenover Ghirahim te staan wanneer je de Triforce in Hemelburcht gevonden hebt.

Mooie dansmoves, Ghirahim.

Net voor dit gevecht is het een goed idee om wat geneesdrankje te verdienen, maar ook het Hyliaans schild en Hartstukjes zijn aan te raden. Mocht je het schild nog niet hebben, zorg dan ervoor dat je minstens één Weerstandsdrankje en het liefste ook een Godinnenschild hebt.

Dit gevecht is in vier fases verdeeld:

Eerste fase

In de eerste fase van het baasgevecht ga je nog niet met Ghirahim zelf het gevecht aan. Je gaat namelijk eerst met hordes Bokoblin de strijd aan; vijf Moblins en twee Stalfos.

Vermijd zover mogelijk in deze fase al drankjes te gebruiken. Verzamel liever de hartjes die vijanden droppen - mits je natuurlijk geen Heldenstand speelt.

Je reis naar de bodem van de pit begint dus met hordes Bokoblins vechten. Je kunt ze door te sprinten en Energievrucht te pakken ook deels ontlopen. Doe dit totdat je een wegversperring tegenkomt.

Hier moet je hoe dan ook het gevecht met een vijftal Bokoblins aan. Het kan zijn dat eerder vermeden vijanden je alsnog inhalen. Als dat zo is, kun je ze het beste gelijk verslaan.

Na de wegversperring kom je Bokoblins tegen die je met bommen te lijf gaan. Deze kun je het beste vermijden, om zo geen schade van eventuele bomexplosies te krijgen.

De volgende wegversperring kan alleen vernietigd worden wanneer je drie Boblins verslaat. Indien er Bokoblins in de buurt zijn, is het een goed hun eerst te verslaan en daarna de Moblins.

Wanneer je hier voorbij bent, worden de hordes Bokoblins vergezeld door Bokoblin Archers. Deze boogschutters respawnen niet, maar gezien hun bereik is het een goede idee ze uit te schakelen.

Bij de volgende wegversperring zie je alleen een blauwe Bokoblin, maar die is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Deze vijand kan zichzelf namelijk terugtrekken en daarmee buiten je bereik zijn. Nog vervelender is dat hij daarna met zijn zwaard op je afstormt. De beste manier dit monster te verslaan, is nadat hij deze aanval uitgevoerd heeft.

Op weg naar de volgende blokkade kom je twee Bokoblins tegen die de mogelijkheid hebben met een hoorn hun strijdmakkers op te roepen. Je kunt ze vermijden of vechten. Om echter verder te gaan, moet je de hoorn oppakken anders blijven er Bokoblins komen.

De Bokoblins met de hoorn rennen van je weg.

Na de vierde wegversperring moet je twee Stalfoses verslaan op dezelfde manier als in Tempel der Bezinning.

In dit laatste gedeelte loop je nog meer Bokoblins tegen het lijf, alsmede een blauwe Bokoblin en twee Moblins.

Wanneer je eindelijk bij Ghirahim aankomt, roept hij twintig Bokoblin op die je eerst moet verslaan.

Tweede fase

Tijdens deze fase van het baasgevecht moet je Ghirahim over de rand zien te krijgen, zodat je naar beneden kan springen en een Genadeslag op hem kan uitvoeren.

Duw Ghirahim over de rand en voer een Genadeslag op hem uit.

Ghirahim geeft tijdens deze fase van het gevecht de voorkeur voor verdedigen in plaats van aanvallen. Dat houdt echter niet in dat je je eigen verdediging moet verkwanselen.

Zo nu en dan deelt hij krachtige trappen uit die niet alleen schade toebrengen, maar je ook de afgrond in te krijgen. Gelukkig kom je altijd terug waar je eerst stond.

Wanneer het gevecht zich voortzet, kleuren Ghirahims handen paars. Verander je positie om tussen de gekleurde stukken te slaan.

Als je een van zijn handen raakt, springt hij over je heen en zijn de posities omgedraaid. Wanneer dit gebeurt, moet je hem door middel van zwaardaanvallen richting de rand van de afgrond drijven.

Voordat je naar de volgende fase gaat, moet je dit drie keer herhalen.

Derde fase

In de derde fase is er maar één manier om Ghirahim schade toe te brengen: door het kristal op zijn borst te raken.

Om dit te doen moet je een schildstoot uitvoeren om zo zijn aanvallen te blokkeren en hem uit balans te brengen, of een van de cirkels van de rode energie raken met het Meesterzwaard.

Ghirahim reflecteert deze cirkel eerst terug. Blijf het terug naar hem kaatsen met je zwaard, tot het hem raakt. Als dit gebeurt, sprint je vooruit en val je hem aan.

Tijdens deze fase valt Ghirahim je aan met een rapier, met aanvallen die gelijkaardig zijn aan eerdere. Hij schiet misschien ook enkele pijltjes op je af. Heb je het Hyliaans schild, dan kun je ze makkelijk blocken.

Vierde fase

In de vierde en laatste fase valt hij je aan met een groot zwaard. Als het in zijn handig zit, kun je hem niet aanvallen. Zijn aanvalspatroon met dit zwaard is echter gelijkaardig aan voorheen, wat erg handig is.

In deze fase moet je zijn aanvallen blocken via een schildstoot

Hierdoor begint Ghirahim zijn zwaard ofwel horizontaal ofwel verticaal voor hem te houden. Raak het zwaard in dezelfde richting als hij het houdt.

Na enkele slagen verandert hij de richting van zijn zwaard - van horizontaal naar verticaal, en vice versa.

Als dit gebeurt moet je de richting van je slagen aanvallen. Anders valt hij je aan, val je neer, en moet je opnieuw beginnen.

Is zijn zwaard kapot, dan kun je zijn zwakke punt aanvallen.

Blijf zijn zwaard aanvallen tot het kapot is en beschadig hem dan! Eens Ghirahim verslagen is, dan komt Fatalot toch aan de macht.

Goed opletten: wanneer je begint met je gevecht tegen Fatalot is er geen weg meer terug. Nadien kun je wel je savedata converteren naar een Heldenstand bestand, wat je terugvoert naar het begin van de game.

Als je de game volledig wilt voltooien, dan is het nu je laatste moment om alle Hartstukjes te verzamelen, alle Dankbaarheidskristallen te vinden en alle equipment te upgraden.

Ben je klaar, maak je dan maar klaar voor je Fatalot baas gevecht!

Veel succes! Als je meer hulp nodig hebt, zie dan zeker onze Skyward Sword walkthrough met gids en tips!

Read this next