Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Zoras, Lanayru

Op zoek naar de eerste Titaan.

Zodra je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild de hoofdmissie 'De wijze Impa' vervolledigd hebt, geeft Impa je een nieuwe hoofdmissie: 'De vier Titanen'. Deze hoofdmissie houdt in dat je contact gaat leggen met de vier leiders van de volkeren in Hyrule. Elk volk heeft één Titaan dat je kan bijstaan in je strijd tegen Ganon.

Het is een lange missie die je naar elke hoek van de enorme spelwereld zal brengen. Op je kaart zie je zodra je deze missie selecteert vier symbolen staan. De dichtstbijzijnde ligt in de buurt van Kakariko en brengt je naar het rijk van de Zora in het Lanayru gebied. Er zijn verschillende manieren om er naartoe te reizen.

Kijk naar het gebied ten noorden van de Tweelingbergtoren. Via die weg kom je in het Lanayru-moeras. Via het Navi-meer en de Aegus-brug kom je in dit moerassig gebied terecht.

Er is echter een snellere manier om naar het moeras te gaan. Vertrek vanuit centrum Kakariko naar het noorden. Neem daar de weg die je naar het noorden leidt. Daar heb je een klif met een klein hekken. Vanaf hier kun je met je zweefzeil naar beneden vliegen. Zo kom je ook terecht in het moeras. Let wel op je stamina-meter want als deze leeg is, verdrink je meteen zodra je in het water terechtkomt.

De twee snelste routes naar Lanayru en de Zoras.

Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en tricks
Basistips die de fijnere kneepjes van de vernieuwingen in Breath of the Wild uitleggen.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Hateno, Instituut, blauwe vlam aansteken
Trek wat verder het binnenland in om je Sheikah-steen te verbeteren.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Zora-paleis, Zora-pantser
Zet je weg langs de oever van de Zora-rivier verder om uiteindelijk bij het paleis te komen.


Lanayru-moeras

Hoe dan ook kom je in het Lanayru-moeras terecht en moet je je een weg banen naar het noordoosten. Hier is het erg nuttig als je een paard hebt, dan kun je voorbij alle vijanden galopperen. De Lizalfos kunnen hier best pittig zijn. In de verte zie je al de Lanayru-toren. Deze gebruik je best als oriëntatiepunt om niet te verdwalen op de vele houten constructies in het water.

Wanneer je bijna het einde van het moeras bereikt hebt en over de gammele brug loopt, kom je de eerste Zora tegen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hij vertelt je dat prins Sidon dringend op zoek is naar een Hyliaan. Wat een timing!

Ga verder naar het noordoosten. Je komt een splitsing tegen. De weg rechts leidt je naar Zora's Domein, en het andere naar Akkala. Ga verder naar Zora's Domein. Onderweg uan je nog met de reizende handelaar praten om meer achtergrondinformatie te krijgen over de Zora-prins Sidon.

Oversteekplaats naar Lanayru-toren vol Lizalfos.

Blijf tegen de stroom van de rivier in lopen en je komt vanzelf prins Sidon tegen. Hij laat geen gras groeien over het inroepen van je hulp: de Titaan van water, Vah Ruta, is tilt geslagen onder invloed van Ganon en is verantwoordelijk voor de stortvloed aan regen die momenteel over het gebied heerst. Je krijgt een nieuwe hoofdmissie genaamd 'Het verzoek van de prins'.

Er zit niets anders op dan je weg te vervolgen naar Zora's Domein. Verderop krijg je een drankje dat je beschermd tegen elektrische schokken (je zal het nodig hebben). Vergeet zeker ook niet de Lanayru-toren de beklimmen. Er zijn niet veel gemakkelijke teleportatiepunten te vinden tussen de Lanayru-toren en het Zora-paleis en de weg is helemaal niet simpel.

Ga verder naar het volgende deel van de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Zora-paleis, Zora-pantser

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties