Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Zora-paleis, Zora-pantser

Langs de Zora-rivier.

Zodra je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild met prins Sidon hebt gesproken en te weten komt welk probleem de Zora teistert, start er een nieuwe missie: "Het verzoek van de prins". Op je kaart wordt een nieuw punt aangeduid. Dit is de locatie van het Zora-paleis.

Steek de Inogo-brug over en volg het pad dat naar het oosten slingert. Je komt onderweg veel vervelende Lizarfos tegen terwijl vijanden je ook vanuit de rivier beschieten. Dit is echt een moeilijk pad als je nog niet zo'n goede pantser hebt. Voordat je omhoog gaat op de helling komt Sidon je nog wat advies geven. Ga vervolgens voorzichtig verder, want er komen rotsblokken aangerold.

Zora-rivier

Volg het pad dat langs de berghelling slingert. Je kunt tegen alle vijanden vechten, maar wij kozen ervoor hen te ontwijken. Als je echt niet anders kan, is het eventueel nog een optie hen van ver te beschieten met je boog. Maar dan heb je wel veel pijlen nodig natuurlijk. Draai de hoek om en Sidon is er weer om je moed in te spreken.

Vervolgens komen we de Oren-brug tegen. Je ziet een groep Lizalfos rond een kampvuur verzameld staan. Een gevecht is ook hier erg moeilijk maar je kunt ze langs rechts voorbijsluipen.Eenmaal op de brug kom je nogmaals prins Sidon tegen, die wegt dat je inmiddels halverwege bent. Als je naar rechts kijkt op de brug, kan je ook al in de verte het Zora-paleis zien liggen.

Loop de helling op en na een tijdje moet je door een nauw pad. Om de bocht is er een kleine versterking van de Lizalfos dus wees voorzichtig. Onmiddellijk rechts zit één Lizalfos, de rest verstopt zich achter houten panelen aan de linkerkant. Ze schieten ook elektrische pijlen (elektropijlen) op je af. Het is echter toch best dat je ze hier allemaal doodt, want er bevindt zich een belangrijk item voor een mini-missie in de buurt. In de rotswand zie je namelijk een belangrijke boodschap. Lees het, en ga verder.

De Moblin op Laruto's oversteek is een taaie vijand.

Het blijft nog even vervelend vechten, met sterke Lizalfos die elektropijlen op je afschieten. Het is echter de moeite hen te verslaan want ze laten sterke wapens en schilden vallen. Hierna kom je bij Laruto's oversteek. Ook hier heeft Sidon je natuurlijk iets te zeggen. Deze keer is het echter iets belangrijks, want hij waarschuwt je dat er een enorme Moblin achter je aanzit. Je kunt ertegen vechten of gewoon weglopen.

Het Zora-paleis is nu niet ver weg meer. Het is verleidelijk om hier vanop grote hoogte met je zweefzeil naar beneden te glijden, maar we raden je toch aan om het pad te volgen. Onderweg kom je namelijk opnieuw een tekst tegen die je moet lezen voor de mini-missie 'De Stenen Monumenten'.


Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en tricks
Basistips die de fijnere kneepjes van de vernieuwingen in Breath of the Wild uitleggen.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Zoras, Lanayru
Tijd om de eerste Titaan te gaan zoeken in het rijk van de Zora.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Watertitaan Vah Ruta: elektropijlen, Titaan kalmeren
Bereid je voor om de Watertitaan binnen te gaan.


Zora-paleis

Eindelijk ben je er! Als je wil kun je met alle bewoners spreken. Maar het is misschien het interessants om eerst door te lopen naar de Tempel van Ne'ez Yohma zodat je vanaf nu naar het Zora-paleis kunt teleporteren. Achter deze tempel vindt je ook een zwaard van de Zora. Er is ook een winkel en een wapensmid, maar hij kan je pas helpen wanneer je de Titaan ten ruste hebt gebracht.

Met het Zora-pantser zwem je sneller en kun je tegen watervallen naar omhoog zwemmen.

Kijk dus in alle rust eens rond. Er is veel te ontdekken en je kunt je wapens en voorraden hier sterk aanvullen. Er zijn ook vele mini-missies te vinden. Ga echter de trappen op naar de koning van de Zora om je hoofdmissie te vervolledigen. Hij zal je de Zora-pantser geven waarmee je omhoog kunt zwemmen in watervallen.

Ga verder naar het volgende deel van de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Watertitaan Vah Ruta: elektropijlen, Titaan kalmeren

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties