Skip to main content

Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Hateno, Instituut, blauwe vlam aansteken

Laat je Sheika-steen onderzoeken, maar los eerst een lastige puzzel op.

Impa stuurt je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild vanuit Kakariko naar het volgende dorp: een plaats genaamd Hateno ten oosten van Kakariko. Daar is het Hateno-instituut waar je je Sheikah-steen moet laten onderzoeken en verbeteren. Verlaat Kakariko via de weg waarlangs je binnen gekomen bent en steek de Kakariko-brug over.

Net voorbij Kakariko-brug is een wegwijzer die de weg naar Hateno toont. Volg dit pad naar het oosten om de Hateno-vesting te ontdekken. Deze plek heeft duidelijk betere dagen gekend, er rest nu slechts een ruïne. Ga door de poort en het kleine bos. Hier rechts in het bos zie je ook de hut van Calip de archeoloog. Praat met hem om de tempelmissie 'Het vervloekte standbeeld' te starten.

Volg het water naar het oosten. Je ziet al snel de zogenaamde Hateno-toren. Het is de moeite dat je hier al meteen naartoe gaat. Als je dat niet wil, kun je gewoon de wegwijzers naar Hateno volgen.

Uitzicht vanop de Hateno-toren met in de verte het Hateno-instituut.

Het beklimmen van deze toren is een absolute aanrader omdat je zo de kaart van het hele gebied krijgt, maar ook omdat je vanop de Hateno-toren met je zweefzeil naar beneden kunt glijden. Je verliest dus helemaal geen tijd om deze kleine omweg.

Het beklimmen van de toren wordt moeilijker gemaakt door de vele doornen. Je kunt ze echter ontwijken (tip: maak een drankje om sneller te klimmen) of als je een vuurpijl hebt, kun je de doornen in brand steken. Dan ben je helemaal van ze verlost. Eenmaal boven kun je de kaart op je Sheikah-steen zetten en naar beneden glijden.


Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Kakariko, Tweelingberg, Impa
Tijd om de wereld in te trekken en een oude kennis te bezoeken.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Zoras, Lanayru
Tijd om de eerste Titaan te gaan zoeken in het rijk van de Zora.


Aankomst Hateno

Ga verder naar het oosten. Eenmaal je op de grond hebt, is het op zijn langst maar een paar minuten stappen. Bij de ingang van Hateno verwelkomt Thadd je met uitgestoken hooivork. In de stad vind je verschillende winkel en het doel van je missie: het instituut. Loop helemaal naar het hoogste punt, naar het huis met de enorme telescoop.

Eenmaal gearriveerd in het Hateno-instituut praat je met Purah en Symin. Zij zullen je meer vertellen over je geschiedenis, en je helpen bij het verbeteren van je Sheikah-steen. Helaas moet je er ook voor werken. Je moet de blauwe vlam van helemaal beneden het dorp naar boven brengen om de haard aan te steken.

Blauwe vlam transporteren

Neem zeker de fakkel mee die in de kamer staat en verlaat het Hateno-instituut. Ga naar links zodat je een goed zicht hebt over de vallei. Met de verrekijker zie je gemakkelijk de blauwe vlam schitteren. Ze is te vinden rechts van het dorp, in een grasveld. Ga ernaar toe en zwaai je fakkel in de vlam. Loop nu met de brandende fakkel naar de lantaarn naast de appelboom en steek deze aan. Loop nu van lantaarn tot lantaarn met de fakkel terwijl je alles aansteekt tot je helemaal terug aan het Hateno-instituut bent. Daar steek je de haard aan.

Steek langs het pad elke lantaarn met de blauwe vlam aan.

Eenmaal je dat gedaan hebt, wordt het Hateno-instituut een nieuw teleportatiepunt. Praat binnen met Purah en ze zal je Sheikah-steen herstellen en je de foto-module geven. Hiermee kan je foto's maken. Trek een foto van Purah en toon deze aan haar.

Je hebt nu ook een fotoalbum in je Sheikah-steen, met foto's van wel honderd jaar geleden. Purah geeft je ook een nieuwe hoofdmissie genaamd 'De Andere Onderzoeker' en een mini-missie genaamd 'Verbeteringen door Purah'. Voorlopig is het best dat je terugkeert naar Impa in Kakariko om haar het fotoalbum te laten zien.

Ga verder naar het volgende deel van de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Zoras, Lanayru

Read this next